reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Kingusia- mozliwe, że to infekcja:tak: Tylko piecze i swędzi? Ja w takich przypadkach robię okłady z rumianku- zaprzam rumianek i w ciepłym!!! moczę waciki i przykładam -trwa to z 5 minut. Zwykle trzy razy dziennie przez trzy dni wystarcza. A jesli po jednym dniu nie ma absolutnie poprawy-smaruję się Clotrimazolem (maść do kupienia bez recepty) 3 razy dzinnie dość grubą warstwę. Jeśłi to nie pomaga to juz tylko lekarz.

A może to otarcie na skutek seksiku?;-)Mnie się tak zdarza i wtedy rumianeczek właśneie jest super:tak: Na poczatki problemów z pęcherzem tez daje radę. Wtedy dodatkowo piję rumianek.

reklama
Kingusia, Dmuchawiec dobrze pisze :tak: Można jeszcze stosować Natamycynę, krem Pimafucord, Clotrimazolum ( koszt ok. 2 zł, bez recepty), globulki Pimafucin - ale one już na receptę. Juz kiedyś pisałam, że infekcji w ciąży nie wyleczy się, jedynie zaleczy:no: i niestety lubia sie one "wlec" w ciąży:baffled:

Oj, sorki dziewczyny, nie wiedziałam, że będziecie się tak o mnie martwić :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czytałam codziennie, żeby nie mieć zaległości ale jak już przeczytałam to nie miałam czasu odpisywać.
Gorący tydzień był u mnie. Najpierw szwagierka z dziewczynkami przyjechała - wiadomo jak to goścnka :)
Wesoło, szybko czas mijał.
W czwartek do Warszawy się wybraliśmy z S na innowatorium i też całkowicie nie było kiedy się odezwać. W dorsze tylko próbowałam Was nadrabiać :) W piątek w nocy wrócimy
W sobotę jechaliśmy po Sewerka, Przy okazji spotkałam się z moją przyjaciółą z liceum.
Wczoraj młody stęskniony nie odstępował mnie na krok i nic nie mogłam innego robić ajk tylko bawić się z nim :)

Dziś już u mnie spokój poniedziałkowy. W domku już do końca będę sobie pracować.

Wybaczcie, że nie odpisze wszystkim bo nie jestem w stanie. Tyle tematów się przewinęło :)

Chciałam pogratulować pierwszych kroczów ! , ucieszyć się z wyjścia z łóżka przez Natis, i buszowania po sklepach Kari pocieszyć i tulić mocno Misiankę , Trzymać kciuki za ona to ma by szybko wyszła ze szpitala i nie myliła leków ;-), Korba, mam nadzieję, że Twój piesek wyzdrowieje, trzymam mocno kciuki !!!
Za Dmuchawca trzymam kciuki za usg i jutrzejsze egzaminy !

Teraz już będę pisać na bieżąco ! :):)

Edit: Kungusia, Clotrimazolum też skuteczny i spokojnie można sparować w ciąży. Przynosi ulgę i efekty zwłaszcza gdy to początek infekcji. Natomiast jak nic nie pomoże to do lekarza !!!!

Witam się poniedziałkowo :) Tosia wreszcie w przedszkolu - huraaaaa !!
Spróbuję odpisać każdej z Was, natomiast jeśli mi się nie uda to wybaczcie
Natis - nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojego wypadu :) nie wyobrażam sobie ciągłego leżenia , więc taka odskocznia pewnie super może człowieka podbudować :)
Korba - współczuję sytuacji z pieskiem, mam nadzieję że szybko sunia wyzdrowieje i będzie biegać z radością na spacerach :)
Kari - oj kochana :) oby jak najwięcej takich wypadów i wolnych chwil :) gratuluję koleżanki :) podziękuj jej w moim imieniu za to, że wstawiła się za Tobą i postawiła J pod ścianą :) Co z Adasiem ??
Dzika - gratulacje dla Ewuni :) każdy postęp dziecka cieszy, a gadaniem innych się nie przejmuj, gadają bo widocznie mają jakieś kompleksy :)
Ona - wracaj kobietko do zdrowia :) niech Ci tam wszystko unormują, trzymaj się !!
Misianka - kochana Tobie nie wiem co poradzić :( powiem tylko tyle - my tu jesteśmy do Twojej dyspozycji - pamiętaj o tym.
Dmuchawiec - kciuki za egzamin zaciśnięte i do tego wirtualny kopniaczek w tyłek na szczęście :) wywal brzuch przed siebie i musisz zdać :)
Kingusia - a może spróbuj Tantum Rosa ? po porodzie się to stosuje na szybsze gojenie krocza, więc myślę że podczas ciąży też może być przydatny

ehh ale się dziś śmiałyśmy z panią w warzywniaku :D poszłam z myślą - kupię ogórki kiszone do zupy i do kanapek :D, a okazało się że została końcówka :( ale jak pani zobaczyła że jestem desperatką w ciąży :p to powybierała mi takie ładniusie :D ale zapowiedziałam jej że ja w potrzebie jestem więc musi mieć zawsze dla mnie odłożone :p

Wiecie co ? czytałam z ciekawości wątek majówek i jestem pełna podziwu dla tej dziewczyny co urodziła bliźniaki w 26 tc, laska nie do zdarcia z opisów wynika, dzień po porodzie była w centrum handlowym po suszarkę i prostownice, czesze wszystkich na oddziale, masakra. Skąd ona bierze tyle siły ?? Dzieciaczki podobno zdrowie, dają radę :) ale dziewczyna niesamowita - ja chyba po dwóch porodach w jednym (ona miała i sn i cesarkę) leżałabym i wyła z bólu i rozpaczy co mi się trafiło. wielki szacunek na prawdę. Ale mimo wszystko jestem trochę egoistką - i mam nadzieję że my wszystkie dotrzymamy naszych terminów i nie będzie u nas takich niespodzianek jak w "maju" :***

korba trzymam kciuki, zeby psina szybko doszła do siebie, daj znac jak tam;)

dmuchawiec
trzymam kciuki za usg ;) to zawsze jest takie ekscytujace jak sie podgląda maluszka;)

kingusia kup sobie ekstrakt ziołowy Azulan, rozcienczasz z wodą i sie tym myjesz-najlepsze na świecie!!!!!!!!!!!
a i tak jak mowi anula tantum rosa jest dobre;)

kari miło poczytac jak u Ciebie fajnie sie zrobiło;)

ona to ma zdrówka kochana!

u nas ok, wczoraj sie strasznie najadłam na imieninach u teściowej, jedzonko było przepyszne, Kubusia odprowadziłam do przedszkola, płakał, bo po weekendzie z babciami przedszkole jest fuj;) a ja sie dzis uczę
milego dnia wszystkim ;)

reklama
witam i ja.
dzieki ze pytacie :-) Adas duuuzo lepiej, chyba potrzeba mu posiedziec w domu wiec wykozystamy te krótkie ferie i jedynie niewielkie spacery wchodza w gre, zadne bieganie po placu zabaw :no: Goraczki nie ma, sil za to tyle ze roznosi dom, wczoraj jak wstal o 7 rano tak jeszcze o 22 skakal, biegal i sam juz nie wiedzial co robic. Najgorzej ze caly weekend cwiczen nie mial. mam straszne wyzuty sumienia z tego tytulu ale w sobote mnie nie bylo w domu a J jak zwykle olal i pewnie nawet nie pomyslal, w niedziele tak sie kiepsko czulam ze nie dalam rady a J sie nie chcialo :wściekła/y:. Dzis chyba mam jakies niskie cisnienie bo czuje sie niezywa, moglabym spac na stojaco, najwyzej pozniej z nim pocwicze... juz nie mam wyboru.

kipilam zestaw body z krotkim rekawkiem. 8 sztuk za 7 funtow, co daje nie caly funt za sztuke czyli nie cale 5 zlotych. Do J juz dotarlo ze trzeba kupowac wszystko, sam ze mna body w sklepie wybieral. Zapytal jedynie ile pieniedzy potrzebuje w sobote i czy moge sie zorientwac w cenie wozka. Z woziem mam nie maly problem..... o wiele wiecej oferuje polskie allegro niz ang ebay :no:. Czasem pobolewa mnie brzuch co mnie martwi, w srode ide do poloznej ale jestem pewna ze powie ze to normalne.

Do góry