reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzisiaj była u nas połozna i mały w ciągu 2 tyg przybrał 800g i mówiła, że to dużo, także 500 jest chyba ok :-)

A co do stópek to na początku zawsze są trochę powyginane bo w brzuszku musiały dostosować się do ciasnoty :-D Ze mną urodziła dziewczyna, której córka ma w ogóle przykurcz stopy tak że styka jej się z kością piszczelową i też powiedzieli, ze ma się nie martwić, bo to przejdzie (a wyglada to naprawdę kiepsko) także chyba trzeba lekarzom wierzyc :tak:

reklama
witam mam na sprzedasz 30 tabletek witaminy k dla niemowlat inf na priv
images

dziewczynki juz niedlugo kazda z nas bedzie szczepic swoje malenstwo. Planujecie brac 5 w jednym , czy robic tylko podstawowe? ja sie sklaniam ku podstawowym błonica, tężec, krztusiec (DTPw) , Hib, Polio (IPV), czy to oznacza, ze mala bedzie kłuta kilka razy?

Addiena teraz na 1 szczepieniu w 6 tygodniu beda 3 razy kłute jesli wezmiemy te podstawowe. w nozki i raczki. ja bede szczepic tymi wlasnie bo skojarzonym to ja nie ufam jakos. rafal tez mial te normalne i na pocieszenie powiem ze te 1 szczepienia nie sa takie zle, bo te dzieciaczki nie maja pojecia co sie dzieje i czasami nawet nie zaplacza. rafal dopiero przy 3 wkluciu zaplakalam ale to juz chyba ze zlosci ze cos mu robia tak dlugo:)

reklama
aaa DZIAŁKOWSKĄ nie DARŁOWSKĄ! No to ja tam byłam kilka razy jak jeszcze ja sama byłam dzieckiem, ale synkowi sąsiadki błyskawicznie pomogli, miał kilka tygodni. Nie narzekała w każdym bądź razie.

No oczywiście nazwy ulic porąbałam :) - ulica Działdowska. W necie nawet niezłe opinie ma. Mam nadzieję, że będzie ok. A w ogóle to liczę, że jednak nas nie zostawią na oddziale. Kontaktowałam się z kilkoma lekarzami w sprawie wyników malego i nie kazali panikować, ale nadal podawać to nieszczęsne żelazo. Podobno wszystkie noworodki mają spadek hemoglobiny, ale niewielu robi się badania i tylko. To podobno czysta fizjologia jest i raczej nie wymaga leczenia, ale skoro u nas zrobiono badania to podawać żelazo przez ok. 6 tygodni jeszcze trzeba i powinno być ok. Na wszelki wypadek jutro pojedziemy, zobaczymy co powie lekarz w izbie przyjęć bo najpierw musi go zbadać i stwierdzić czy musi być hospitalizowany.

Już k....wa nie mam siły do tego wszystkiego. Zastanawiam się czym ja w życiu tak nagrzeszyłam, że moje dziecko za to pokutuje..... Ile jeszcze przyjdzie jemu przeżyć wizyt w szpitalu - jutro skończy 4 tygodnie dopiero, a już tyle doświadczył.

Do góry