reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie chyba wszystko działa :) ja tez teraz jak mam czas jak dzieci śpią zaglądam co po chwile a tu nikt nie pisze...

reklama
agaundpestka a co konkretnie polecasz do kontaktu na komary? szwagierka powiedziała, że nie mogę użyć np. brosa czy raida, bo wydzielają toksyczne substancje. jeśli to nieprawda to chętnie zastosuję u siebie:D Co do wózka peg perego to się w 100% zgadzam, są najlepsze zaraz po drogich mcleranach! no i na koniec, mojej też nie sadzam jeszcze na nocnik:p

kasia.natka
polecam cosatto jak josie. solidnie wykonany, nawet przetestowany na plaży, ale niestety nie jest to mclaren. posiadam oba i mam porównanie więc jeśli masz wydać 600-700zł na cosatto to lepiej dołóż 200zł i zakup mlaren np. quest:) po pierwsze posłuży długie lata również innym dzieciom (nic nie skrzypi, nie kołysze, nie rdzewieje), po drugie też rozkładasz siedzisko (ale nie na pasku jak w cosatto czy innych, więc robisz to jedną ręką) i masz wysuwany podnóżek dla maluchów, a po złożeniu zajmuje jeszcze mniej miejsca i jest lżejszy. dzieć go uwielbia! jako drugi polecam niemal każdy peg perego (czyli mamas&papas) - solidny, ładnie wykonany i zabudowany:) fotelik mam 9-18 romer king i zarówno ja i jak i mała jesteśmy na maxa zadowolone. kochamy go szczególnie za jego obszerność i lekkie odchylenie do tyłu umożliwiające spanie.

waris wrzuć fotki jak skończysz!

kasienka i zaza u mnie też jeden ząb wychodzi dwa tygodnie!

sunshine
zazdroszczę brak komarów! dwie osoby polecają ziaje w spray'u na komary, więc skoro tania i skuteczna to zakupię:)

najlepszego dla dzisiejszych jubilatów!!!

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem :) cały dzień coś dziś robię do południa gotowałam małemu 4 rodzaje zupki :) bo szuflada z mrożonymi opustoszała, a szkoda mi dnia tracić na gotowanie jak ładna pogoda. I tak ma zupkę z ryżem, z kaszką jaglaną, ziemniakami, makaronem i oczywiście różne warzywka.
Sterta prasowania czeka, ale jakoś brak natchnienia :)

czy mi cos nie dziala, czy was tu dzis nie ma?? :szok::szok::szok:
Właśnie co się dzisiaj dzieje:szok::szok:

agaundpestka a co konkretnie polecasz do kontaktu na komary ? szwagierka powiedziała, że nie mogę użyć np. brosa czy raida, bo wydzielają toksyczne substancje. jeśli to nieprawda to chętnie zastosuję u siebie:D Co do wózka peg perego to się w 100% zgadzam, są najlepsze zaraz po drogich mcleranach! no i na koniec, mojej też nie sadzam jeszcze na nocnik:p
Dobrze, ze nie jestem sama z tym nocnikiem :D
A na komary kupiłam to pani w sklepie polecała, a na co dzień w domu nie stosuję chodzi mi bardziej o wakacje nad morzem.
elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg

Załączniki

• elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg
    elektro-10-wkladow-na-komary-dla-dzieci-59248-big.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 33
Hihihi :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Nir wiem co z tym linkiem, poprawilam juz... A z reki jak wpiszesz? Dom goscinny maja bialogora

dzięki, wpisałam w google i wyskoczyło :biggrin2:

Ja w ciągu dnia jestem z doskoku i czasem tylko czytam, a dopiero potem odpisuję, ale dziś faktycznie puchy tu jak nigdy :biggrin2:

Gabiocha moja zrobiła dzisiaj przedstawienie pt. " mamo, tato, ja spać nie idę" :-D zasnęła godzinę temu, a wcześniej odtańczyła breakdance na łóżku, chodziła z moją torebką na szyi i takie tam jeszcze inne dziwne rzeczy. Normalnie boki z niej zrywaliśmy, aż się mąż zapytał, czy ja dziś jej czegoś do obiadu nie dodałam. Naprawdę wstąpił w nią jakiś diabełek :tak:

Munka - Kubuś tez przed spaniem ćwiczy jakieś pady, jakby uczył się rzemiosła bramkarza futbolowego, ale chwilę poszaleje i zasypia (ostatnio najczęściej w pozycji klęczącej z pupą do góry - tak jak Alinka spała i jak śpi mój mąż, gdy ma za dużo promili w organizmie). I najczęściej zasypia w części łóżeczka, gdzie powinny być nóżki.

Aga - jak ja Wam zazdoszczę tej pogody..... u nas zimno i mokro, to doopy taka wiosna i lato!

ja mam moskitiery i chyba na komary to jest najlepsze jak się jest u siebie "u siebie" ;)

a co do wózków, to fakt Maclareny są super, ale na przykłąd Coneco Traffic to taka można powiedzieć całkiem udana podróbka Maclarena Techno xt...
ja męża namawiam na niego ;)
ale jeszcze mi się podoba Caretero Spacer ;) tylko ten Coneco ma taką fajną budkę powiększaną... no nic, trzeba młodą przymierzyć do jednego i drugiego i zdecydować ;) a może jakiś trzeci?? oby lekki ;P

a w ogóle to byłam dzisiaj w pracy już 6:30 a po pracy do dentysty i byłam po 17 w domu... jestem padnięta a jeszcze czekam aż mi przeciwbólowy zacznie działać............ żeby iść spać...

Ostatnia edycja:
Trochę sie rozruszylo akurat jak sie kapalam.

co do wózków to ja polecam cosatto :-D Jak dla mnie najlepszy...

Wojtkowi coś sie śniło, stałam nad nim, robił takie miny jak nigdy a nagle taki płacz, ze szkoda gadać. Uspokoić Go nie mogłam, ale juz dalej śpi w najlepsze

Dziewczyny G bije rekordy. Wczoraj szalała - jak Gaba Munki - pół na pół z marudzeniem. Efekt: obudzilam się rano w ubraniu, Pe na wersalce... Budzenie się z płaczem, cala noc na cycu... wczoraj już Pe w pewnym momencie mówi: może to jakiś skok? :p się chłopak osluchal :p może dwójki jej wychodzą kolejne... no masakra.

A ja jestem w amoku szukania wózka lekkiego - parasolki. Kasiek fajnie, że coś nt napisalas, i Polaa. Moje typy to: mac xlr, mac xt, cybex topaz, cybex onyx, i to chyba na tyle.
Wszystko w uzywkach ;-)
Warunki:
- duuuuza budka
- pozycja leżąca
- pałąk ?
- wysokość rączek (mam 177 cm)

Pytanie: czym się różni xlr od xt?
onyx od topaza?
Jejku mam dość.
Wczoraj stluklam tel:-( pękło szkło.
Mlodak da się to wymienić?

Uściski dla wszystkich malutow :-) w szczególności dla 11-miesięcznych:-):-):-) obściskocałuski:p

reklama
dzięki, wpisałam w google i wyskoczyło :biggrin2:

Ja w ciągu dnia jestem z doskoku i czasem tylko czytam, a dopiero potem odpisuję, ale dziś faktycznie puchy tu jak nigdy :biggrin2:

Gabiocha moja zrobiła dzisiaj przedstawienie pt. " mamo, tato, ja spać nie idę" :-D zasnęła godzinę temu, a wcześniej odtańczyła breakdance na łóżku, chodziła z moją torebką na szyi i takie tam jeszcze inne dziwne rzeczy. Normalnie boki z niej zrywaliśmy, aż się mąż zapytał, czy ja dziś jej czegoś do obiadu nie dodałam. Naprawdę wstąpił w nią jakiś diabełek :tak:

Dzień dobry.

Chyba klimat jakiś taki dziwny panuje bo moja padła o 23. Plus taki ze 2.30 dostała butlr mleka i spała do rana. Tj jak ja wychodziłam o 7 to nadal spała.

Do góry