reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

msmickey ja wymieniałam dwukrotnie szybkę w iphonie:D interes drogi, bo 70zł!

alijenka i agaundpestka jutro:D:D:D:D

niespodzianka z tortami nie mam za dużo kombinacji, bo my na co dzień jemy takie produkty jak mleko owsiane czy kokosowe:) a na klik to mam swój jedo fyn i właśnie maclaren quest. A na pasku cosatto gidi multi-coloured http://returnmarket.com/media/termekek/1342554838_cosatto_gidi_pushchair_and_accessories.jpg

tabletki, które mam na sen/uspokojenie przepisali mi jak byłam w szpitalu w ciąży. używa się też je w położnictwie w celu wycieszenia skurczy (byłam w 24tc). pytałam, mogę śmiało brać jedną w razie problemów ze snem:)

reklama
MsMickey ja mam questa też (zapomniałam się pochwalić :-p) i pani w sklepie powiedziała, że jak mamy taką spacerówkę od 3w1 to nie ma sensu kupować tych kolejnych modeli maclarena. Bo w zasadzie to my szukaliśmy czegoś lekkiego, zwrotnego i zajmującego mało miejsca i quest w tej kwestii jest ok. Jedynie budkę ma dla mnie małą (chciałam przedłużaną jednak)... No i bez pałąka (można dokupić uniwersalny koło 60zł, oryginalne się łamią podobno :-p), ale Leni zaakceptowała ten fakt i w miarę daje się przypinać.. A i mam 175, a rączki są na b. fajnej wysokości ;-) Pani w sklepie mówiła też, że spokojnie kilka dzieciaków obwozimy maclarenem i z kółkami będzie wszystko ok, a w innych wózkach raczej nie ma szans, żeby kółka dały radę.. Zobaczymy :-p

Żyjemy i mamy się dobrze, ale... przypomnijcie mi jak ja się nazywam? :sorry2:

claudette, msmickey ja mam maclerana quest po dwójce dzieci i jeździ jakbym kupiła nówkę w sklepie. Nic nie kołysze, nie piszczy, nie pordzewiało i nie wykrzywiło się. Wszystkie hamulce i blokady kół działają, rączki ładnie zachowane i kolor w ogóle nie wyblakł (szaro-czerwony). Po prostu szacun dla tej firmy:) A te małe kółeczka świetnie sobie radzą na krzywych chodnikach itp. Mam casatto gidi amortyzowane, ale jakoś nie odczuwam tego, poza tym coś zaczęło piszczeć w kołach. Ale konstrukcję ma stabilną i solidną, kolory również nie wyblakną i ma bardzo dobrej jakości materiał. Posiada również bardzo obszerną budkę i to jego plus:)

moja latorośl postanowiła przez cały dzień podzióbać budyń i zjeść aż dosłownie 2 łyżki zupy! Czekam na ósmego zębola, który wychodzi na raty a dziś ją męczy niemiłosiernie. z plusów to w domu większość czasu chodzi na dwóch nogach i katuje psa, a na dworze w butach też zaczęła robić kilkanaście kroków:)

matko bosko Wy tylko ciągle prasujecie i prasujecie :-):-D, ja prasuję tylko na jakieś wyjścia a tak to podkoszulek itp nie prasuję, nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi że mam coś wygniecione :szok::confused:, może się boją hahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no moja mała już śpi, wykończona dzisiejszym basenem, ale było fajnie bo przyszła taka wielka chmura zrobiło się ciemno i pozapalali światła, pięknie to wyglądało bo mają podświetlane też dna basenów

Ostatnia edycja:
Ja też szukam inspiracji roczkowych - i zastanawiam się czy nie podjąć się samopieczenia tortu :)

powodzenia :tak::-D a jak juz go zrobisz to sie pochwal :tak:

a u mnie roczek pod znakiem zapytania :-(
nas nie ma a jak chciałam roczek robić to nagle się wszyscy rozjeżdżają także nie będę każdemu z osobna robić imprezy mam to gdzieś, zeźliłam się na maksa !!!!!!!!!!!!! także u nas chyba tylko przyjedzie moja siostra z facetem i córką i zrobimy grilla

kurde i chyba muszę się od dziś zabrać za siebie bo wyjazd nad morze coraz bliżej a kałdon jaki był taki jest :-:)-:)-:)-:)-(

tez bym sie wkurzyla, ale skoro nie to ich strata, a TY sie nie przejmuj wkoncu to swieto Twojej corci i zrob tak aby ona byla najszczesliwsza tego dnia :-):tak:

kupilam wycieczke, jupiiiiii!!! lecimy 3.06 na lanzarote :-D:-) tzn mlody bedzie mial urodziny na kanarach

super!!!! achhhhh tez bym strare kosci wygrzala na sloneczku echhhhh :rolleyes:

Iwon- czyli ogilnie all OK :dry: i dobrze, najwazniejsze, ze czysto :tak::-)

Claudette- a czym Ty tak zajeta jestes :dry::-D

Aga- dzungla.... fajny pomysl :tak: my robimy motyw Kaczuszkowy :tak: mloda uwuelbia kaczuchy :-D

Jeszcze 3 dni pracy i wolne!!!!!!!!!!!!!! PL witaj :-D

Sunshine ale czy te nasze dzieci w ogóle wiedzą co się w koło nich dzieje, czy to roczek czy inna impreza dla nich to to samo przecież, to tylko dla nas jest albo kasa albo wymyślone prezenty dla dziecka, aj normalnie mam dość najchętniej nic bym nie robiła !!!!

dziewczyny jak chcecie jakieś wycieczki zagraniczne to chętnie służę pomocą od 14 lat pracuję no pracowałam :-) w turystyce :)
josie zazdroszczę wypadu !!!!!!!!

ja swojej muszę najpierw paszport wyrobić i może na drugi rok przed ukończeniem 2 lat przez Niuśkę gdzieś wybędziemy :-), myślę o Tunezji bo mi się tam strasznie podoba a zwłaszcza dla dziecka te plaże to rarytas :-D

Ostatnia edycja:
nie pamiętam która z was wybiera się niebawem do Karpacza, ale na pewno to ją zainteresuje: Góry z dzieckiem - gdzie jechać?

alijenka ja też nic nie prasuję. tylko i wyłącznie koszule męża z racji wykonywanego przez niego zawodu. młodej i swoje olewam:p a sąsiadka nawet ścierki kuchenne prasuje i potem tylko narzeka, że ma sterte do prasowania:D Alijenka a my wybywamy do Chorwacji (Pola, 1,5 roczna Karina i 6letnia Wika) wiem, że plaże kamieniste (sąsiedzi nie dali namówić się na nic innego!;/), ale może coś konkretnego polecasz?

Wrocławianeczki laseczki jutro na 100% aktualne i mogę iść spać z tą myślą?:D

Dzięki za odpowiedzi :-):-):-)
Wkurzylam się na przedluzajacy się temat i pojechałam z G do świata dziecka skonfrontować z rzeczywistością.
Xlr odpadł bo duży i ciężki. Taki już mam;-)
quest odpadł bo buda się nie rozpina
xt nie mieli
cybex topaz odpadł bo od onyxa dzieli go ok kg więcej wagi, ochraniacze na pasy i troszeczkę większe kółka.
Więc padło na cybex onyx. (wielka buda na ekspres, wysoki, w miarę lekki, fajne hamulce i pasy, składa się wraz z pałąkiem, rozkłada na płasko)
Jutro jadę ostatni raz i prawdopodobnie wezmę od razu.
inaf ;-)

Gerls z tym prasowaniem to ja mam zrywy. Nagle pracuję wszystko. Leży to w stertach na kanapie. Po czym przychodzi G i wywala na podłogę... :p
Już pierwsza czas iść spać.

Spokojnej nocy:-)

reklama
Hej moje królewny :-)

ja już nadaję z pracy.

Oczywiście zastała mnie kupa makulatury na biurku, więc kawa, a potem odgruzowywanie ;)

Nocka średnia, bo trzy pobudki, ale tylko na herbatkę. No i humorek mojemu dzieciu zdecydowanie się od kilku dni polepszył, jak ja go lubię takiego fajnego i uśmiechniętego :sorry2:

Aga
ja tak jak niespodzianka i alijenka - już dawno przestałam bawić się w prasowanie (próbowałam, serio, nie wyszło :sorry2:). Teraz prasuję na tak zwane bieżąco :tak: Nie dziwi mnie Twoja tęsknota za Berlinem. Ja też bardzo lubię to miasto i często tam jestem, ze Sz-na mamy rzut beretem (chociaż jeden pozytyw mieszkania na krańcu Polski ;-))

Kasiekz no to fajno, że masz proszki, które możesz brać karmiąc. Jak pozwalają, znaczy że jest ok :blink:
Ja wspominałam o Karpaczu, dzięki za linka, znam tą stronę, bardzo przydatna :tak:

Sunshine czyli zaraz urlop, super! Przypomnij, do której części PL jedziesz? :blink:

Alijenka
fajnie, że przypomniałaś o swojej wiedzy dot. wycieczek zagranicznych, jak będę się gdzieś wybierać, na pewno Cię wykorzystam ;-)

Msmickey najważniejsze, że decyzja podjęta, poka to ciudo ;)

Ostatnia edycja:
Do góry