reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych Jubilatów :)
Lada dzień zaczną nam się sypać roczki :)

Mi ostatnie dwa dni tak szybko zleciały, ze jak wracałam to zasypiałam nad kompem :D
W niedziele spędziłam z młodym od 9-20tej na działce :) widok dziecka grzebiącego w błotku bezcenny :)

Wczoraj byłam na targach i mini kursie pierwszej pomocy.
A i najważniejsze Antek wczoraj na tych targach wstawał co trochę i robił sam po 2-3kroczki :)

W sprawie spacerówki to w większości dzieci pilnowanych i teraz mojego to lubię Peg pergo pliko.
Na komary mamy z ziajke i kupiłam jeszcze do kontaktu dla dzieci ponoć dobry, a przetestuję osobiście nad morzem.
Widzę, ze Wy tu prawie wszystkie sadzacie na nocnik, a ja nawet nocnika nie mam :-D ale, ze swojego doświadczenia wiem, ze nie ma reguły sadzanie wczesne na nocnik z odstawieniem pieluchy.

reklama
heloł!!!

u nas wczoraj znowu wojna z teściową, bo dała surowe jablklo, mimo że nie naszykowałam jej jabłuszka dla małego, a nie naszykowałam, bo go surowe uczula, ale oczywiście ona ma problem zadzwonić i się zapytac o coś i tylko ja jestem winna, że zaponiałam jej o tym wspomnieć... ale tego, że na festynie był ten temat poruszany to już nie pamięta :/

mlodak wiesz chyba rzeczywiście nie skorzystam, myślałam raczej o transakcji jednostronnej - ja daję komuś teściową, a w zamian nie dostaję nic ;)

Kasienka u nas to samo - ząb mimo, że się troche przebije to mały marudny cały czas... i też wyrzynają się jakby chciały a nie mogły :/

Aylin gratuluję siusiu

i najważniejsze na koniec:
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA NASZYCH 11-MIESIĘCZNIKÓW: ZOSI, JULKA, WIKTORKA I ETHANKA!!!

P.s. udało mi się wyjątkowo nie spóźnić;-)

Witam,

moja ulubiona pora dnia: Kuba w przedszkolu, Wojtka polozylam spać, mąż jeszcze w pracy, żyć nie umierać :-D Uwielbiam ten spokój. (Ale ze mnie matka :zawstydzona/y:).

wszystkiego Najlepszego dla Jubilatow :tak:

Waris pamiętamy, pamiętamy :-) Zaglądaj w miarę możliwości ;-)

Zaza ach ta Twoja teściowa, chyba musisz jej wielkimi literami gdzieś napisać co Mały moze a co nie i kupić okulary :-D Zeby czasem złe nie zauważyła :)

kasia.natka gratulacje dla Małej :tak: My tez powoli robimy małe kroczki, sąm stoi bez problemu i to długo ale jak ma ruszyć to dwa kroczki i tyle na razie.
I tak mnie to cieszy :tak:

Aylin gratuluje siuskow :tak:

Alijenka ja jak mojego biorę do łazienki jak chce tylko zeby umyć to od razu mi pokazuje na wanne i skacze cżekajac az wodę naleje :-D Uwielbia sie kąpać :tak:

Kasienka wspolczuje :-( Oby juz ten ząb wyszedł porządnie i bedzie spokój.

nie pamietam co jeszcze....

Nie wiem czy widziałyście, ale biedronka zaczyna się rozwijać i do 23ego wchodzą fajne promocje np 2gi słoiczek 50% itp. :)
2013-05-23

widziałam :)
pytanie kiedy lidl za biedronką podąży :) Ale planuje atak 23 przeprowadzić
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SUPER DZIECIAKÓW JESZCZE NIE ROCZNIAKÓW:

ZOSI
ETHANA, JULKA, WIKTORKA

:-)

Buziaczki od Aurelki dla Julcia, Zosi i Wiktorka :tak:

a laski polecacie coś dla dzieci na komary? Koleżanka poleca orinoko. Ponoć tani, naturalny i niezwykle skuteczny (ale na necie ma opinie kompletnie nie działającego). A wy macie swoje typy? Może któraś stosowała te słynne opaski antykomarowe?

u nas nie ma tego dziadostwa :-p wiec nie pomoge... ale chetnie sie dowiem bo na 2 tyg lecimy do PL ;-)

Sunshine- moja towarzystwo tez lubi,ale jak jest spiaca to niezaleznie gdzie jest i co akurat robimy idzie w kime i tyle :-D co oczywisce mnie cieszy,bo nie ma z nia pod tym katem problemow. A Twoja po prostu nie chce opuszczac imprezy! :-) imprezowiczka z niej rosnie! Hehe

Czy któraś z Was polecała Białogórę na wakacyjny wyjazd?

tiaaaa imprezowiczka.... tez bym chciala, zeby zasnela jak jest zmeczona w towarzystwie a ona nie... trze oczka, ziewa i marudzi ale spac nie pojdzie bo przeciez nikt nie spi.... echhhhhh :rolleyes:

co do Bialogory to chcialam napisac, ze Josie ale juz wiesz :-p

hej laseczki :-)
wiadomo że jak radości i smutki to człowiek od razu o was myśli... :tak: ale co tam smutki jak muszę się pochwalić że Misia właśnie zaczęła sama chodzić!!! ależ to cieszy :happy:
a jak wasze dzieciaczki, wszystkie już śmigają?
jesteśmy też na etapie poszukiwania fotelika samochodowego i lekkiej spacerówki więc wszystkie podpowiedzi mile widziane :sorry:

moja smiga ale tyko jak trzyma sie za raczki, nawet za jedna reke nie pojdzie bo sie boi, ze sie przewroci.... taaaakaaaa ostrozna :-D

co do fotelika to nie pomoge bo mam M&P od kolezanki ale mloda jeszcze jezdzi w 1 maxi cosi :sorry2:
Wozek mamy Maclaren i jest lekki i super zwinny :tak:

Hejka niedlugo juz całkiem będę zapomniana przez was ale mam sporo na głowie. Ledwo co płytki wybrałam a już jeżdżę za sanitarką, panelami i w między czasie muszę rozejrzeć się za kuchnią a o kostce brukowej i blasze na dach nie wspomnę. Cieszy że coś idzie do przodu a z drugiej strony mam metlik w głowie co z czym i jak, mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecność , brakuje mi pisania z wami no i ciut tęskni.
Młoda jeszcze nie smiga sama i póki co ładnie siedzi w wozeczku. Z umiejętności jakie ostatnio nabyła nie jesteśmy zadowoleni. Nie wiem skąd się nauczyła ale pluje jedzeniem tak że trzeba ją i siebie przebierać. Niby mówię blee, nie wolno a ona i tak to robi i sie śmieje.
Zmykam bo jutro rano go work tak więc kolorowych życzę pa

Nie zapomnimi, spokojnie ;-) a jak juz skonczysz sie urzadzac to wrzuc jakas fotke zebysmy mogly podziwiac Twoje dzielo :-)
;-)
moja jedynki masakra - a 2 prawie nie zauważyłam ze wychodzą.

Wczoraj Tysiaczek mój zrobiła siusiu do nocnika. Bardzo zdziwiona faktem była. Ciekawa jestem czy załapie :)

Powodzenia dla Martyski :tak:

Aga- my tez nie mamy jeszcze nocnika :tak::-D Ja za miesiac mam kurs pierwszej pomocy..... z pracy mnie wysylaja :tak:

Zaza
- proponuje spisac wszytsko co moze i czeko nie moze na duuuuzaaaaa kartke i przywiesic na lodowke, u nas to sie sprawdzilo, napisalam babci kartke z niuni harmonogramem i prosilam, zeby go przestrzegala az wkoncu sie nauczyla i bylam spokojna :tak::-)

Polaa- Ty wariatko :-D (bez urazy) nie jestes wyrodna matka tylko szczesliwa matka ktora w tym czasie robi cos dla siebie i sie uszczesliwia, zeby pozniej miec sily dla dzieci jak sie obudza i wroca z przedszkola :tak: ja tez uwielbiam kiedy mloda spi a ja mam czas dla siebie (i dla Was ;-))

Lece robic obiad poki mloda spi a pozniej kolezanka do mnie przyjezdza i spadamy na playgrupe z dzieciakami :-):tak:

Hihihi :-) :-) :-)

Nir wiem co z tym linkiem, poprawilam juz... A z reki jak wpiszesz? Dom goscinny maja bialogora

reklama
Do góry