reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby,

zaraz śmigamy do lekarza na kontrolę, ale myślę że wsio ok.
Ech, wymęczyło mnie to moje dziecię przez ostatnie dni, nie ma co. Przynajmniej się upewniłam, że powrót do pracy był dobrą decyzją ;-)

Julek dziękuje ciociom za pamięć :)

No i fajnie, przygotowałam multicytaty, miałam Wam odpisać, ale właśnie bąbel się obudził :baffled: Postaram się nadrobić później.

reklama
Witam :)
Jak widze Wasze dylematy przy wyborze wózka to chyba miałam szczęście, ze wszystkie 3 dostaliśmy :)
Wczoraj widziałam dziecko w coneco juupi i fajnie się prezentowało.

No nic babcia mówi ubierz mia A to pójdę z nim na zakupy, a ty będziesz mogła spokojnie poprasować i nie będziesz mieć dylematów o 23ej prasować czy iść spać :cool2::cool2::cool2: więc ruszam do prasowania :)

A "wrocławianki" kiedy spotkanko??? Jutro???

andzia szukam tortów dla mojej małej Pani na roczek (skazowiec jak i u ciebie). I znalazłam sernik bez sera (z kaszy jaglanej): Sernik bez sera - jaglany (wegański)
a z tortów to mam kilka do wyboru, m.in.: smakołyki alergika: tort bez mleka i jaj - z kremem waniliowym i owocami lub pyszna dieta: TORT DLA ALERGIKA bez mleka i jajek

msmickey
do większości wózków pałąk można dokupić o ile nie jest już w standardowym wyposażeniu. ja mam questa i sobie chwalę, ale na polskie drogi o wiele lepszy xt lub xlr, bo ma większe koła. no i w nich oparcie rozkłada się do pozycji bardziej leżącej niż w moim, ale za to są o 2 kg cięższe.jednak czym się różni xt od xlr to też nie wiem i chętnie się dowiem:p

agaundpestka
dobrze wiedzieć że jest coś dla dzieci do kontaktu na komary:)

rysica
ja waśnie rozglądam się za moskitierami do sypialni:)

Ostatnia edycja:
hej kobitki

wszystkiego naj dzisiejszym 11 -sto miesięczniakom :-D:-)

ja bym sama sobie mclarena sprawiła ale mam x-landera no i parasolkę M&P

moskitiery też mam w oknach i w tamtym roku dodatkowo miałam moskitierę na łóżeczko i chyba w tym roku już się nie nada :-D

Aga co do spotkania to tak jak planowałyśmy jutro tak między 11-12 ale bliżej 12 :-D i tu się spotykamy???? Cafe Inspiracje - co w kawiarni?

Iwon napewno będzie z Julkiem wszystko oki :-D, no i macie to szczęście że macie gdzie wracać do pracy ja niestety tego szczęścia nie mam :-( i dlatego siedzę z małą w domu

Muńka moja Niuśka tak miała przedwczoraj z zasypianiem, walczyłam z nią do 21,30 chyba

Hej dziewczynki.

Na poczatek 100 lat dla 11 miesieczniakow :) Jejku niedawno przynosilysmy kruszynki do domu, a tutaj zaraz sie roczki posypia.

Wspolczuje nocek, moj sie przestawil i znow budzi sie na mleko o 4. Łeeee. Obwiniam zmiane kaszki wiec pedze dzisiaj do pl sklepu i robie zapas.

U nas juz niedlugo roczek, a ja kompletnie nie mam pomyslu. Menu chyba bedzie takie jak na grilla i w zaleznosci od pogody zrobie na grillu w parku, albo w piekarniku. I to tyle - na reszte pomyslow nie mam (jaka oprawa, salatki, tort, napoje) Musze w necie pogrzebac i poszukac inspiracji.

Polaa my tak wczoraj mielismy. Mlody usnal bez problemow, a po godzinie wrzask taki jakby go ktos przypalal. Az sie zanosil. 5 min przytulania i poszedl spac.

MsMickey wydaje mi sie, ze sie da naprawic tel. Ja musialam wymienic w samsungu dotykowy ekran, a kolega w iphonie.

Aylin jak idzie rowerkowanie? Ja na razie cwicze... Podobno potrzeba 30 dni zeby wyksztalcic nowy nawyk - ciekawe - sprawdzimy ;)

Aga owocnego prasowania :) Ja nie prasuje - chyba, ze cos wyglada jak psu z gardla wyjete. Wiekszosc rzeczy nie musze, bo sie nie gniota ;)

Iwon dobrze, ze Julek juz zdrowy. A idziesz do tego samego lekarza co stwierdzil chorobe gardla ?

Kasiek ale sie musisz bidulo nakombinowac z tortami. A jaki masz model cosatto? Bo ja tez mam i rozklada sie "na klik"

Kasia.natka koochi ma chyba siedzisko rozkladane na sznurki i nie polecam tego rozwiazania.

Munka u nas tez czasem szalenstwo przed snem. Raz zasnie od razu, a raz siedzi i sie bawi sam w a kuku, albo biega po lozeczku. I tak z 5 min po czym pada na twarz.

Nanulika serdeczne gratulacje. Jest sliczna - taka do schrupania.

Niespodzianka - rowerkujemy się codzinnie. Ale na razie to dopiero tydzień :) A przepraszam - dzis nici z tego bo burze i deszcze u nas. Wiec nie ryzykuje :)

Ja też szukam inspiracji roczkowych - i zastanawiam się czy nie podjąć się samopieczenia tortu :)

a u mnie roczek pod znakiem zapytania :-(
nas nie ma a jak chciałam roczek robić to nagle się wszyscy rozjeżdżają także nie będę każdemu z osobna robić imprezy mam to gdzieś, zeźliłam się na maksa !!!!!!!!!!!!! także u nas chyba tylko przyjedzie moja siostra z facetem i córką i zrobimy grilla

kurde i chyba muszę się od dziś zabrać za siebie bo wyjazd nad morze coraz bliżej a kałdon jaki był taki jest :-:)-:)-:)-:)-(

kupilam wycieczke, jupiiiiii!!! lecimy 3.06 na lanzarote :-D:-) tzn mlody bedzie mial urodziny na kanarach

alijenka u mnie podobnie wyszlo z urodzinkami i dlatego - patrz wyzej :-D co tam sie bede przejmowac!

moj dzis spal do 7.30. rekord!!!!

Alijenka mój siedzi w wózku w miarę spokojnie. A jak zaczyna się wiercić, to tak jak maćku daję mu biszkopta, chrupka czy jakąś skórkę od bułki i jest względny spokój ;-)

Kasiekz moim zdaniem tabletki nasenne przy karmieniu piersią raczej odpadają. Może meilsa albo kubek ciepłego mleka?

Kasia.natka gratuluję Kropce pierwszych kroczków! :-) Jeśli chodzi o niedrogi a dobry fotelik z dobrymi ocenami w crush testach, to my mamy i polecam Maxi Cosi Priori.

Waris powodzenia i wytrwałości w urządzaniu domku :happy2:

Muńka, MsMickey
powodzenia w wyborze spacerówki! Znam ten ból, uff, dobrze że ja mam to już za sobą ;-) Koniecznie pochwalcie się zakupem :tak:

Josie
ciekawska ta Białogóra - piszą, że spokój, więc idealne miejsce na wakacje z dzieciakami. Zapisałam w ulubionych :happy2:

Kasieńka współczuję, oby zęby szybko się znalazły na swoim miejscu ;-)

Aylin bravo dla małej za siusiu do nocnika :-D

Aga jak dzisiaj zdejmowałam pranie z suszarki to pomyślałam sobie o Tobie, bo Ty zawsze o tym prasowaniu piszesz :-D I znowu miałam wyrzut, że jestem leniwa, bo ja nie prasuję :sorry2:
Fajno, że zrobiłaś kurs ppp :blink:

Zaza
współczuję kolejnych starć z teściówką, ech...

Sunshine to nasze bąble podobne do siebie, bo mój też ostrożny i zachowawczy w chodzeniu ;-)

Niespodzianka byliśmy u jeszcze innego lekarza :rolleyes: Bo ta nasza jest na urlopie. Tak więc Jula oglądała dzisiaj, uwaga, trzecia lekarka. W sumie stwierdziła tylko, że all ok, osłuchowo i gardło czyste, a ta wysypka, to "być może" była trzydniówka. Ale może też od antybiotyku :rolleyes:

Ostatnia edycja:
reklama
a u mnie roczek pod znakiem zapytania :-(
nas nie ma a jak chciałam roczek robić to nagle się wszyscy rozjeżdżają także nie będę każdemu z osobna robić imprezy mam to gdzieś, zeźliłam się na maksa !!!!!!!!!!!!! także u nas chyba tylko przyjedzie moja siostra z facetem i córką i zrobimy grilla

kurde i chyba muszę się od dziś zabrać za siebie bo wyjazd nad morze coraz bliżej a kałdon jaki był taki jest :-:)-:)-:)-:)-(
Hehe z tego co pamiętam to Nataszka roczek obchodzi nad morzem ? A jeśli tak to chętnie zrobimy jej z Antkiem tort z piasku :D

kupilam wycieczke, jupiiiiii!!! lecimy 3.06 na lanzarote :-D:-) tzn mlody bedzie mial urodziny na kanarach
Napiszę, ze pocichu zazdroszczę :)

Aga jak dzisiaj zdejmowałam pranie z suszarki to pomyślałam sobie o Tobie, bo Ty zawsze o tym prasowaniu piszesz :-D I znowu miałam wyrzut, że jestem leniwa, bo ja nie prasuję :sorry2:
Fajno, że zrobiłaś kurs ppp :blink:
Ostatnio mam wrażenie, ze mam wiecznie stos prasowania :D Chyba nieźle się brudzimy :p

Aga co do spotkania to tak jak planowałyśmy jutro tak między 11-12 ale bliżej 12 :-D i tu się spotykamy???? Cafe Inspiracje - co w kawiarni?
Nam pasuje :)

U nas juz niedlugo roczek, a ja kompletnie nie mam pomyslu. Menu chyba bedzie takie jak na grilla i w zaleznosci od pogody zrobie na grillu w parku, albo w piekarniku. I to tyle - na reszte pomyslow nie mam (jaka oprawa, salatki, tort, napoje) Musze w necie pogrzebac i poszukac inspiracji.

Aga owocnego prasowania :) Ja nie prasuje - chyba, ze cos wyglada jak psu z gardla wyjete. Wiekszosc rzeczy nie musze, bo sie nie gniota ;)
Ja tez strannie wieszam i teoretycznie nie musiałabym prasować, ale jakoś nie potrafię <shiza moja> :)

A urodzinki mam nadzeje, ze pogoda dopiszę i zrobię na działce. Motto urodzin to dzungla :)
i-talerzyki-papierowe-dzungla-18-cm-10-szt-dc6244.jpg

I powiem Wam, ze od paru dni chodzę przybita i włączyła mi się straszna tęsknota za Berliniem, za miastem, za ludzmi :(

Iwona no co ma lekarz powiedziec jak to ta sama przychodnia nie przyzna się do błędu i kolegi nie wkopie.

Załączniki

• i-talerzyki-papierowe-dzungla-18-cm-10-szt-dc6244.jpg
    i-talerzyki-papierowe-dzungla-18-cm-10-szt-dc6244.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Do góry