reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dzień doberek
no a wy już o sposobach na poród a ja jeszcze muszę poczekać 3 długie tygodnie:-D
zaczął lecieć smi śluz ale z tego co czytałam w waszych postach to normalne wizyte u doktorka mam dopiero 17 maja więc jeszcze 10 dni
ja ze znajomymi nie mam problemu jak długo nie przychodzą to sama do nich jadę i już
dziewczyny miłego dnia
sici pozdrawiam i cieszę się że napisałaś

reklama
Lena trzymam kciuki za rozmowę,żeby było jak najlepiej dla Ciebie!
co wy za świństwa pić mi każecie????bleee!!!to ja już wolę olej rycynowy!
ogarnęłam kuchnię,zrobiłam obiad a jak M. pójdzie do pracy to planuję ogarnąć pokoje ;-)
oj jak ja się już męczę,niby trochę chłodniej dzisiaj a ze mnie sie leje :wściekła/y: i jest mi koszmarnie niedobrze!!!

esperanza nie daj sie. Wolne ci sie należy w końcu.
A mam smieszne pytanie - do pracujacych. W związku z urodzeniem dziecka pracownikowi nalezy się 2 dni urlopu okolicznościowego. Czy nam sie tez nalezy?? To jasne chyba ze TAK pytanie raczej 2 - kiedy je wybrac??

A esperanza - tobie z okazji slubu też 2 dni sie nalezy :)

Witajcie Kochane:)

Sicilku, nawet nie wiesz jak sie cieszę,że u Was coraz lepiej:):-D
czekamy na jakies zdjęcia slicznego Julka)

A ja mam wrazenie,że głowe małej mam między nogami, jak chodze to mi czasem tak napiera, i wtedy mam te beżowe upławy.Wczoraj wieczorem złapal mnie taki ból w pośladku i pachwinie,ze aż mnie zgieło w pół- musiala mi na jakiś nerw nacisnąć.
Brzuszek ma wrażenie,ze mi nie rośnie....troche mnie to martwi , ale mam dzisiaj na 16 45 usg. Może buziaka zobacze wkońcu:) Trzymajata kciuki,zeby była duża i zdrowa- heheeh.

Poza tym juz bym chciała żeby był 21 maj:) wtedy to bym biegała po schodach i uprawiła seksik z M- hehehehe....mam dosyć tej ciąży.

edit: Ruda z Ciebie się leje, a ja spuchnięta tak,ze moja sąsiadka mówi do mnei rano jak jechałam na badania,ż ejuz powinnam uroić, bo widać,że buzia zmeczona taki nosek napuchnięty.......

A mam smieszne pytanie - do pracujacych. W związku z urodzeniem dziecka pracownikowi nalezy się 2 dni urlopu okolicznościowego. Czy nam sie tez nalezy?? To jasne chyba ze TAK pytanie raczej 2 - kiedy je wybrac??

O dzieki za info. Nie wiedziałam o tym. To pewnie doliczaja wtedy gdy do niosę do HR akt zawarcia małżeństwa?

Okularki na razie mnie ominą, bo wada niewielka, a okulista powiedzał, że po porodzie moze się powiekszyć, więc szkoda dwa razy okulary kupować

z tą wodą po jajkach to masakra jakaś:-D mi gin powiedział, że do końca maja mam czekać grzecznie, a potem męża mogę molestować, bo będę mogła rodzić - taki mam właśnie plan plus herbatka z liści malin i dużo spacerów
a o tych porządkach to słyszałam, że to wcale nie jest dobry pomysł, bo się może łożysko odkleić, więc trzeba wysiłek z umiarem stosować, po prostu być aktywną

Lena trzymam kciuki za Was, mam nadzieję że się z P dogadacie &&&&&&&&&&&&&&

a ze znajomymi to mam podobnie, też jakoś wszystko umarło, poza tym tutaj mieszkam dopiero rok i nie mam przyjaciół, wyłącznie znajomych... m wyjechał do Niemiec i tak sobie sama się tu nudzę na tym wygwizdołku
jeżdżę często na stare śmieci, ale po ostatniej przygodzie to ma trochę stresa, a żeby ktoś tu do mnie przyjechał to się nie mogę doprosić, czasami tylko mnie ktoś odwiedza... ale to nic - śmieję się, że jak wyjdę na miasto z wózkiem to nowe koleżanki poznam :-D
no mam też koleżanki, które już porodziły, ale ja im na razie kroku nie dotrzymuję, bo bym się zasapała na spacerze, ale odwiedzam je czasem, później będziemy śmigać razem z wózeczkami:-D

Esperanza masz rację, musisz być asertywna, tym bardziej, że dla Ciebie to i bez pracy będzie aktywny i pracowity tydzień

Sicil dzięki!!! bardzo pocieszające jest to co napisałaś, chyba sobie to wydrukuję i będę czytać w chwilach zwątpienia;-)

Hej piękne,

ja dzisiaj w pracy, więc nie przeczytam co u Was, tylko się krótko witam :happy:

Sicil, super, że się odezwałaś :tak:

może dzisiaj też będę miała usg piersi powtorne także- pomysleć pozytywnie o moich napewnoz dowych cycuchcach:)

witam
No i kolejna koszmarna nocka za nami:-(. Juz normalnie nie mam sily, padam na twarz, wszystko mnie boli a brzuch podczas spania to masakrycznie boli, prawa strona ciala cala spuchnieta i ten bol krocza mnie wykancza:wściekła/y: poprostu mam dosc:-(.

Lena - trzymaj sie kochana i nie daj :tak:sie walcz o swoje:tak:kazda z nas zasluguje na to co najlepsze:tak:
Esperanza - tak trzymaj sluszna decyzja:tak:

Sicilpol - super ze Julcio ma sie dobrze no i wy tez.:-)

No i oczywiscie kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

reklama

Moja koleżanka brała ślub tydzień po świętach i była juz na L4 i jej urlop okolicznościowy nie przysługiwał - takie info dostała z zakładu pracy.

Przestało padać - idę na pocztę.

Do góry