reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam :)

Ja dzisiaj od 7 na nogach bo pomimo, że Julia spała do 9 to Maciusiowi zebrało się na dzikie harce:-D Także jestem nieprzytomna i wykończona. Na szczęście dzisiaj wracamy do domku więc wkońcu się wyśpie w swoim łóżku i ze swoim męzusiem:-D

Fioletowa ja zauważyłam, że mój mąż bardziej się angażował w wyprawkę dla Julci. Chodził ze mną po sklepach, wyszukiwał różnych rzeczy a teraz jest zdania, że mam kupić co mi się podoba ale mówiąc o foteliku samochodowym stwierdził, że musimy to przedyskutować więc chyba aż tak bardzo obojętny nie jest:-)

Trzeba coś zjeść bo Maciuś znów szaleje:happy:

reklama
Fioletowa- nic o personie mowy nie było. Metod naturalnych jest kilka, były wymieniane, ale tylko z nazwy. Kurs jest poświęcony jednej - nazywa się metoda objawowo-termiczna prof. Rotzera , a dyplom uprawnia do nauczania tylko i wyłącznie tej.

sara zmierzyłam dla ciebie :-) równo 8 cm

mikoto ja zakładam że teraz łóżeczko ma nam starczyć góra na dwa lata, mam nadzieję że wytrzyma
to najtańsze ma kilka mankamentów - np to że jest tylko podwójna regulacja dna łóżeczka
ale Artur najpierw wstawał a potem siadał, więc potrójna nam się w ogóle nie przydała
za pierwsze łóżeczko dałam ponad 300 [4 lata temu] teraz nie widzę potrzeby takiej, tym bardziej że w razie czego Artur pójdzie na duże łóżko, a Filip wtedy do starego Artura

A co do npr-u jeszcze, to własnie to juz jest fajne- obserwujesz i wiesz czy wszytsko jest w porzadku, czy coś jest nei tak. Wiesz również z bardzo dużym prawdopodobieństwe CO jest nie tak. Problemy z prolaktyną jak najbardziej mogą dawac taki efekt, jak piszesz. Wysoki poziom prolaktyny blokuje wydzielanie FSH przez przysadkę, czyli blokuje dojrzewanie następnych komórek jajowych. Wtedy z wykresu nic nie wyczytasz.

no właśnie u mnie tak to wyglądało - zęby i zęby, nie pamiętam czy raz się zdarzyło że można było ustawić wyraźną granicę
ja w sumie miałam troszkę pozaburzanych tych temperatur, ale znowu nie aż tak, żeby mieć takie cyrki na wykresie
no a potem badanie i bromergon...

Witam :-). Ale od ranka samego ruch na bb . I takie tematy konkretne ... Wow :-). Moi na narty wybyli znów . Od poniedziałku szkoła się zacznie , więc postanowili korzystać póki się da . Mąż urlopu wziął tydzien na ten cel . Dobrze , ze juz po urodzinkowych imprezkach - 3 dni !!! Teraz najbliższe urodzinki to te czerwcowe :-).
Fioletowa -no niestety muszę potwierdzić , że zaangażowanie męża w trakcie ciąży z każdą kolejną malało :-(. Nie jest to fajne ale też z tego powodu problemu nie robię . Tym razem musimy w "wyprawce" kupić duży rodzinny samochód - no bo w szóstkę bedziemy, i to własciwie jedyny temat który go w związku z dzieckiem interesuje;-).
Dmuchawiec - Ty znowu jakieś egzaminy zdajesz ?? Coś mi się wydaje , ze w tym Waszym ulu to Ty jesteś najbardziej pracowitą pszczółką :tak:. Ale temat fajny i fajna praca - myslę o parach korzystających z konsultacji :tak:. Może też kiedyś się nad tym zastanowię. Naturalne metody mnie zawsze fascynowały i odkąd prowadziłam kalendarzyk , nie mogłam sie nadziwić jaki organizm kobiety jest precyzyjny i jakie daje wyraźne sygnały . To niesamowite . Oczywiscie kciuki są za powodzenie misji &&&&&&&&&&&&&&&&.

Moja szwagierka ma to najtańsze łóżeczko z ikei i jedyny mankament, który mi sie rzucił w oczy, to taki, ze to łóżeczko chyba nie jest lakierowane i po jakims czasie uzywania robi sie brzydkie- brudne albo polamione od przecierania wilgotną szmatką:baffled:

Coś mi bb dzis szwankuje-pisze tego posta juz trzeci raz:confused:

Matka Ewa- mnie też właśnie to fascynuje- jak to wszystko jest cudnie skonstruowane, wszystko ma swoje wytłumaczenie, a kobieta może nauczyc sie odczytywania tego, co jej organizm "mówi" i odpowiednio na to reagować. Po co niszczyć antykoncepcją coś, co działa tak precyzyjnie. A komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia od 6 do 24 godzin tylko:tak: Po co cały miesiąc łykać tabsy?

Ostatnia edycja:
Matka Ewa - to ja polecam Opla Zafirę :-D
7 miejsc - mini van, a przy tym dość zgrabny
ja jestem z naszego bardzo zadowolona, tylko trzeba uważać na zakup diesla starszego niż 2005 rok - lubi mu rdzewieć rama zawieszenia silnika
jakbyście rozważali Zafirkę to mogę poopowiadać wiecej :-)

mi też to mocno nie przeszkadza, ale mógłby słuchać czasem co mówię ;-)
ja mam tylko kilka rzeczy do kupienia i zasadniczo nie wymagam żeby pomagał decydować, jednynie przy foteliku mamy zagadkę, no ale do fotelika jeszcze czas - bo na początek na pewno pożyczy nam kuzynka maxi cosi [a jak do sierpnia nie zajdzie to i na cały rok ;-)]

reklama
Fioletowa - mąż wynalazł już Mazdę MPV i łazi koło niej i ogląda ,ale zdecydować się nie może . Ja jemu zostawiam decyzję - niech ma :-D.
Dziewczyny u mnie działa telefon , a też mam w heyah ;-). Chyba jednak nie działa !!! Zerknełam wcześniej tylko na zasięg i był, ale jak próbuję dzwonić to się nie da :crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry