reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
oj zdecydowanie latwiej tutaj wszystko ogarnac :)

kurcze tak piszecie o tych szelnstwach maluchow przed koncem czwartego miesiaca ze ja sie juz boje bo moj to maly potworek zaborczy juz teraz :p a co bedzie pozniej ...

Mooni23 ja daje kukurydziany on w odroznieniu od ryzowego troszke nawet pomaga w kupkach wiec moglby pomoc zeby kupka byla codziennie :)

Rysica czytasz w myslach z tymi lyzeczkami ?? :p ja wlasnie sie zastanawialam nad kupnem innej bo teraz mam ale nie zdaje egzaminu

Delewer to juz chwila moment :)

Pamka_ tak tak ciekawe co faceci gadaja... moja tesciowa niby taka spoko ale tez bym chetnie posluchala

Muńka swieny jest ten serial, no i z tvn to jeszcze Prawo Agaty,

Anja28 witaj :D moze potrzebuje troche wiecej jedzonka, unormuje sie z czasem jak zaczna wiecej produkowac mlesia :) i wtedy wszystko wroci do stanu poprzedniego

zadziwia mnie to ze u Waszych dzieci wystepuje cos takiego jak niechec do jedzenia w trakcie skoku a przy moim to jest wlasnie nadmierny apetyt tak ze moglby jesc jesc jesc jesc przed jedzeniem mlaszcze o jedzenie po jedzenie mlaszcze o jedzenie bo dalej glodny ... no i jemu jakos tam nic nie przeszkadza jesli chodzi o jedzenie... byleby byla butla to nawet na brzuchu by wciagnal zasysajac :p

Ostatnia edycja:
Kasienka_ oj mleka to ja mam tyle że mogłabym jeszcze z dwójkę wykarmić :) Patryk nie daje rady wyciągnąć na raz całego cycka :) No i załatwia się ze 3-4 razy dziennie, aż mu czasem kołnierzykiem wychodzi :p

A my dzis po kontroli motoryki i lekarz podsumowal to: ale ma miesnie to dziecko! ;)

Jestem cala happy :)
Grzdylek zaprezentowal im wszystkie swoje wyuczone wdzieki, plus te swoje naturalne, czyli pisk i krzyk ;)

Przy siostrze jako tako dochodze do ladu z wszystkim, jejku, pomoc niesamowita bowiem jakby nie bylo, tu nie mamy na kogo liczyc, by np malca gdzies podrzucic chocby na 2 godz
A tu popiore, poprasuje i ugotuje :)

Jesteśmy po szczepieniu i wizycie u pediatry. Młody waży 6020, więc w 1,5 miesiąca przybrał kilogram z hakiem, zatem całkiem ładnie :) Ale jak jej powiedziałam, że młody je co 2 a nawet 1,5 h, a karmienie trwa bardzo długo, to stwierdziła, że "nie wiadomo ile ja tego pokarmu jeszcze mam" i może być tak, że mały się nie najada. Wg niej powinien jednak mieć dłuższe przerwy w jedzeniu. Dlatego zaleciła mi dokarmianie go. Mam go nakarmić z obu piersi, a potem podać mu z 50 ml mieszanki i obserwować czy chce tyle czy więcej. Powinien w ten sposób sam uregulować sobie jedzenie co 3 godziny.

Jeśli chodzi o wprowadzanie stałych pokarmów, to też ją podpytalam - ale to na właściwym wątku ;-)

Ja nawet nie wiedziałam że jest taki wątek:zawstydzona/y:, za mało jestem ostatnio. Mi pediatra dziś powiedziała, że po 5 m-cu jak na cycu.
Czy stosowałyście te plastry Aromactiv, co reklamują? Kupiłam dziś, bo była promocja:zawstydzona/y:, zresztą nie tylko to dziś kupiłam.

Kasienka jak ten kleik kukurydziany może pomóc w kupkach to muszę kupić, bo o te kupki to już walczymy i walczymy, a jak już się pojawi to mamy święto:-D na razie tylko jabłuszko pomogło.

anja28 witaj ;-)

Kurczę, czytam każdy post, ale jak zaczynam pisać to już nie pamiętam co której chciałam napisać:sorry:

Bo nie masz avatarka i suwaczków! ;-)

A co to za paczka? Ja też chcę! :tak:

I muszę w końcu moją kartę aktywować...

Chyba faktycznie źle się dzieje z moimi cyckami, bo przed chwilą mała wypiła z dwóch a później jeszcze 100 ml mm wytrąbiła! :szok:
Karta Rossman beznadzieja
Nie kupiłam nic przez 3 miechy i mi dezaktywowali. Wkurzyłam się, bo ja łapie promocje w kilku miejscach, nie tylko tam kupuję. Gdy już coś kupiłam to karta okazała się nieaktywna

A co z tym HIPP? Gdzie dokładnie trzeba się zarejestrować? Wczoraj próbowałam, ale było do wyboru kilka opcji
Jaki mam wybrać temat kontaktu, by coś dostać??

Witaj anja28 :-) Mamy dzieci w tym samym wieku :blink:

A my dzis po kontroli motoryki i lekarz podsumowal to: ale ma miesnie to dziecko! ;)

Jestem cala happy :)

Gratuluję :-)

Kurczę, czytam każdy post, ale jak zaczynam pisać to już nie pamiętam co której chciałam napisać:sorry:

A nie możesz zaznaczyć tych postów, na które chcesz odpisać jako multicytat? :sorry: Wtedy nie zapomnisz :tak:

reklama
Hej dzieczynki:)

Próbowałam nadrobic, ale niestety....

Kasiulka- dzisiaj doczytałam.. Życzę Ci dużo zdrówka i siły. Napewno wszystko będzie dobrze.

Mooni23- ja tez naczytam się, a później jak chcę coś napisać to zapominam co której chciałam powiedzieć:tak:

Iwon, my dzisiaj też na szczepieniu bylismy.Twój Juluś faktycznie ładnie przybrał. Mój Mały przez 2 tygodnie nie przybrał na wadze, ale to dlatego że był przeziębiony. Za to przez 6 tygodni urósł 7 cm:) Waży 5550 kg. Teraz bidulek odsypia.

Marcela szczepiłam na meningokoki. Nie wiem co mu dali, ale nie wyrabiam z nim. Jakiś demon w niego wstapił. Zaraz wyjdę z siebie...

Kurcze, dzisiaj spotkałam koleżankę z byłej pracy. W styczniu urodziła córeczkę. Nie wróciła do pracy bo malutka jest chora. Urodziła się zdrowiutka. Później dostała anemii, następnie okazało się że ma chore serduszko, a teraz że również nereczki. Tak mi smutno się zrobiło.

Do góry