reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja mam normalne, tzn troszke ściemniały. Ale kształt ten co był mi rozmiar raczej tez nieiwele sie zmienił.
Za to z lewego czasem w nocy kilka kropelek zacyzna sie wydobywac. Więc oficjalnie mogę dołączyć do tych które częściej koszule nocne piżamki musza prac :)

Kamila - tantum verde najepsze na gardło. Daruj sobie holinex.

A co do rodzenia - ze znieczuleniem jezeli tylko się da

reklama
A Ja tak czytam o waszych szyjkach a mi nic polozna niesprawdza i praktycznie od konca lutego wcale lekarz tylko sprawdzal normalnie w paranoie mozna wpasc z opieka tutaj bo jak sie nic niedzieje to po co tam zagladac.....:wściekła/y:< NAWET TO ZE TE RZEBRA MNIE BOLA CALY CZAS > byla jakies 3-4 dni temu wydzielina taki bialy zbity budyn to powiedizeli ze to po antybiotykach ale niezajrzeli bo po co?????????? kto wie moze siedze na cykajacej bombce w nieswiadomosci:angry: a dzis podbrzusze juz ktorys czas ciagnie w dol jakby napieralo.......... i nawet jakbym pojechala to nieobejrza nic...........

Pewnie sprawdzi 17 na WIZYCIE PO 36 TYGODNIU I KAZE ZROBIC TEST NA PACIORKOWCA:baffled:

Czy wasze sutki tez maja taka brazowa barwe bo moje sie zmienily od wczoraj a teraz jeszcze bola jak nigdy?:crazy:

moje też mają teraz ciemno brązową otoczkę i od jakiegoś czasu troszkę bolą.

Lena , Młodak i jak Wam dziewczynki wieczór mija.? Ja mogę się dołączyć do klubu samotnych serc (i złamanych poniekąd) . Mój nie dość, ze poleciał sobie na tydzień do Polski pomajówkować i mnie tu samą jak palec zostawił to jeszcze się na Skypie pokłóciliśmy:sad: Na to wszystko wysiadł mi akumulator w aucie i nawet do miasta nie mogę się ruszyć, a lodówka pusta !!! Kiedy to wszystko się skończy już?? ehhh....
Właśnie patrzyłam na majówki - ale się dziewczyny posypały na ten weekend:-p Nim się obejrzymy to My zaczniemy się rozpakowywać:tak:

biedna...
.a probowalas tesco oni dowoza do domu

O matko już coraz bliżej do porodu. U mnie też jakieś skurcze od czasu do czasu są. Wczoraj jeden to taki naprawdę mocny był na wieczór aż się zlękłam. I już troche zaczynam się bać porodu. Nie wiem jaki mam szpital wybrać.w jednym pracuje moja gin koleżanka ale tam o znieczuleniu zewnątrzoponowym mogę zapomnieć bo po prostu nie dają i już, a w drugim szpitalu dają na życzenie jak oczywiście nie ma przeciwskazań i rodzisz rodzinnie taka samo jak w tym pierwszym tylko bez bolu. Można chodzic, skakac na pilce itd. Czuje sie skurcze ale nie bol. I nie wiem teraz cholera ktory wybrac. Szczerze mowiac wolalabym sie nie mordowac jesli moge wybrac. Ale tez kolezanka do porodu do mnie wtedy nie przyjedzie. Kurde:no:

ja bym wybrala tam gdzie daja znieczulenie
bardzo mi pomaga swiadomosc ze moge sie znieczulic inaczej urodzilabym juz dawno z samego chyba strachu:baffled:

Dziewczyny - dziś D. powiedział mi o zwolnieniu z pracy 'na żonę po cesarce/porodzie'.

Poszukałam w necie i znalazłam takie coś:

http://www.maluchy.pl/artykul/47-Zasilek-opiekunczy

nie wiecie czy to dotyczy również konkubinatu? D. nie jest moim mężem..

Nie rozumiem tego do końca, a wiem, że popularne jest u mnie w formie branie L4 na dziecko. Czy to jest to samo?

Ostatnia edycja:
december - niestety nie. Tj nie dotyczy konkubinatu. Aczkolwiek nie wiem czy nie mógłby wziąć zwolnienia włąsnie na dziecko. Bo w końcu jego i tu zastrzerzeń nasze mądre prawodawstwo nie ma.
Ale dowiedzieć się tego mogę we wtorek jak do pracy na chwilke wpadne...

Ale znalazłam - http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpie...dczenia/porady/353418,zasilek_opiekunczy.html

Czyli na dziecko bez problemu może.

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielne,
czytam o Waszych czopach sluzach itd i widzę, co przede mną:-)
na razie podpisuję się pod czekoladowymi brodawami w rozmiarze xxl. Skurczy brak mocnych czasami tylko mi się macica stawia i podbrzusze twardnieje ale nie boli.

Ja wybrałam szpital pod kątem opieki nad noworodkiem i zzo. Dają gdy jest potrzeba. Sama świadomość jest kojaca;-)

Ja jakoś psychicznie siadlam. Ogólnie mogłabym leżeć i nic nie robić nie myśleć o niczym... wzięłam książkę do poczytania żeby nie gapic się przed siebie.
Konflikt z mama raczej nie pomaga:-(

Sama już nie wiem co się ze mną dzieje.
P mnie wspiera ale czasem też coś zrobi albo powie i też mnie doluje. Najwyraźniej wszystko mnie doluje.

Dziś jedziemy na obiad do teścia to też mi humoru nie poprawi...

A jeśli chodzi o objawy to poce się jak mysz od paru dni. Normalnie poduszkę przekladalam w nocy a koszula mokra na piersiach, dekolcie i na szyi. To chyba hormony bo jakoś przesadnie ciepło mi w nocy nie jest. Macie / mieliście tak???

Pozdrawiam i miłego dnia:-)

december - niestety nie. Tj nie dotyczy konkubinatu. Aczkolwiek nie wiem czy nie mógłby wziąć zwolnienia włąsnie na dziecko. Bo w końcu jego i tu zastrzerzeń nasze mądre prawodawstwo nie ma.
Ale dowiedzieć się tego mogę we wtorek jak do pracy na chwilke wpadne...

Ale znalazłam - Zasiłek opiekuńczy - Porada - Zasiłki i inne świadczenia - Ubezpieczenia - kadry.infor.pl

Czyli na dziecko bez problemu może.

właśnie nie wiem, czy znajomy nie myli L4 na dziecko z L4 na poród żony. JEśli to jedno i to samo, to wszystko w porządku :) Dzięki, Aylin :)

reklama
Witam, w piękny niedzielny poranek!
Ufff ale wczoraj zaliczyłam fajna imprezę - w 35 tygodniu ciąży. Znajomi się nie mogli nadziwić, że można jeszcze balować w tak zaawansowanej ciąży ( oczywiście bez alko i pod czujnym okiem mego P.) Moja kumpela zrobiłą urodziny w naszym ulubionym barze i było tak duzo znajomych, że impreza rozkręciła się fantastycznie. Wróciliśmy o 3 w nocy do domu, a ponieważ znajomi u Nas spali, to gadaliśmy chyba jescze do 5. Tego mi było trzeba, kocham moją ekipę! Coś czuję, że Zocha, zaprawiona od maleńkości, będzie niezłym balowiczem:-)

A dziś będę przykłądną przyszłą mamą, zalegnę na kanapie i poczytam książki. Może jakiś spacerek też zaliczę.

Ja póki co nie mam żadnych plamień, upławy bezbarwne i bezwonne, ale w sumie jeszcze ponad 5 tyg do celu, więc mam czas. We wtorek mam wizytę u gino i zobaczymy co powie.

Do góry