reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
oj zdecydowanie latwiej tutaj wszystko ogarnac :)

kurcze tak piszecie o tych szelnstwach maluchow przed koncem czwartego miesiaca ze ja sie juz boje bo moj to maly potworek zaborczy juz teraz :p a co bedzie pozniej ...

Mooni23 ja daje kukurydziany on w odroznieniu od ryzowego troszke nawet pomaga w kupkach wiec moglby pomoc zeby kupka byla codziennie :)

Rysica czytasz w myslach z tymi lyzeczkami ?? :p ja wlasnie sie zastanawialam nad kupnem innej bo teraz mam ale nie zdaje egzaminu

Delewer to juz chwila moment :)

Pamka_ tak tak ciekawe co faceci gadaja... moja tesciowa niby taka spoko ale tez bym chetnie posluchala

Muńka swieny jest ten serial, no i z tvn to jeszcze Prawo Agaty,

Anja28 witaj :D moze potrzebuje troche wiecej jedzonka, unormuje sie z czasem jak zaczna wiecej produkowac mlesia :) i wtedy wszystko wroci do stanu poprzedniego

zadziwia mnie to ze u Waszych dzieci wystepuje cos takiego jak niechec do jedzenia w trakcie skoku a przy moim to jest wlasnie nadmierny apetyt tak ze moglby jesc jesc jesc jesc przed jedzeniem mlaszcze o jedzenie po jedzenie mlaszcze o jedzenie bo dalej glodny ... no i jemu jakos tam nic nie przeszkadza jesli chodzi o jedzenie... byleby byla butla to nawet na brzuchu by wciagnal zasysajac :p

Ostatnia edycja:
Kasienka_ oj mleka to ja mam tyle że mogłabym jeszcze z dwójkę wykarmić :) Patryk nie daje rady wyciągnąć na raz całego cycka :) No i załatwia się ze 3-4 razy dziennie, aż mu czasem kołnierzykiem wychodzi :p

A my dzis po kontroli motoryki i lekarz podsumowal to: ale ma miesnie to dziecko! ;)

Jestem cala happy :)
Grzdylek zaprezentowal im wszystkie swoje wyuczone wdzieki, plus te swoje naturalne, czyli pisk i krzyk ;)

Przy siostrze jako tako dochodze do ladu z wszystkim, jejku, pomoc niesamowita bowiem jakby nie bylo, tu nie mamy na kogo liczyc, by np malca gdzies podrzucic chocby na 2 godz
A tu popiore, poprasuje i ugotuje :)

Jesteśmy po szczepieniu i wizycie u pediatry. Młody waży 6020, więc w 1,5 miesiąca przybrał kilogram z hakiem, zatem całkiem ładnie :) Ale jak jej powiedziałam, że młody je co 2 a nawet 1,5 h, a karmienie trwa bardzo długo, to stwierdziła, że "nie wiadomo ile ja tego pokarmu jeszcze mam" i może być tak, że mały się nie najada. Wg niej powinien jednak mieć dłuższe przerwy w jedzeniu. Dlatego zaleciła mi dokarmianie go. Mam go nakarmić z obu piersi, a potem podać mu z 50 ml mieszanki i obserwować czy chce tyle czy więcej. Powinien w ten sposób sam uregulować sobie jedzenie co 3 godziny.

Jeśli chodzi o wprowadzanie stałych pokarmów, to też ją podpytalam - ale to na właściwym wątku ;-)

Ja nawet nie wiedziałam że jest taki wątek:zawstydzona/y:, za mało jestem ostatnio. Mi pediatra dziś powiedziała, że po 5 m-cu jak na cycu.
Czy stosowałyście te plastry Aromactiv, co reklamują? Kupiłam dziś, bo była promocja:zawstydzona/y:, zresztą nie tylko to dziś kupiłam.

Kasienka jak ten kleik kukurydziany może pomóc w kupkach to muszę kupić, bo o te kupki to już walczymy i walczymy, a jak już się pojawi to mamy święto:-D na razie tylko jabłuszko pomogło.

anja28 witaj ;-)

Kurczę, czytam każdy post, ale jak zaczynam pisać to już nie pamiętam co której chciałam napisać:sorry:

Bo nie masz avatarka i suwaczków! ;-)

A co to za paczka? Ja też chcę! :tak:

I muszę w końcu moją kartę aktywować...

Chyba faktycznie źle się dzieje z moimi cyckami, bo przed chwilą mała wypiła z dwóch a później jeszcze 100 ml mm wytrąbiła! :szok:
Karta Rossman beznadzieja
Nie kupiłam nic przez 3 miechy i mi dezaktywowali. Wkurzyłam się, bo ja łapie promocje w kilku miejscach, nie tylko tam kupuję. Gdy już coś kupiłam to karta okazała się nieaktywna

A co z tym HIPP? Gdzie dokładnie trzeba się zarejestrować? Wczoraj próbowałam, ale było do wyboru kilka opcji
Jaki mam wybrać temat kontaktu, by coś dostać??

Witaj anja28 :-) Mamy dzieci w tym samym wieku :blink:

A my dzis po kontroli motoryki i lekarz podsumowal to: ale ma miesnie to dziecko! ;)

Jestem cala happy :)

Gratuluję :-)

Kurczę, czytam każdy post, ale jak zaczynam pisać to już nie pamiętam co której chciałam napisać:sorry:

A nie możesz zaznaczyć tych postów, na które chcesz odpisać jako multicytat? :sorry: Wtedy nie zapomnisz :tak:

reklama
Hej dzieczynki:)

Próbowałam nadrobic, ale niestety....

Kasiulka- dzisiaj doczytałam.. Życzę Ci dużo zdrówka i siły. Napewno wszystko będzie dobrze.

Mooni23- ja tez naczytam się, a później jak chcę coś napisać to zapominam co której chciałam powiedzieć:tak:

Iwon, my dzisiaj też na szczepieniu bylismy.Twój Juluś faktycznie ładnie przybrał. Mój Mały przez 2 tygodnie nie przybrał na wadze, ale to dlatego że był przeziębiony. Za to przez 6 tygodni urósł 7 cm:) Waży 5550 kg. Teraz bidulek odsypia.

Marcela szczepiłam na meningokoki. Nie wiem co mu dali, ale nie wyrabiam z nim. Jakiś demon w niego wstapił. Zaraz wyjdę z siebie...

Kurcze, dzisiaj spotkałam koleżankę z byłej pracy. W styczniu urodziła córeczkę. Nie wróciła do pracy bo malutka jest chora. Urodziła się zdrowiutka. Później dostała anemii, następnie okazało się że ma chore serduszko, a teraz że również nereczki. Tak mi smutno się zrobiło.

Do góry