reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dziewczynki już wróciłam:-(skurcze w sile ok ale stanowczo za rzadko,mam wrócić jak będą co 3 min i trwać 1 min!!!No i muszę się przestawić na poród sn,bo młody się jednak odwrócił:wściekła/y:w badaniu szyjka tak jak była króciutka i miękka,czop odchodzi,a główka Jasia jest wyczuwalna:szok::szok::szok: wiec już się nie odwróci!!!no i tyle z mojej radości,ze to może już:-:)wściekła/y:
gkvip ja tez poprosze o fotorelacje!!!

mykam do wanny,bo mnie wcale nie puszcza!

AAAle Ci zazdroszczę! Szczęściara :) Trzymaj się dzielnie :)

Ja również dobranoc, dzisiaj miałam długaśny dzień :) Słodkich snów, drogie Panie :)

reklama
Kami sobota wieczór to dla mnie idealny termin:tak:w niedziele jest u nas dzień matki:-)
Lena ja myślę,ze nie szkodzi to dzidzi.
wiecie co jest w tym najlepsze???Ze gdyby Jaś był ułożony miednicowo to najprawdopodobniej jutro miałabym cc,a ze się przekręcił to doktorek mi powiedział,ze jak mnie weźmie na oddział to mi będą wyciszać skurcze do 38 tyg,bo tu jest tak stosowane:wściekła/y:czyli musiałabym leżeć nie wiadomo ile!!!
ale nic to,przestawiam się psychicznie na sn....w sumie będę miała porównanie co lepsze,i będę mogła wyjść już w 3 dobie:-)

no i dziewczyny te, które się boja cc a dzieciaczki są nie tak ułożone - uszka do góry,bo wszystko jest możliwe!!!Janko jeszcze w czwartek był ułożony miednicowo:tak:

dobrej nocki:-)

witajcie
przez to spanie popołudniowe to ja o już na nogach:no:
dobrze że chociaż jest słonecznie
ruda to jeszcze tylko pare dni musisz wytrzymać no i do porodu
miłego dnia

witajcie!

Kami współczuję!A choroba przechodzi czy to ona tak cię męczy?

Ja budziłam sie co 30-40 minut,albo siku albo skurcz albo mi nie wygodnie albo Jaśkowi nie wygodnie...w efekcie na oczy nie widzę:wściekła/y:

powodzenia na dzisiejszych wizytach!
I miłego spokojnego dnia;-)

Ruda mnie choroba tak jak trzymała tak i trzyma ale chyba już gorączka sobie poszła (tfu tfu ).. Mi dolega w nocy siku co chwile, bóle kręgosłupa, ból gardła, bezsenność, skrzypiące łóżko pod moim ciężarem jak tylko próbuję się ruszyc :p przez to budze wiktora jak chce sie przekrecic:/ lozko chyba nie jest przeznaczone na tyle kg. :D Milanowi tez juz chyba niewygodnie w tym brzuchu bo ciagle sie wierci .... ja juz mam potwornie dosc bycia w ciązy - w pierwszej tego tak nie odczuwalam, teraz to jakis koszmar ciezko i wogole ... skóra cała na brzuchu potwornie swedzi mnie , jakas wysypka mi sie pojawila no jak na zlosc :confused2:

Bidulko !!!A próbowałaś czymś smarować brzuchol? Ja dostałam olejek do masażu z HIPP i jak dla mnie rewelacja!!!!Mnie oprócz tego,że jest niewygodnie,sikam i mam skurcze to tylko sutki swędzą jak jasna cholera!!!

Tekst mojego M. do Jasia :"Jasiek wyłaź już!Wiesz jakie mama ma fajne cyculki!!!I to dla ciebie,bo ja mogę tylko patrzeć!"

ja uzywam tylko oliwke bo się boje ze sie pogorszy ... staram sie nie drapac ale strasznie ciezko wytrzymac... zawsze mialam problemy skórne wszystko wiecznie mnie uczula ale akurat w ciazy nie zmienialam zadnych kosmetyków ani proszków i płynów do prania wiec nie mam pojecia skad to sie wzielo :/ moze juz skóra nie wytrzymuje napięcia bo jest strasznie naciągnięta i twarda jak by miała pęknąć.. :/

a tekst męża powalający :D

Witajcie mamusie

My nadal w dwupaku, wieczorem znowu zaczęło boleć ale po kolejnych dawkach magnezu samo się wyciszyło. Mama mi wróży rychły poród ale kto wie, czy się tak nie będzie rozkręcać co dwa dni i wyciszać a później jeszcze przenoszę

Ruda moja noc wyglądała podobnie, mała tak naciska głową w dół że co chwilkę musiałam chodzić siku, jak nie mi to jej było nie wygodnie, a kiedy małej było nie wygodnie to mnie za to karała paskudnymi kopami

Trzymajcie się kobitki w dniu dzisiejszym, powodzenia na wizytach i badaniach
Pogłaszczcie brzuszki od cioci :tak:

reklama
mnie się taka skóra zrobiła gdzieś w 6-7 miesiącu,cała w kropkach,napięta,swędząca i miałam wrażenie,że zacznie pękać....wtedy latałam ciągle z brzuchem na wierzchu i z kremem w ręce!
Smaruj to bo może faktycznie już nie wytrzymuje napięcia:tak:

Wiesz moi obydwaj M. maja takie teksty do Jasia,że czasem aż płaczę ze śmiechu....

Do góry