reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

addiena - to się ciesz. Bo ja jak zapomne wkładke zainstalowac to od razu mam pół bluzki mokrej. I to nie z cyca z którego karmie a z tego drugiego.

Własnie - próbke lansinoh dostałam od połoznej. Fajne były. Ale nie widziałam tego w sklepie. Lub mi sie w oczy nie rzucilo. A pudelko niebieskie - dostałam ale u mnie canpol był... chyba. Ale szczerze - rozpakowac czasu nie miałam. Musze popatrzec jeszcze raz

w aptekach też są:) Lepsze sa jeszcze Tommy Tippe:)

jedne i drugie nie są grubaśne a są bardzo chłonne:)

Dziewczyny ile Wasze maluszki tyja tygodniowo? Moja przytyła od zeszłego przez 13 dni 350 gram....czy to nie za mało...Od wyjścia ze szpitala 500.....

na oczko biodacynę dostałysmy.....i stópki mamy do obserwacji bo nie sa indelanie proste:(Jakie Wasze Dzieciaczki mają stópki?

reklama
Addiena to nie ma chyba nic wspolnego z iloscia pokarmu i najadaniem sie. z Rafalem tryskal mi pokarm po scianach i wyladowalismy z niedozywieniem w szpitalu, niby pokarmu bylo duzo ale do kitu. teraz nie tryskam po scianach a maly rosnie i jest ok. tyle ze leci z 2 na raz. a mnie to wkurza bo boje sie ze to mleko sie marnuje a potem maly np bedzie glodny plakac a tego naprawde sporo sie leje, juz probowalam z jednej go karmic a z drugiej wtedy odciagac jednoczesnie no i daloby rade ale to niewygodne:/

Esperanza dokladnie, nam sie pic chce bo karmimy, normalnie kolo 2 litrow plynow powinnysmy pic tak dla siebieplus jeszcze to co nam dziecko spija, a to podobno na dobe w 1 miesiacu 600-700 ml:)

Avo ze stopkami to ja pojecia nie ma o co kaman. moj ma normalne hihi tak mi sie wydaje, ale w sumie to ja nie wiem jak moglyby inaczej wygladac. i tak do ortopedy bedziemy isc na bioderka to stopkom pewnie tez sie przyjrzy.a Biodacyne to tez mielismy na to oczko, terazmam wrazenie ze jak juz jej nie kropie to duzo lepiej to oko wyglada. nie moge sie dodzwonic od piatku do okulisty od noworodkow:/a tyc powinny niby 150-250 gr tygodniowo. teraz nie wiem ile moj wazy, tydzien temu mial 600 gr wiecej niz przy wyjsciu ze szpitala, ale cholera wie do jakiej wagi spadl bo w szpitalu bylismy tylko 2.5 dnia

Ostatnia edycja:
avo- moja przez 3 tyg. przytyla 500 gram, tez nie za duzo. wczoraj ja mialam zważyć, ale chyba bateria padła , pojawia sie komunikat LO. NIE WIEM O CO KAMAN:crazy:

stopki chyba mamy ok, ale w ogole nozki jakies krzywe haha. ponoc to normalne

Dziewczyny z Warszawy - macie jakieś doświadczenia ze szpitalem klinicznym na Darłowskiej? Chyba jutro tam wylądujemy z Szymkiem i już się boje....

Młodak - nie miałam w ogóle styczności z nimi... Więc niestety nie pomogę... a co się dzieje??

W piątek po 2 tygodniach od szpitala zrobiliśmy zgodnie z zaleceniami pediatry powtórkę morfologii i niestety nadal jest niedokrwistość. Pediatra stwierdziła że ona juz nic zrobic nie moze i dała skierowanie do szpitala, własnie na Dizałdowską bo ja powiedziałam ze do Zyrardowa choćbym nawet umierała to więcej nie pojadę.

aaa DZIAŁKOWSKĄ nie DARŁOWSKĄ! No to ja tam byłam kilka razy jak jeszcze ja sama byłam dzieckiem, ale synkowi sąsiadki błyskawicznie pomogli, miał kilka tygodni. Nie narzekała w każdym bądź razie.

reklama
Do góry