reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witajcie dziewczyny mamusie i ciężarówki w jednym...:laugh2:
jeden tydzień czerwca za nami dopiero a ile już nas się rozpakowało..
Mi brakuje 4 dni to terminu i praktycznie od wczoraj cały czas jestem w takim dziwnym niepokoju...
Spać mi się chce strasznie do tego doszło kucie w kroczu czyżby to była szyjka czy zaczyna się otwierać ..?? Ból w górnej części brzucha niemocny ale taki tępy niezapominajka a jaki jest twój???
do tego dochodzi nacisk na krocze i ciągła potrzeba do Wc i nic nie leci z żadnej dziurki a jak już siuśki lecą to mało i jeszcze pobolewa coś w brzuchu a może to pęcherz już sama nie wiem.
Wczoraj dostaliśmy wózek w prezencie używany ale jak dla Mnie w idealnym stanie jak nowy jedynie po kołach widać że używany był.
Jeszcze jakieś ubranka dostaliśmy od przyszłego wujka i pójdą pierwsze na ruszt bo małe na 52-54cm... oczywiście jeśli synuś nie będzie dłuższy.

Dziewczyny a może założyć wątek o diecie matki karmiącej ??? Bo od jakiegoś czasu próbuje coś znaleść sensownego ale i ile ludzi tyle opinii .
Na pewno większość z was ma doświadczenie w tym i może się podzielić.
Co Wy na to???
:tak: czy :no: ??? wstawię pytanie w odpowiedni wątek

Witajcie,

Paulina narazie ja bym się nie nastawiala na dietę jakąs spcejalną:) Może Maluszek będzie tolerował wszystko:)

Muńka - no wpsółczuję kurczę:( u mnei to nie sa iskierki zdecydowanie, i nie są tylko po bokach. Z L miałam taka samo i potem miałam badane dno oka.

Rysica - Ty lepiej zbadaj oczy przed porodem....

Josie- trzymam kciuki, żeby się akcja jednak rozwinęła:)

Klusia- nastawiaj sie na sobotę, to sie spotkamy:)

Ja dzisiaj nie poznałam swojej buzi w lustrze- taka napuchnięta morda i na wadze kilo więcej- no ku.....no....przed samym porodem....:(

no i denerwowania ciąg dalszy. Znowu nie spię od 3, mam mase mysli w głowie.
Boję się:( i chce miec to za sobą już:(

reklama
Witajcie!
Daję jedynie znać, że my już z synkiem w domu :) urodzić naturalnie sie nie dało - 2h partych nie przyniosły rezultatów i zrobili cc i mam mega poczucie winy z tego powodu...że nie dałam rady naturalnie...:( ale synek perfekcyjny - 3,5kg, 57 cm.
Miałam zostać przyjęta na patologię w poniedziałek, ale przy przyjęciu okazało się, ze mam 4cm rozwarcia i wody odeszły podczas badania. Do pełnego rozwarcia doszłam szybko, ale później już pojawiły się schody.
Nie nadrobiłam Was jeszcze, ale widziałam, że Viola i Katrina już tulą dzieciaczki :))) gratulacje!
Postaram się być już teraz na bieżąco. Każdy podwątek z radami dla mam mile widziany :)
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNKI BARDZO CIEPŁO!

hej

u mnie bez zmian - brzuch boli i twardy jak kamień, ale nic poza tym

zaza- a to wszytsko przez Ciebie od kiedy napisalas o nalesnikach moglabym je jesc codziennie :-D:szok:
ja jem je codziennie :-D

Sunshine widzę, że ty już tydzień po terminie i jeszcze tydzień do wizyty musisz czekać? a potem dopiero wywolanie:szok:
oj trzymam kciuki z całych sił za jak najszybsze rozwiązanie &&&&&&&&&&& obyś nie doczekała wizyty:tak:

Muńka strasznie mi przykro:-(

Verita kurcze ty jeszcze w dwupaku... nadal trzymam kciuki&&&&&&&&&&&& żebyś urodziła jak najszybciej i bezboleśnie oczywiście;-)

Hatszept gratulacje!!!

Juz nie spie, niewygodnie mi jakos. Zaraz wstane i zjem kanapeczki z pomidorem i cebulka :)
Dzis wyprawa do GP na ogolny pomiar serca Mischy i mojego cisnienia.
Ksiazki Malcolm Gladwell dostalam bedzie wielkie czytansko. Odkad moj netbook padl zaczelam czytac....tak wlasnie wyobrazalam sobie macierzynski

A wy prosze mi tu jeszcze nie rodzic przed nami sa 3 tygodnie czerwca wiec mamy czasu a czasu.

Dzień dobry!
Z przerwami, ale spałam od 21.30 do 8 :-D Pięknie :-)
Dzień zapowiada się leniwie, ale że Święto to Mąż w domku :-)

Miłego dnia!

Witam wszystkich

Muńka
dobrze że poszłaś do okulisty i naprawdę nie masz się czym martwic że nie będziesz rodzić sn, widocznie tak musi być, przynajmniej masz pewność że nacieszysz oczy widokiem malutkiej gwiazdki :tak:

mamina karierowiczka powodzenia na pomiarach

Wypiłam ten nieszczęsny olej rycynowy, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj, musiałam się nakombinować żeby to przełknąć, i oby tylko faktycznie coś to dało. Jak łykłam to od razu mnie taki skurcz złapał ale to wynik emocji jakie mi towarzyszyły przy piciu mikstury, zanim pojedziemy do szpitala to pewnie nic z tego nie będzie
Po 10 dzwonie do ginki zapytać na którą mam przyjechać na ktg

Dobrego dnia kobitki

Witajcie!
Daję jedynie znać, że my już z synkiem w domu :) urodzić naturalnie sie nie dało - 2h partych nie przyniosły rezultatów i zrobili cc i mam mega poczucie winy z tego powodu...że nie dałam rady naturalnie...:( ale synek perfekcyjny - 3,5kg, 57 cm.
Miałam zostać przyjęta na patologię w poniedziałek, ale przy przyjęciu okazało się, ze mam 4cm rozwarcia i wody odeszły podczas badania. Do pełnego rozwarcia doszłam szybko, ale później już pojawiły się schody.
Nie nadrobiłam Was jeszcze, ale widziałam, że Viola i Katrina już tulą dzieciaczki :))) gratulacje!
Postaram się być już teraz na bieżąco. Każdy podwątek z radami dla mam mile widziany :)
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNKI BARDZO CIEPŁO!

Gratulacje! Podaj mi na PW więcej danych (datę i godz porodu) imię synka - uzupełnię w liście rozpakowanych czerwcówek

tialana trzymam kciuki, jak zadziala u ciebie moze jutro rano tez lykne. bo u mnie tez nic.
hatszept gratulacje! kurccze chyba nie ma co sie obwiniac za cc to niezalezn od nas:-)
a u mnie w sypialniach dzis montuja wykladzine :-)
ide szyc milego dnia!

reklama
Hello
Ja dziś spałam całą noc. Ani razu się nie obudziłam od 20 do 7 rano!!!!!!
Ale jakiegoś nerwa mam od rana. Marcelowi się zebrało już parę razy..... Zaraz biorę się za obiadek. Robię spagetti. Później tato przyjeżdża do nas więc na krótki spacer się wybiorę z nim i Marcelkiem.

Miłego świętowania kobietki:)

Do góry