reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Pola, Munka - ja mialam na jedno kolano operacja gdzie staw byl otwierany I nie mam z tym kolanem zadnych problemow przez 15 lat:tak:. Natomiast na dugim kolanem mialam lacznie 6 razy artroskopie I za kazdym razem po jakims czasie problem wracal I mialam dosc I poddalam sie tradycyjnej operacji gdzie staw byl otwierany I jest spokuj. Owszem moze I dluzej trawa powrot do sprawnosci I rehabilitacja no i blizna jest spora (u mnie jedna ma 17cm,a druga 11cm) ale bylo warto pocierpiec zeby miec teraz spokuj.

Bo to też w dużej mierze zależy od tego kto robi artroskopię i w jakim kierunku prowadzona jest rehabilitacja..:tak: jakby nie było jest to dość nowoczesne metoda i nie ma wielu specjalistów, którzy robią to naprawdę dobrze. Poza tym bardzo zmieniły się metody "łatania" tego co w stawie uszkodzone. Ja jestem 1,5 roku po artroskopiach stawów biodrowych, mówili, że w Polsce mi nikt tego nie zrobi, a mnie się udało znaleźć świetnego specjalistę w Poznaniu. Potem długa i ciężka rehabilitacja i teraz mogę rodzić:-)

Moja malutka też miewa ostatnio takie dni, że czuję ją od czasu do czasu, ale słabo. Dziś rusza się bardziej, ale to też pewnie dlatego, że co chwilę coś robię, puszczałam dziś głośniej muzykę i śpiewałam. Ona zawsze jest bardziej aktywna, jak ja jestem aktywniejsza. Myślę, że na tym etapie najważniejsze jest żeby w ogóle czuć dzidzię. Jeśli nic nie czujemy to wtedy na IP

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam detektor tętna- inaczej bym oszalała:)

ale dziwne- miec prawie 4 kg dziecko pod sercem i nie czuc go przez dłuższy czas...

Ostatnia edycja:
ja mam detektor tętna- inaczej bym oszalała:)

ale dziwne- miec prawie 4 kg dziecko pod sercem i nie czuc go przez dłuższy czas...

no fakt, Ty masz detektor:-) a jak jest taki spokojny, to jakie ma tętno??
też się zastanawiam czasem jak można nie czuć takiego dzidziolka skoro ono praktycznie tuż pod naszą skórą.

Ja mam KTG w środę. Mam nadzieję, że u niego wszystko ok.
PObudzam go słodyczami:) Rano zrobiłam z Marcelkiem koktajl banankowo-truskawkowy a po obiadku princesse wciągnęłam. Ożywiło go to troszkę :tak:

detektora nie mam i tak mniej wiecej od 4 tygodni mojej kluski w dzień nie czuje. Szaleje wieczorem - tj poprzekręca sie, pomaca mnie i tyle. Spokojna ta moja niunia. I mam nadzieje ze jej sie po porodzie utrzyma :)

Wlasnie dzwoniła moja kolezanka która ma termin na 28 ze skierowanie do szpitala dostała bo KTG nie za ciekawe wyszło.... teraz siedze i czekam na tel. Mam nadzieje ze to młody jej takie jaja robił i sie jakos układał nie tak jak trzeba. Normalnie stresuje sie bardziej niż soba.....

Ja już w domku!
Po wizycie znów dół - wchodzę do gabinetu dosłownie na 5 min. Patrzył na zapis ktg - ok, i zbadał szyjkę - krótka, a rozwarcie na ok 1cm. Bezsens!!! :wściekła/y: Dołują mnie te wizyty!!!
Mam przyjść na KTG w środę, i później w pon. Jeśli samo się nie zacznie to do 20 Mały będzie już z nami! W 41 tyg dostanę skierowanie na wywołanie! Już nie mam sił się kulać przez całe miasto na KTG, ale chodzi głównie o Małego aby zbadać jego aktywność więc dla niego pojadę w środę! Tyyyyle!

Katrina współczuję tego fałszywego alarmu - ale to musi wnerwiać już na końcu 40 tyg! Ale nie dziwię się, że odesłali - standard!!! Mnie chyba już nic nie zdziwi!

Wszystkim, które mają przymusowe cesarki zazdroszczę - termin wyznaczony i nie ma innej opcji! Wiecie co i jak przynajmniej!

Ivon dziwne, że Mąż natychmiast nie zaczął jej szukać :-) Mój by zauważył ale pewnie by nie zareagował bo to tylko rzecz, którą można kupić :-D

Monika, AVO mój Syn to mały dzik nadal - ciągle się przelewa. A jak tylko mam dłuższy czas bez ruchu to wystarczy, że brzuch pomasuję lub lekko nim poruszam to zaraz się wierci :-)

reklama
Witajcie po mojej dłuższej nieobecności. Ostatnio śpię dłużej, wcale nie mam syndromu wicia gniazda, wręcz zmusiłam się razem z mężem do sprzątania na tip top i przygotowania kącika dla małej.
Gratuluję rozpakowanym mamuśkom i trzymam kciuki za kolejne szczęśliwe rozwiązania :tak:.

Ja nadal 2 w 1 ,ciężko mi i chciałabym już rodzić. Od soboty podbrzusze pobolewa mnie jak na okres, do tego częściej twardnieje i przy tym zaczął pobolewać ( to chyba te przepowiadające). Męża też już zaczęłam molestować ale jak na razie bez skutku.

Maja mała od ponad tygodnia mniej tupta w ciągu dnia, a w nocy od trzech dni to wcale już mnie nie budzi.

Ostatnia edycja:
Do góry