reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin mnie dziś naszło na ziemniaki zasmażane,takie z cebulką i różnymi ziołami i do tego mizeria:tak:Nażarłam się jak mały prosiak a młody spał po takim obiedzie 5,5 godz:tak::-D

Kurna moja jakos tak dlugo spac nie chce... Ale ziemniaki zasmażane powiadasz.... Hmmmmm moze by tak zaszalał???

Mamina - nie mam pojęcia, czy może pęknąć, ale wolę się łudzić, że może :-D:-D:-D

Aga - mnie też bolały, ale Szymek bardzo mocno ssał i źle łapał...

Aylin - to ja Ci przepowiadam nieprzespaną noc :-D

Ajtam, ajtam, nic nowego :) ostatnio to i tak spie całą z tym ze na raty :) tj co 3 godziny papu i spimy dalej :)

Ale przepowiednia sie nie sprawdzila. Spała jak zwykle :)

:-D:-D:-D

no idealnie zajadasz nie ma co:-)

bablik - powodzenia!!!

Buziak - zdrowa dieta w wersji fusion :)

Wczoraj poszlismy na pierwszego grilla w zyciu malej. Grill jak wystartowal o 14 to o 19.30 zebralismy się do domu. Mala zaprezentowala się cudownie. Spala caly czas - z 2 przerwami na jedzonko. Za to w nocy..... Od 2.45 do 12 budziła mi się co godzinę. pocyckała 5 minut i spi dalej. Była połozna - mówi ze wszyskie dzieci dzis tak u nas na pogode reagują. Teraz poszła spać i na razie jest cisza. Chyba pójde zaraz do niej. Bo po nocy jestem niedospana.

reklama
a mi się nudzi:nerd: dzieci śpią, więc obiad zjadłam, w domu posprzątane i nie wiem co robić :nerd: chyba dokończe picie herbaty i pójde zrobić sobie kawe.
wykańcza mnie to bycie ciągle głodną.. masakra ciągle bym coś jadła, to chyba przez karmienie piersią?!?! na szczęście mam już 3 kg mniej niż przed zajściem w ciążę i te kg lecą w dół ale obżeram się za bardzo może jakbym mniej jadła szybciej bym chudła ale nie moge nie jeść ;d ah.. wczoraj zjadłam 3 hot dogi własnej roboty a dzisiaj 2 :baffled: milan śpi po nich jak zabity:happy2:
walić tą diete matki karmiącej !

Kamila -tak jak Rysica mowi oby sie to wszystko juz tylko zaczelo I abysmy mogly tak ja wszystkie czerwcoweczki tulic juz nasze bobaski:tak: a tu nic cisza zero nul:-D

dziewczyny toz to nasz czerwiec sie rozciagnie na 4 miesiace :D:D:D:szok: od kwietnia do lipca rodzimy. ladne rzeczy....:rofl2: chociaz jednak mam nadzieje ze jednak Gkvip i Rysica zdaza w czerwcu. zostal jeszcze ktos?

Nanulika trzymam kciuki za wrzesniowe staranka!!!!musi sie udac!a Twoja gin wie na pewno co robi i widac ze juz teraz dba o to zeby sie udalo:)no i mam nadzieje ze na Czerwiec 2013 sie zalapiesz:)

Kamila -tak jak Rysica mowi oby sie to wszystko juz tylko zaczelo I abysmy mogly tak ja wszystkie czerwcoweczki tulic juz nasze bobaski:tak: a tu nic cisza zero nul:-D

ja Wam szczerze współczuję że jeszcze z brzuchami chodzicie jak wyobrażę sobie, że milan miałby teraz jeszcze w moim brzuchu siedzieć to załamka ;p
ale chyba juz Was niewiele zostało w dwupakach ?:)
Jeszcze chwila moment i będzie po wszystkim, i Wy będziecie tuliły maluszki !

Właśnie byłam na 30 min spacerze, małą zostawiłam z moja babcią. Strasznie się zmęczyłam, czułam się jakbym wyszła pierwszy dzień po grypie. Było mi duszno i słabo. Muszę się jeszcze oszczędzać jak widać. Dziś w nocy obudzilam się cała zlana własnym mlekiem. Chyba spałam jakoś na piersi. W ogóle pojawiło mi się sporo pokarmu, mam nadzieję, że mała się najada. W każdym razie apetyt ma duży a jak widzi cyca to przysysa się jak mały glonojad. Zawesze umieramy ze śmiechu na jej minę. Dziś ma być położna i ją oglądnie.

Ja kolejne pół kg w dół. To chyba jednak te kompoty z jabłek mego taty:-)

Aylin - stanik kupiłam u gorseciarki, bo jakoś te tańsze mnie nie przekonywały (choć na codzień nosze takie zwykłe z HM). Dlatego na razie mam tylko jeden bo dałam prawie 200 zl za niego. Ale biust trzyma bardzo dobrze, nie gniecie podczas spania, jest bez fiszbinów. Ja mam biust takiej średniej wielkości więc nie wiem jak by się sprawdzał na dużym biuście. Jak go piorę to przebieram na ciążowy i widzę różnicę w trzymaniu biustu....
no to ja tylko ciazowe mam, piore na zmiane. A gorseciarki u nas nie ma :(

Widzę że ogólnie słabo się kobitki czujemy, ja myślałam że to po transfuzji mnie tak dopadły duszności i zmęczenie ale wiedzę że to "norma". Teraz mniej już mnie łapią w/w dolegliwości ale w szpitalu jak mi podawali oksytocynę na obkurczenie macicy to nie mogłam się wyprostować bo taki ucisk czułam w klatce. Mnie jeszcze wciąż dokucza ból kręgosłupa, staram się go bardzo nie obciążać ale przy dzidziusiu trudno same wiecie najlepiej.

A wy też tak macie że jak z jednej piersi karmicie to leci wam samo mleko też z drugiej?

oj tak, to chyba norma. I tylko po to nosze wkladki. Bo samo z siebie nie cieknie.
Jakich wkladek uzywacie?'
bo z canpolu mnie wkurzaja - 1 pasek kleju to za malo, przesuwaja sie, i zaginaja jak odpinam stanik do karmienia. . Babyono calkiem ok.

ja uzywam tylko i wyłącznie johnsons & johnsons , przy wiktorze wypróbowałam chyba wszystkich jakie sa mozliwe i tylko te mi sie sprawdziły .......

reklama
W ciazy ciagle Rysica, ja I nie wiem co sie z Karamija dzieje:tak: reszta juz sie rozsypala lub jak to moj syn wczoraj powiedzial ,, wybuchla ". A moze ktos jeszcze ?????????

Do góry