reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam :)

Ja dzisiaj od 7 na nogach bo pomimo, że Julia spała do 9 to Maciusiowi zebrało się na dzikie harce:-D Także jestem nieprzytomna i wykończona. Na szczęście dzisiaj wracamy do domku więc wkońcu się wyśpie w swoim łóżku i ze swoim męzusiem:-D

Fioletowa ja zauważyłam, że mój mąż bardziej się angażował w wyprawkę dla Julci. Chodził ze mną po sklepach, wyszukiwał różnych rzeczy a teraz jest zdania, że mam kupić co mi się podoba ale mówiąc o foteliku samochodowym stwierdził, że musimy to przedyskutować więc chyba aż tak bardzo obojętny nie jest:-)

Trzeba coś zjeść bo Maciuś znów szaleje:happy:

reklama
Fioletowa- nic o personie mowy nie było. Metod naturalnych jest kilka, były wymieniane, ale tylko z nazwy. Kurs jest poświęcony jednej - nazywa się metoda objawowo-termiczna prof. Rotzera , a dyplom uprawnia do nauczania tylko i wyłącznie tej.

sara zmierzyłam dla ciebie :-) równo 8 cm

mikoto ja zakładam że teraz łóżeczko ma nam starczyć góra na dwa lata, mam nadzieję że wytrzyma
to najtańsze ma kilka mankamentów - np to że jest tylko podwójna regulacja dna łóżeczka
ale Artur najpierw wstawał a potem siadał, więc potrójna nam się w ogóle nie przydała
za pierwsze łóżeczko dałam ponad 300 [4 lata temu] teraz nie widzę potrzeby takiej, tym bardziej że w razie czego Artur pójdzie na duże łóżko, a Filip wtedy do starego Artura

A co do npr-u jeszcze, to własnie to juz jest fajne- obserwujesz i wiesz czy wszytsko jest w porzadku, czy coś jest nei tak. Wiesz również z bardzo dużym prawdopodobieństwe CO jest nie tak. Problemy z prolaktyną jak najbardziej mogą dawac taki efekt, jak piszesz. Wysoki poziom prolaktyny blokuje wydzielanie FSH przez przysadkę, czyli blokuje dojrzewanie następnych komórek jajowych. Wtedy z wykresu nic nie wyczytasz.

no właśnie u mnie tak to wyglądało - zęby i zęby, nie pamiętam czy raz się zdarzyło że można było ustawić wyraźną granicę
ja w sumie miałam troszkę pozaburzanych tych temperatur, ale znowu nie aż tak, żeby mieć takie cyrki na wykresie
no a potem badanie i bromergon...

Witam :-). Ale od ranka samego ruch na bb . I takie tematy konkretne ... Wow :-). Moi na narty wybyli znów . Od poniedziałku szkoła się zacznie , więc postanowili korzystać póki się da . Mąż urlopu wziął tydzien na ten cel . Dobrze , ze juz po urodzinkowych imprezkach - 3 dni !!! Teraz najbliższe urodzinki to te czerwcowe :-).
Fioletowa -no niestety muszę potwierdzić , że zaangażowanie męża w trakcie ciąży z każdą kolejną malało :-(. Nie jest to fajne ale też z tego powodu problemu nie robię . Tym razem musimy w "wyprawce" kupić duży rodzinny samochód - no bo w szóstkę bedziemy, i to własciwie jedyny temat który go w związku z dzieckiem interesuje;-).
Dmuchawiec - Ty znowu jakieś egzaminy zdajesz ?? Coś mi się wydaje , ze w tym Waszym ulu to Ty jesteś najbardziej pracowitą pszczółką :tak:. Ale temat fajny i fajna praca - myslę o parach korzystających z konsultacji :tak:. Może też kiedyś się nad tym zastanowię. Naturalne metody mnie zawsze fascynowały i odkąd prowadziłam kalendarzyk , nie mogłam sie nadziwić jaki organizm kobiety jest precyzyjny i jakie daje wyraźne sygnały . To niesamowite . Oczywiscie kciuki są za powodzenie misji &&&&&&&&&&&&&&&&.

Moja szwagierka ma to najtańsze łóżeczko z ikei i jedyny mankament, który mi sie rzucił w oczy, to taki, ze to łóżeczko chyba nie jest lakierowane i po jakims czasie uzywania robi sie brzydkie- brudne albo polamione od przecierania wilgotną szmatką:baffled:

Coś mi bb dzis szwankuje-pisze tego posta juz trzeci raz:confused:

Matka Ewa- mnie też właśnie to fascynuje- jak to wszystko jest cudnie skonstruowane, wszystko ma swoje wytłumaczenie, a kobieta może nauczyc sie odczytywania tego, co jej organizm "mówi" i odpowiednio na to reagować. Po co niszczyć antykoncepcją coś, co działa tak precyzyjnie. A komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia od 6 do 24 godzin tylko:tak: Po co cały miesiąc łykać tabsy?

Ostatnia edycja:
Matka Ewa - to ja polecam Opla Zafirę :-D
7 miejsc - mini van, a przy tym dość zgrabny
ja jestem z naszego bardzo zadowolona, tylko trzeba uważać na zakup diesla starszego niż 2005 rok - lubi mu rdzewieć rama zawieszenia silnika
jakbyście rozważali Zafirkę to mogę poopowiadać wiecej :-)

mi też to mocno nie przeszkadza, ale mógłby słuchać czasem co mówię ;-)
ja mam tylko kilka rzeczy do kupienia i zasadniczo nie wymagam żeby pomagał decydować, jednynie przy foteliku mamy zagadkę, no ale do fotelika jeszcze czas - bo na początek na pewno pożyczy nam kuzynka maxi cosi [a jak do sierpnia nie zajdzie to i na cały rok ;-)]

reklama
Fioletowa - mąż wynalazł już Mazdę MPV i łazi koło niej i ogląda ,ale zdecydować się nie może . Ja jemu zostawiam decyzję - niech ma :-D.
Dziewczyny u mnie działa telefon , a też mam w heyah ;-). Chyba jednak nie działa !!! Zerknełam wcześniej tylko na zasięg i był, ale jak próbuję dzwonić to się nie da :crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry