reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie!
Daję jedynie znać, że my już z synkiem w domu :) urodzić naturalnie sie nie dało - 2h partych nie przyniosły rezultatów i zrobili cc i mam mega poczucie winy z tego powodu...że nie dałam rady naturalnie...:( ale synek perfekcyjny - 3,5kg, 57 cm.
Miałam zostać przyjęta na patologię w poniedziałek, ale przy przyjęciu okazało się, ze mam 4cm rozwarcia i wody odeszły podczas badania. Do pełnego rozwarcia doszłam szybko, ale później już pojawiły się schody.
Nie nadrobiłam Was jeszcze, ale widziałam, że Viola i Katrina już tulą dzieciaczki :))) gratulacje!
Postaram się być już teraz na bieżąco. Każdy podwątek z radami dla mam mile widziany :)
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNKI BARDZO CIEPŁO!

hatszept nie zadręczaj się wyrzutami sumienia z powodu porodu :) przecież to nie Twoja wina, kobieto :) Ciesz się, że masz już bąbla przy sobie. Jak dorośnie na pewno nie będzie Ci kołków cisnął, że urodziłaś go SN czy CC :) najważniejsze, że zdrowy. Gratulacje!!!

Witajcie.
Widze ze nocka nam wszystkim minela super, ja tez dzis spalam dobrze od 23 do 8 rano :) super... normalnie o 6 mam juz pobudke.
Hatszept najwazniejsze ze dzidzius jest zdrowy! Gratulacje!
Tialana widze na twoim suwaczku ze ty niezle po terminie jestes.... oby ta mikstura przyniosla oczekiwane skutki! :-)

Dziewczyny a może założyć wątek o diecie matki karmiącej ??? Bo od jakiegoś czasu próbuje coś znaleść sensownego ale i ile ludzi tyle opinii .
Na pewno większość z was ma doświadczenie w tym i może się podzielić.
Co Wy na to???
:tak: czy :no: ??? wstawię pytanie w odpowiedni wątek
Ja jestem za, tez szukam czegos konkretnego i nie moge znalesc. Jak sobie pomysle ze za chwile bede na diecie to buuuuuu..... przeraza mnie to :no:

Ostatnia edycja:
No i u mnie zaczyna się chyba cos dziać. Dziś w nocy obudził mnie mocarny skurcz. Krzyże bolały mnie jak cholera i promieniowalo na brzuch. Łaziłam po mieszkaniu zgięta w pół, mdliło mnie. Potem co ok 10-15 min przez jakies 2 godziny miałam kolejne ale juz słabsze. W końcu usnęłam. Teraz co chwile czuje takie mniejsze w dole brzucha i placach, ale poza tym nie mam innych objawów. No wieć nie wiem czy to tylko takie konkretne zapowiadające czy może godzina zero już blisko. Pojdę z mężem później na spacer i zobaczymy jak się sutuacja rozwinie.

Ale przyznam, że moc tego co mnie obudził była na prawedę duża. Jak tak boli przez cały poród to za fajnie nie będzie :(
Gratulacje dla Kasi.Natki z Krakowa!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hatszept - Ty już urodziłaś! Aaaaaa GRATULUJĘ!!!!!!
A CC się nie przejmuj, zobacz ile już SN skończyło się na tym forum CC, nie masz powodu do jakichkolwiek wyrzutów!!!!!!! :) Najważniejsze, że masz zdrowego synka przy sobie! :)

Kasia.natka - GRATULACJE!!!

Esperanza - trzymam kciuki :)

Avo - Pójdę do okulisty, pójdę, jutro rano zadzwonię i się umóię prywatnie koło mnie. Wolę być pewna, że oczkom nic nie będzie :)

Ja się dzisiaj wyspałam :) I już mnie miej bolą te więzadła po bokach brzucha - UFF :)
Może w końcu jakiś spacerek dzisiaj? :)

Hejka!

No ja nie mogę powiedzieć, że spałam dobrze, bo po wczorajszym wieczorze mam nadal dół. Wiem, że może i tak miało być, ale ogromnie zależało mi na porodzie SN i na tym, aby malutka zaraz po porodzie leżała na mnie te dwie godziny - jak praktykują to na Żelaznej. Poza tym to będzie moje trzecie znieczulenie w ciągu trzech lat, a nie wspominam tego miło. Za każdym razem miałam godzinę telepawki po znieczuleniu...więc tym bardziej wykluczy to leżenie ze mną córci...eehh. Dobrze, że jutro mam wizytę u swojej gin, bo jestem ciekawa co ona na to, no i jak to w takim razie wszystko będzie wyglądało.

Avo - Pójdę do okulisty, pójdę, jutro rano zadzwonię i się umóię prywatnie koło mnie. Wolę być pewna, że oczkom nic nie będzie :)

3mam kciuki za zdrowe oczy!! daj znać po wizycie.

a ja juz na wpół sparaliżowana.....

będzie dobrze!! ciesz się, że to już jutro, bo ja jak sobie pomyślę, że jutro dopiero może dowiem się kiedy co i jak to mnie trzęsie. Skoro mam mieć CC to wolałabym iść jutro i mieć już to z głowy, a tak to pewnie jeszcze tydzień czekania mnie czeka...

osobiście polecam tą stronkę, dużo odp na moje pytania odnośnie karmienia tam znalazłam
Karmienie piersią - porady położnej - serwis eDziecko.pl

Dzięki. Ja też jedną polecę. Można tam zapytać o poradę specjalistę:

Cele | Fundacja Mleko Mamy

czesc dziewczynki

ja dopiero wróciłam od teściów...mojemu S browarek sie z tatusiem przedłużył i spalismy u nich

Kasia- gratulacje

Esperanza- 3mam kciuki za szybciutki poród

AVO- ja już też zaczynam przeżywać bo wszyscy mi życzą CC bez komplikacji, a wcześniej miałam takiego luzaka

ogarnęłam pokój dzieciaków...ale jeszcze kuchnia mi została...ja to zawsze na ostatnią chwile, ale chociaż nie myślę o jutrze:crazy:

reklama
Hej dziewczęta. Widzę ze kolejne mamy nam przybyły :) Gratulacje złożyłam, i wiecie cooooo
Mamy dopiero 7 czerwca a zostalo nas juz tylko 18 zapakowanych.

U mnie w plaie dziś pizza domowej roboty na obiadek. Na sniadanie zjadłam żurek z jajeczkiem i kiełbaską. Mala kopie jak nigdy - moze znaki daje?

A i jestem po porannej naturalnej metodzie wywoływania porodu - z czego trzeba było z pół godziny męża namawiać :)
Zobaczymy czy jakikolwiek efekt będzie :)

Dzis wolne - więc ruch na forum zapewne mniejszy będzie.

Powodzodzenia dziewczyny - szczególnie dla tych którym sie zaczeło :)

Do góry