reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam już z domku :-)

wypuścili nas dzisiaj po 4 dobach , ponieważ zmagamy się z żółtaczką :-( w środę jedziemy na kontrole :tak:

poród jak dla mnie straszny , ale głównie z powodu stwierdzonego bezwodzia i w związku z tym stresu o zdrowie małego :tak: na szczęście puki co wsio jest ok

poszło szybko , niestety nie obyło się bez nacięcia duuuużego , teraz boli , ale da się przeżyć :-)

mały ( od pukać) puki co grzeczny , cyce poranione , tata daje rade i zobaczymy co dalej

dziękuje za kciukasy i gratulacje

teraz trzymamy z Wiktorem kciuki za następne rozpakowujące się mamuśki :-) &&&&&&

reklama
avo- moja przez 3 tyg. przytyla 500 gram, tez nie za duzo. wczoraj ja mialam zważyć, ale chyba bateria padła , pojawia sie komunikat LO. NIE WIEM O CO KAMAN:crazy:

stopki chyba mamy ok, ale w ogole nozki jakies krzywe haha. ponoc to normalne

Moja jak woła LO tzn ze chce jeść :) wymien baterie

Ja raczej szczepienia podstawowe. Mam czas na decyzje do 25 lipca.

A niebeskie puełko dawali u nas w szpitalu za wypełnienie ankiety. Zresztą oprócz niebieskiego dostałam jeszcze rózowe. I cos ma przyjśc do domu.

Ja szczepiłam teraz 6w1 i pneumokoki w drugą nogę:tak:.
Pneumokoki z racji wcześniactwa mamy za darmo:-)
Pneumokoki są bolesną szczepionką, nawet moje najgrzeczniejsze dziecko świata płakało przy niej...

Co do wagi... Mój w ostatni miesiąc przytył 2kg. Tyje mi normalnie po pół kg na tydzień a w tym tygodniu przez szczepienie chyba "tylko" 370.

Bardzo słabo tył w szpitalu ale jak tylko wyszłam do domu i się zrelaksowałam to poszło :)

Ostatnia edycja:
Młodak- mój Julek ma niedokrwistość. Codziennie podaję mu zestaw witamin: wit. D, wit. K (to standardy wiem), wit. B6, kwas foliowy i to nieszczęsne żelazo. Między innymi przez to (przez przedłużającą się żółtaczkę, wcześniactwo i osłabione napięcie mięśniowe) zostaliśmy skierowani do poradni patologi noworodka, gdzie u mnie w mieścinie są świetni lekarze i pani doktor powiedziała mi, że nie mam co liczyć na odstawienie żelaza przez ROK!!! Powiedziała, że mimo, że wyniki się poprawią to jest teraz takie wskazanie by Julek dostawał żelazo, bo inaczej może to skutkować opóźnieniem w rozwoju neurologicznym lub jakimiś innymi neurologicznymi problemami. Więc podaję wszystko tak jak mi każą bo wiadomo dziecko najważniejsze.

hej
ja uzywam wkladek penaten, maja takie wglebienie na sutek i sa dosc chlonne. klej trzyma. w sumie uzywam ich glownie w nocy, w dzien albo suty wietrze albo wkladam muszle laktacyjne z medeli. sa rewelacyjne :tak:

szczepienia darmowe nam pani odradzala ze wzgledu na to ze jedna z tych szczepionek nie pamietam ktora jest juz wycofana w wiekszosci krajow bo jes przestarzala, a u nas nadal ja dopuszczaja. my bierzemy 5w1.
rotawirusy i pneumokoki nie wiem... wydaje mi sie ze to naciaganie jak szczepionki na grype... jest tyle rodzajow wirusow ze nigdy nie zaszczepisz sie na wszystkie na raz...

a ja mialam ankiete wypelnic w szpitalu ale zabraklo mi czasu przed wyjsciem i nie dostalam pudelka :-(

reklama
Witajcie,

nie zagladalam do Was chyba dwa dni a tu same dobre wiadomości:-)
Dziewczyny super:tak: 3mam kciuki za nierozpakowane jeszcze;-)

niestety nie nadrobilam:zawstydzona/y: postaram sie to jutro zrobić:tak:

Jutro idziemy z Wojtusiem do lekarza bo mu oczka ropieją:-(

Do góry