reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kingusia- mozliwe, że to infekcja:tak: Tylko piecze i swędzi? Ja w takich przypadkach robię okłady z rumianku- zaprzam rumianek i w ciepłym!!! moczę waciki i przykładam -trwa to z 5 minut. Zwykle trzy razy dziennie przez trzy dni wystarcza. A jesli po jednym dniu nie ma absolutnie poprawy-smaruję się Clotrimazolem (maść do kupienia bez recepty) 3 razy dzinnie dość grubą warstwę. Jeśłi to nie pomaga to juz tylko lekarz.

A może to otarcie na skutek seksiku?;-)Mnie się tak zdarza i wtedy rumianeczek właśneie jest super:tak: Na poczatki problemów z pęcherzem tez daje radę. Wtedy dodatkowo piję rumianek.

reklama
Kingusia, Dmuchawiec dobrze pisze :tak: Można jeszcze stosować Natamycynę, krem Pimafucord, Clotrimazolum ( koszt ok. 2 zł, bez recepty), globulki Pimafucin - ale one już na receptę. Juz kiedyś pisałam, że infekcji w ciąży nie wyleczy się, jedynie zaleczy:no: i niestety lubia sie one "wlec" w ciąży:baffled:

Oj, sorki dziewczyny, nie wiedziałam, że będziecie się tak o mnie martwić :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czytałam codziennie, żeby nie mieć zaległości ale jak już przeczytałam to nie miałam czasu odpisywać.
Gorący tydzień był u mnie. Najpierw szwagierka z dziewczynkami przyjechała - wiadomo jak to goścnka :)
Wesoło, szybko czas mijał.
W czwartek do Warszawy się wybraliśmy z S na innowatorium i też całkowicie nie było kiedy się odezwać. W dorsze tylko próbowałam Was nadrabiać :) W piątek w nocy wrócimy
W sobotę jechaliśmy po Sewerka, Przy okazji spotkałam się z moją przyjaciółą z liceum.
Wczoraj młody stęskniony nie odstępował mnie na krok i nic nie mogłam innego robić ajk tylko bawić się z nim :)

Dziś już u mnie spokój poniedziałkowy. W domku już do końca będę sobie pracować.

Wybaczcie, że nie odpisze wszystkim bo nie jestem w stanie. Tyle tematów się przewinęło :)

Chciałam pogratulować pierwszych kroczów ! , ucieszyć się z wyjścia z łóżka przez Natis, i buszowania po sklepach Kari pocieszyć i tulić mocno Misiankę , Trzymać kciuki za ona to ma by szybko wyszła ze szpitala i nie myliła leków ;-), Korba, mam nadzieję, że Twój piesek wyzdrowieje, trzymam mocno kciuki !!!
Za Dmuchawca trzymam kciuki za usg i jutrzejsze egzaminy !

Teraz już będę pisać na bieżąco ! :):)

Edit: Kungusia, Clotrimazolum też skuteczny i spokojnie można sparować w ciąży. Przynosi ulgę i efekty zwłaszcza gdy to początek infekcji. Natomiast jak nic nie pomoże to do lekarza !!!!

Witam się poniedziałkowo :) Tosia wreszcie w przedszkolu - huraaaaa !!
Spróbuję odpisać każdej z Was, natomiast jeśli mi się nie uda to wybaczcie
Natis - nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojego wypadu :) nie wyobrażam sobie ciągłego leżenia , więc taka odskocznia pewnie super może człowieka podbudować :)
Korba - współczuję sytuacji z pieskiem, mam nadzieję że szybko sunia wyzdrowieje i będzie biegać z radością na spacerach :)
Kari - oj kochana :) oby jak najwięcej takich wypadów i wolnych chwil :) gratuluję koleżanki :) podziękuj jej w moim imieniu za to, że wstawiła się za Tobą i postawiła J pod ścianą :) Co z Adasiem ??
Dzika - gratulacje dla Ewuni :) każdy postęp dziecka cieszy, a gadaniem innych się nie przejmuj, gadają bo widocznie mają jakieś kompleksy :)
Ona - wracaj kobietko do zdrowia :) niech Ci tam wszystko unormują, trzymaj się !!
Misianka - kochana Tobie nie wiem co poradzić :( powiem tylko tyle - my tu jesteśmy do Twojej dyspozycji - pamiętaj o tym.
Dmuchawiec - kciuki za egzamin zaciśnięte i do tego wirtualny kopniaczek w tyłek na szczęście :) wywal brzuch przed siebie i musisz zdać :)
Kingusia - a może spróbuj Tantum Rosa ? po porodzie się to stosuje na szybsze gojenie krocza, więc myślę że podczas ciąży też może być przydatny

ehh ale się dziś śmiałyśmy z panią w warzywniaku :D poszłam z myślą - kupię ogórki kiszone do zupy i do kanapek :D, a okazało się że została końcówka :( ale jak pani zobaczyła że jestem desperatką w ciąży :p to powybierała mi takie ładniusie :D ale zapowiedziałam jej że ja w potrzebie jestem więc musi mieć zawsze dla mnie odłożone :p

Wiecie co ? czytałam z ciekawości wątek majówek i jestem pełna podziwu dla tej dziewczyny co urodziła bliźniaki w 26 tc, laska nie do zdarcia z opisów wynika, dzień po porodzie była w centrum handlowym po suszarkę i prostownice, czesze wszystkich na oddziale, masakra. Skąd ona bierze tyle siły ?? Dzieciaczki podobno zdrowie, dają radę :) ale dziewczyna niesamowita - ja chyba po dwóch porodach w jednym (ona miała i sn i cesarkę) leżałabym i wyła z bólu i rozpaczy co mi się trafiło. wielki szacunek na prawdę. Ale mimo wszystko jestem trochę egoistką - i mam nadzieję że my wszystkie dotrzymamy naszych terminów i nie będzie u nas takich niespodzianek jak w "maju" :***

korba trzymam kciuki, zeby psina szybko doszła do siebie, daj znac jak tam;)

dmuchawiec
trzymam kciuki za usg ;) to zawsze jest takie ekscytujace jak sie podgląda maluszka;)

kingusia kup sobie ekstrakt ziołowy Azulan, rozcienczasz z wodą i sie tym myjesz-najlepsze na świecie!!!!!!!!!!!
a i tak jak mowi anula tantum rosa jest dobre;)

kari miło poczytac jak u Ciebie fajnie sie zrobiło;)

ona to ma zdrówka kochana!

u nas ok, wczoraj sie strasznie najadłam na imieninach u teściowej, jedzonko było przepyszne, Kubusia odprowadziłam do przedszkola, płakał, bo po weekendzie z babciami przedszkole jest fuj;) a ja sie dzis uczę
milego dnia wszystkim ;)

reklama
witam i ja.
dzieki ze pytacie :-) Adas duuuzo lepiej, chyba potrzeba mu posiedziec w domu wiec wykozystamy te krótkie ferie i jedynie niewielkie spacery wchodza w gre, zadne bieganie po placu zabaw :no: Goraczki nie ma, sil za to tyle ze roznosi dom, wczoraj jak wstal o 7 rano tak jeszcze o 22 skakal, biegal i sam juz nie wiedzial co robic. Najgorzej ze caly weekend cwiczen nie mial. mam straszne wyzuty sumienia z tego tytulu ale w sobote mnie nie bylo w domu a J jak zwykle olal i pewnie nawet nie pomyslal, w niedziele tak sie kiepsko czulam ze nie dalam rady a J sie nie chcialo :wściekła/y:. Dzis chyba mam jakies niskie cisnienie bo czuje sie niezywa, moglabym spac na stojaco, najwyzej pozniej z nim pocwicze... juz nie mam wyboru.

kipilam zestaw body z krotkim rekawkiem. 8 sztuk za 7 funtow, co daje nie caly funt za sztuke czyli nie cale 5 zlotych. Do J juz dotarlo ze trzeba kupowac wszystko, sam ze mna body w sklepie wybieral. Zapytal jedynie ile pieniedzy potrzebuje w sobote i czy moge sie zorientwac w cenie wozka. Z woziem mam nie maly problem..... o wiele wiecej oferuje polskie allegro niz ang ebay :no:. Czasem pobolewa mnie brzuch co mnie martwi, w srode ide do poloznej ale jestem pewna ze powie ze to normalne.

Do góry