reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam :-)

Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale zaraz to zrobię.

Wróciłam właśnie od gina (ledwo się do niego doczłapałam:baffled:)
Mam skierowanie do szpitala na wywołanie :szok: Mały waży 4kg +/- 500gr. Poprzedni poród też był wcześniej wywoływany z powodu cholestazy i mały urodził się 3750gr, więc gin raczej nie sądzi żeby ten był mniejszy (nastawia mnie na te 4kg + :baffled:) Stwierdził, ze nie będziemy zatem dłuzej czekac, żebym mogła urodzic naturalnie, dlatego wysyła mnie na wywołanie, chyba że w szpitalu zdecydują o cc... Łozysko 3 stopnia.
Sama nie wiem. Boję się, bo pamiętam ból po oxy :szok: z poprzedniego porodu. NIe mogę uwierzyc ze juz jutro mały moze byc zemną..
Poprzednim razem nie wiedziałam ze po oxy porody są boleśniejsze i niczym sie nie przejmowałąm, a teraz boje się bólu jak cholera :-(

3mam kciuki :-) bedzie wszystko dobrze , zobaczysz:tak:

reklama
verita przynajmniej masz wizje konca juz :D

Iwon a nie myslalas zeby ta poszewke po prostu wypchac czyms innym? na pewno masz duzo ciuchow w ktore sie chwilow nie miescisz, jakis zimowy sweter sie nada pewnie :)

umowilam sie do szpitala ale dopiero na piatek mieli terminy... ciekawe czy dotrwam :-)

Ostatnia edycja:
Iwon, dla Ciebie to już , dla mnie dopiero...naprawde jakoś mi wyjątkowo źle, na domiar zlego te moje dolegliwości sa jakies dziwne....plakac mi sie chce:(

Wróciłam właśnie od gina (ledwo się do niego doczłapałam:baffled:)
Mam skierowanie do szpitala na wywołanie :szok: Mały waży 4kg +/- 500gr. Poprzedni poród też był wcześniej wywoływany z powodu cholestazy i mały urodził się 3750gr, więc gin raczej nie sądzi żeby ten był mniejszy (nastawia mnie na te 4kg + :baffled:) Stwierdził, ze nie będziemy zatem dłuzej czekac, żebym mogła urodzic naturalnie, dlatego wysyła mnie na wywołanie, chyba że w szpitalu zdecydują o cc... Łozysko 3 stopnia.
Sama nie wiem. Boję się, bo pamiętam ból po oxy :szok: z poprzedniego porodu. NIe mogę uwierzyc ze juz jutro mały moze byc zemną..
Poprzednim razem nie wiedziałam ze po oxy porody są boleśniejsze i niczym sie nie przejmowałąm, a teraz boje się bólu jak cholera :-(

to moze jutro przybijemy obie piątala ;)))

Buziak - no mi ciśnienie tez podnieśli, jak stwierdzili, że to dopiero 5 dni po terminie i to nie jest jeszcze wskazaniem do przyspieszenia, jeszcze jest czas... a ja mam się znów stresować, że dziecko muszę w nocy zawieźć do kogoś, że muszę zdążyć dojechać do szpitala... noż kurde!
jak dla mnie troche przesadzili :baffled: mogli Ci troche pomoc i byłoby juz po wszystkim!! No ale co sie odwlecze to nie uciecze a mysle ze teraz to juz tylko kwestia czasu, wiec trzymam kciuki obyjak najszybciej !!!

Kurcze Iwon, ja bym mogła zmienic kanapy a mój by nie zauważył :-D

Co do pasów sciagających, to ja od razu po porodzie nosiłam koszulkę sciagającą, codziennie. Mięsnie brzucha ładnie mi się skurczyły i wcale nie sflaczały i ja się lepiej czułam taka obciśnięta wiedząc że nic mi się nie wylewa :-D Ale to co innego niż ten pas.

Katrina szkoda ze w IRE sa inne standardy. W Pl pewnie juz podali by ci oxy.

Tak w ogóle to strasznie spac mi sie chce...chyba ze strachu :-D

buziak...zobaczymy :-D Życzę powodzenia!

Ostatnia edycja:
AVO - to może skonsultuj się w sprawie tych objawów z lekarzem, będziesz spokojniejsza..

Iwon - &&& za wizytę
mój lekarz wyjechał:(Musiałabym jechać do szpitala i boję się,ze by mnei juz do paiatku zostawili......może nerwy mi płataja figle i wywyołują te parastezje....

December jak tam zęby D.? A co do lęków przed zaśnięciem - u mnie identycznie. Nocki spokojnie przesypiam, ale wizje jakie mi chodzą po głowie przed zaśnięciem ... No comments :baffled:

D dalej opuchnięty wygląda jakbym go prała od tygodnia :) Dzielnie zasiadł na fotelu dentystycznym tylko po to, zeby dostać receptę na antybiotyk i L4 :> Więc cały jest szczęśliwy że obyło się bez wiercenia i będzie spokojnie dogorywał w domu.. Eh chłopy :D

veritaserum71 jutro masz się zgłosić do szpitala?

Pamka pięknie ci synek rośnie :tak:

Iwon dobrze że się zorientowałaś a jutro byś była zdziwiona że cię do gabinetu nie wzywają ;-)

Zestresowana jestem przed tą dzisiejsza wizytą, nie chcę skierowania na wywołanie, chyba zaczynam się bać

reklama
veritaserum71 jutro masz się zgłosić do szpitala?

Pamka pięknie ci synek rośnie :tak:

Iwon dobrze że się zorientowałaś a jutro byś była zdziwiona że cię do gabinetu nie wzywają ;-)

Zestresowana jestem przed tą dzisiejsza wizytą, nie chcę skierowania na wywołanie, chyba zaczynam się bać
mam to samo boje sie wywolania :-\ dlatego nawet sie ciesse ze dopiero na piatek mnie przyjma

Do góry