reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ale do pracy chcialabym na poczatek wrocic na pol etatu bo przeciez jak wyjde o 9 i wroce o 17 to caly dzien malego przegapie, do 9 spi a po 17 juz marudny, kapiel i do spania. a nie chcialabym przegapic tego okresu gdy robi takie wielkie postepy.
a co ja mam powiedzieć jak pracuję po 11 h :baffled: chyba się zapłaczę ale co zrobić...

a co myślicie o Huggisach - mam w rozm 3 paczkę, ale jeszcze ich nawet nie otwierałam

P.s. w Tesco jest promocja na Huggisy właśnie
ja od początku na hugisach i generalnie bardzo byłam zadowolona aż do teraz :nerd: bo przeszliśmy na 3 i jakaś masakra bo po bokach robią się jakieś szpary, boki z przodu się ściągają do środka, ciężko założyć je równo tzn. tak żeby pupka była na środku i przez to ciągle gdzieś brakuje kawałka no i te wycieki :wściekła/y:

zaza26 żadne pieluszki mi się tak nie podobają jak Huggies właśnie. Uwielbiam! Mamy właśnie SuperDry3, było Premium też. Walczymy jeszcze z jedną paczką Pampersów zielonych 3 ale ja ich nie znoszę bo strasznie trudno mi w nich wyregulować moc ściśnięcia, co skutkuje tym, że po zdjęciu pampka młody ma wyraźne czerwone ślady po wrzynającej się pieluszce. W Huggies nie ma tego w ogóle. I są takie bardziej 'papierowe' w porównaniu z Pampersami, które wg mnie w dotyku są strasznie plastikowe.
Generalnie mam w domu 3 ogromne paki Huggiesów i już przy nich zostaniemy - przynajmniej do 9kg :)
kurcze to może ja coś nie tak robię :-(

gkvip bardzo mi przykro ale jeśli jesteś pewna tej decyzji to może tak będzie lepiej dla was

josie
a czemu tak długo parła koleżanka? coś było nie tak? gdzie rodziła? to można tak długo...nie powinni tego przerwać...masakra...

Kasia ona w koperniku rodzila i mowi ze szpital beznadzieja. A parla tyle bo po 12 godzinach skurrczy juz nie miala sily i mowi ze w ogole nie mogla sie skoordynowac i zmusic do parcia tak ja bolalo:/
wspolczuje ci 11 godzin:(

no masz ci los, zanim to przeczytałam kupiłam już paczkę Premium care 4 bo w Naturze promocja była:baffled:

my Activ baby uzywaliśmy 2 i ciągle przeciekały, a Dady Premium nie, za to dady 3 już się nie sprawdzały a te Sleep&Play tak, z tym że one na noc się nie nadają, bo mój młody to lubi po same paszki się osrać i wtedy Premium Care dają radę, bo są u góry elastyczne, a jak z tymi Activ baby - mają taką elastyczną górę w rozmiarze 4???

a co myślicie o Huggisach - mam w rozm 3 paczkę, ale jeszcze ich nawet nie otwierałam

P.s. w Tesco jest promocja na Huggisy właśnie

jeszcze 2??:szok: my już dawno na 3 przeszliśmy a mój Sergiuszek 2 tyg młodszy:sorry:

w sobotę użyłam pierwszy raz - i dla mnie to lawendą wcale nie pachnie i jakoś nie zauważyłam, żeby młody spał jakoś lepiej, ale mój siostrzeniec to już w kapieli przysypiał, z tym że on aniołeczkiem był ;-)
Ja tez uzywam hugisków z tym ze czasem baby solution ale to wynalazek z kmartu a Ethan zaczyna nosic rozmiar Crawler....duzy chłopak.
New born miały pasek te hugisowskie z przodu kiedy pieluszka byla pelna wiec do 2 miesiaca nietrzeba było zaglądac do środka tylko odpiac ubranie
Nianiulka -super trzymam kciuki,
gkvip-przykro mi,
Kasia 1980- trzymaj sie.
Pozdrawiam was i zmykam z kasztankiem na spacer wiosna piekna przyszła i po 4 razy nawet na spacer .

hej

chyba zaczyna mi brakować mleka :-( młody już na każde karmienie opróżnia dwie piersi, a w dzień kiedy je częściej mam wrażenie że nie dojada, bo każde karmienie kończy się płaczem:-( i oczywiście w trakcie też marudzi, wygina się, łapie sutka, pociągnie raz i puszcza:-(
próbowałam przed chwilą po karmieniu odciągnąć coś - wyszło 20ml z obu piersi:-( nie mam nawet jak uzbierać zapasu na sytuacje awaryjne:-(

gkvip a ja na przekór trzymam kciuki, żebyście się dogadali ;-)

Aga ja Tobie maleństwo oddałabym bez wahania:tak: i myślę, że opcja zaopiekowania się maluchem jako forma zarobku to dla ciebie najlepsze rozwiązanie:tak:

U mnie oboje wyspani :tak: Padłam wczoraj jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki:tak:

Gkvip- przykro mi słyszeć o rozwodzie, ale po takim czasie od porodu to już ciężko zgonić to na nierozważną decyzję podyktowaną hormonami:dry: Ja zawsze wszystkim powtarzam- Trzeba czasem być egoistą i pomyśleć tylko o sobie bo jak Ty nie jesteś szczęśliwa to nikt z Tobą szczęśliwy nie będzie. Tulę bo ciężko podjąć taką decyzję i pewno potrzeba Ci wsparcia.

Dziewczyny problem kupek dopadł i nas- do przedwczoraj moje dziecko robiło takie rzadzioszki w każdego pampka aż tu nagle 2 dni temu NIC, wczoraj nic i jak do tej pory nic. Czy powinnam się martwić? Ja wiem, że dzieci na piersi tak mają ale on jak do 2 dni temu nie miał większej przerwy w kupie niż 8 godzin nocnych... Martwi mnie to, że nie było stanu przejściowego tzn. kupki raz na dzień troszkę gęstszej...

Zaza- mój też się rzuca podczas jedzenia. Łapie sutek possie 2 łyki wypluwa, krztusi, pręży się, kręci głową, łyka dużo powietrza, wkurza itd. to podobno faza przejściowa bo wszystko go rozprasza. Tego problemu nie ma tylko w nocy jak się budzi na karmienie, bo ja wtedy nawet światła nie zapalam. Ja po karmieniu jak Julek opróżni mi obie piersi nie jestem w stanie nawet 20 ściągnąć :szok:

Ostatnia edycja:
U nas jak zwykle corcia obudzona na szamanko a mamusia z nadzieją, że zaraz usnie. Choć spala ładnie obudziła się przed 5, jedzenie i spać. A usnela ok 11 finalnie.

reklama
morning :) Wyspane? My owszem, ja już po pierwszej kawie, zaraz jadę wysadzić salon toyoty, a zwłaszcza serwisantów :wściekła/y::wściekła/y:

gkvip jeśli Ty masz się kobito użerać i denerwować - bierz ten rozwód i miej to z głowy. Życie jest za krótkie, żeby spędzać je z kimś, kto nie widzi jak cenna jesteś i wyjątkowa... Teraz modny w internecie jest obrazek ze staruszkami, pod nim motto, że generalnie kiedyś to się naprawiało (związki), teraz się szybko rezygnuje, i że to jest takie złe itd. Bzdura. Naprawiać można jedynie wtedy, gdy druga strona chce współpracować. Bo jeśli naprawianie ma być misją męczeńską jednej ze stron tylko to nie warto, męczenników doceniają dopiero po śmierci :dry:

Miłego dnia drogie Panie!

Do góry