witajcie poniedziałkowo, po ilości postów od razu widać, że długi weekend się skończył
Lena - info dla Ciebie:
"Pod koniec trzydziestego siódmego tygodnia ciąży masa dziecka wynosi około 3000 gramów, długość z wyprostowanymi nóżkami około 46 centymetrów. Po zakończeniu tego tygodnia dziecko jest już w pełni ukształtowane i dojrzałe. Wszystkie porody po zakończeniu tego tygodnia określa się jako porody o czasie, choć do
terminu porodu zostały jeszcze prawie trzy tygodnie. Płuca maluszka są już w pełni ukształtowane, pęcherzyki płucne już są wysłane nabłonkiem i mają wystarczającą ilość surfaktantu do prawidłowego funkcjonowania."
Sicil - super, że dajesz wreszcie znaki życia, martwiłyśmy sie o Was, bo taka grobowa cisza z Twej strony nastała.
Nie odtrącaj nas babo!!!! Bo co? Bo my jeszcze brzuchate, a Ty juz laska, to się nie bedziesz z nami zadawać?????
Trzymajcie się zdrowo i niech blondasek szybciutka nabiera ciałka!!
AVO - powiem Ci, że sama jestem zaskoczona, bo ja zawsze byłam taka powsinoga, a teraz w tej ciąży to nawet lubię siedziec w domku, to się zmieni jak juz maluszek się urodzi, bo będziemy śmigać na spacerki nad ocean, a teraz nie mam siły tak się toczyć, a jak mam słuchać jakichś pierdół koleżanek o tortach tudzież innych takich, to wolę swoje towarzystwo i Alinki.
Wszystkim wizytującym się dziś - powodzenia życzę!!!!
A wszystkim bez wyjątku - miłego, udanego dnia!!!!