reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

O dzieki za info. Nie wiedziałam o tym. To pewnie doliczaja wtedy gdy do niosę do HR akt zawarcia małżeństwa?

nie doliczą ci. Urlop okolicznościowy jest udzielany na wniosek pracownika. Jak doniesiesz do HR akt zawarcia małżeństwa to mozesz wtedy wystsapić o niego. Żeby bylo smieszniej to jest to urlop ktory teoretycznie powinnaś wykorzystać na załatwienie spraw z danym waznym wydarzeniem związanych. A ze jestes na l4 - to nie wiem kiedy go wykorzystac..

reklama
Moja koleżanka brała ślub tydzień po świętach i była juz na L4 i jej urlop okolicznościowy nie przysługiwał - takie info dostała z zakładu pracy.

Przestało padać - idę na pocztę.

Bo on przysluguje na formalności związane z zawarciem małżeństwa. Tak jak okolicznosciowy z okazji urodzenia dziecka, tez na wybranie matki, wizyte w USC itp. Z małżeństwem zawsze moze uzasadnic ze wymienia dokumenty,

witajcie poniedziałkowo, po ilości postów od razu widać, że długi weekend się skończył

Lena - info dla Ciebie:

"Pod koniec trzydziestego siódmego tygodnia ciąży masa dziecka wynosi około 3000 gramów, długość z wyprostowanymi nóżkami około 46 centymetrów. Po zakończeniu tego tygodnia dziecko jest już w pełni ukształtowane i dojrzałe. Wszystkie porody po zakończeniu tego tygodnia określa się jako porody o czasie, choć do terminu porodu zostały jeszcze prawie trzy tygodnie. Płuca maluszka są już w pełni ukształtowane, pęcherzyki płucne już są wysłane nabłonkiem i mają wystarczającą ilość surfaktantu do prawidłowego funkcjonowania."

Sicil - super, że dajesz wreszcie znaki życia, martwiłyśmy sie o Was, bo taka grobowa cisza z Twej strony nastała.
Nie odtrącaj nas babo!!!! Bo co? Bo my jeszcze brzuchate, a Ty juz laska, to się nie bedziesz z nami zadawać?????
Trzymajcie się zdrowo i niech blondasek szybciutka nabiera ciałka!!

AVO - powiem Ci, że sama jestem zaskoczona, bo ja zawsze byłam taka powsinoga, a teraz w tej ciąży to nawet lubię siedziec w domku, to się zmieni jak juz maluszek się urodzi, bo będziemy śmigać na spacerki nad ocean, a teraz nie mam siły tak się toczyć, a jak mam słuchać jakichś pierdół koleżanek o tortach tudzież innych takich, to wolę swoje towarzystwo i Alinki.

Wszystkim wizytującym się dziś - powodzenia życzę!!!!
A wszystkim bez wyjątku - miłego, udanego dnia!!!!

Wiem, wiem, miałam pracować ale nie mogłam nie zobaczyć naszej nowej kruszyny :sorry: Pamka, Julek jest po prostu przepiękny!!!!! Cudne dziecko zrobiliście :tak::tak::tak::-p

No i chciałam zauważyć, że to już drugi Julek na naszym forum, a u mnie szykuje się trzeci :-p Co jest grane? :-D

Muńka też zauważyłam właśnie jak brzuszek się tak delikatnie unosi i opada właśnie tak jakby mały oddychał:-) jak ma czkawke to cały brzuch mi czasami podskakuje ;-)

Pamka przecudowny bobasek:-)
Sicilpol bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze układa:-)
Lena bądź stanowcza, pokaż że potrafisz postawić na swoim &&&&&&&
AVO ja czasami nie myślę już o niczym innym tylko o migdaleniu z P:-) on biedny zresztą sam już chodzi po ścianach ale powiedział że wytrzyma, poczeka a jak się trochę zregeneruje po porodzie to zrobi mi z tyłka "jesień średniowiecza":szok::szok::szok::-D faceciii....

Hej,
sicilpol strasznie się cieszę, że u Was wszystko w porządku:tak:
odzywaj się cześciej;-)

Lena powodzenia w rozmowie z Twoim:tak: trzymam kciuki

Co do wywolywania porodow to na mojego Kube nic nie dzialalo, szorowanie lazienki, chodzenie po schodach, sex, no po prostu nic. Nawet tydzien przed terminem pojechalam do Londynu, uchodzilam sie i spocilam jak glupia a tu nic, baa nawet wywolywanie w szpitalu nic nie dało, dopiero cc i musial wyjść:-D
mozna sobie planowac to przyspieszanie a dziecko i tak wyjdzie kiedy bedzie chcialo, mowia, ze pierwsze to w 90 % przenoszone:tak: i jak widzę po kolezankach to sprawdza się to. Uparciuszki małe, no ale zycze kazdej z Was aby sie udalo urodzic kiedy chcecie ale pamietajcie, ze jeszcze jest maj;-)

A ja czuję, że przenoszę :(

Byłam dziś u dżina, na kozetce pod KTG leży laska, zaczynamy rozmowę i ona mówi, że już 5 dni przenoszony i właśnie stara się urodzić. I że chłopak. I pierworódka... I że jej koleżanki z dziewczynkami już dawno urodziły, bo dziewuszki pchały się na świat szybciej. Pocieszyła mnie :(

Sicil - super, że z Wami wszystko ok :)

reklama
ja się i tak nie załapię na wcześniejszy poród. Mam wrażenie, że będę w tej ciąży do końća świata..i będę tyć, i rosnąć, i tyć...i tak w nieskońćzoność.

Do góry