reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej :)

Póżniej nadrobię to co dziś napisałyście, a teraz tylko krótkie info dla Muńki i MsMickey.
Muńka, biorę jutro tylko fotelik i stelaż, bo z dwoma gondolami mógłby być jednak problem.
Powinniśmy się zmieścić :)
Gdzie mam po Ciebie podjechać i o której (dla mnie każda godzina ok :)) - proszę o info na priva albo zamkniętym :)

O której spotykamy się na Ursusie.

Ja na pewno długo nie zabawię (1-2h), bo Piter z tych marudnych i po 15min spaceru pewnie i tak będę musiała wziąć go do nosidełka, a w nosidle długo nie wytrzymamy. Piszę to też w kontekście powrotu, bo nie wiem, Munka, czy chcesz się zabrać z powrotem z nami (oczywiscie serdecznie zapraszam :)) czy wracasz z mężem.

Dobra....przerzućmy się na priva, żeby nie zaśmiecać forum sprawami organizacyjnymi.

A jeśli którąś z Was będą piekły uszy lub swędział nos to już będziecie wiedziały od czego...:-p:-p:-p

reklama
U nas dzisiaj piękne słońce, a i tak D uznał, że dziecko za zimno ubrane w:
- rajtki
- bodziaka z długim
- gruby sweter
- czapkę
- przykryty mega grubym kocem

Pojechaliśmy nad wodę i w słońcu było leżakowanie. Pogoda jest niesamowita, ludzie chodzili ubrani w t-shirty.

Mam pytanie. Czy podajecie codziennie swoim pociechom kropelki Cebion?

A tu chłoniemy jod na molo :)

DSC08534.jpgDSC08531.jpg

December ja podawałam cebion jak wszyscy w domu chorowaliśmy - profilaktycznie :)
Boro słodziak! :-)

A ja mam do Was pytanie o witaminę D - do 3 m-ca dzieciaczki dostawały wit. D i K, ale w karcie małego ze szpitalu mam zapisane w zaleceniach (co dopiero doczytałam), że do 1 roku należy podawać jeszcze samą D. Dajecie? :confused:

I drugie pytanie - co z badaniem wzroku? Nam lekarze standardowo po porodzie zalecili wizytę kontrolnąu okulisty jak mały skończy 3 m-ce. Jeszcze nie byliśmy :zawstydzona/y:, bo zbyt późno zadzwoniłam i przychodnie mają zapisy dopiero na koniec roku. Jak jest u Was?

reklama
December ja podawałam cebion jak wszyscy w domu chorowaliśmy - profilaktycznie :)
Boro słodziak! :-)

A ja mam do Was pytanie o witaminę D - do 3 m-ca dzieciaczki dostawały wit. D i K, ale w karcie małego ze szpitalu mam zapisane w zaleceniach (co dopiero doczytałam), że do 1 roku należy podawać jeszcze samą D. Dajecie? :confused:

I drugie pytanie - co z badaniem wzroku? Nam lekarze standardowo po porodzie zalecili wizytę kontrolnąu okulisty jak mały skończy 3 m-ce. Jeszcze nie byliśmy :zawstydzona/y:, bo zbyt późno zadzwoniłam i przychodnie mają zapisy dopiero na koniec roku. Jak jest u Was?

Jak Gabi skończyła 3 miesiące przestałam podawać K+D i teraz podaję samą D i tak jak napisałaś do 1 r.ż.

My zalecenia odnośnie okulisty nie dostaliśmy.

Do góry