reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja sie przede wszytskim stresuję ,ze to moze jakas infekcja, ale jest bezzapachowe i nic mnie nie piecze, nie swędzi....

reklama
ja też się najbardziej bałam,że mi się przyplącze jakieś świństwo w ciąży,ale ODPUKAĆ udało się.No a mężul się smieje,że na wkładki i płyny do intymnej wydałam w czasie ciąży więcej niż na wyprawkę dla Jaśka;-)Ale to fakt-mam kuku na tym punkcie!
AVO wydaje mi się,że gdyby to była infekcja to miałabyś jeszcze jakieś objawy,ale się nie znam.

goldenlucy ja to bym wybrała ten szpital ze znieczuleniem,bo po co sie męczyć!A jak jest możliwość porodu rodzinnego to nie musisz być sama.

Ostatnia edycja:
Hej,
Matko jak was czytam to dociera do mnie ze to juz coraz bliżej.

Właśnie siedze na allegro i zasta nawiam się która koszule nocna zamówic. Ale stanie chyba na Muzzy. Nie sa koszmarne i nie takie drogie, wiec raczej nie bede kombinować. Potem razem z kotem przesadzimy pomidorki. Zrobi obiadek, poczytam ksiązeczkę :)
We wtorek mam wizyte u gina to zobaczymy czy cos tam się zmieniło i mam sie szykowac czy jeszcze poszaleć trochę mogę. Po ginekologu planuje podjechac do hurtowni niemowlęcej po pozostałe rzeczy których mi brakuje.
Zdecydowałam się na kosmetyli dla małej z ziołoleku - producenta linomagu. Maja pełna gamę, firma znana, nieuczulajće i maja nawet krem z filtrem dla maloty.

hejka ja wreszcie skonczylam 36 tydzien i moge jak cos spokojnie rodzic nadal mam katar ale wazne ze bez goraczki bardzo sie ciesze ze ten cholerny weekend majowy sie juz konczy bo spedzilam go calego prawie bez M ktory niestety pracowal :crazy:

Witam się porannie!

Wczoraj mało tu zaglądałam, bo zrobiłam na obiad placki ziemniaczane i szybko z mężem zgłodnieliśmy, więc pojechaliśmy potem zjeść coś na miasto i na zakupy. No i kolejny raz przekonałam się, że takie łażenie nie jest już dla mnie, bo całą noc męczyło mnie napinanie brzuszka, które pierwszy raz bolało jak na @. Budziłam się co chwilę, mała cały czas była aktywna.
Pierwszy raz mi się dziś śniła nasza córcia:tak:A sen był taki: wróciłam z nią ze szpitala, zostawiłam w foteliku i poszłam spać. Obudziłam się i przypomniałam sobie, że ona tam sama śpi, a powinnam ją nakarmić. Miała na nóżkach jakieś ciężkie buty i zaczęłam je zdejmować a ona powiedziała, że ją nóżki bolą...no i generalnie okazało się, że moje nowo narodzone dziecko umiało już mówić i chodzić:-D a jak chciałam ją przystawić do piersi w pozycji leżąc na boku, to powiedziała, że ona w takiej pozycji nie będzie jadła!!!:-D:-D Miałam takie poczucie żalu w tym śnie, że nie dane mi było poopiekować się takim niemowlaczkiem, tylko od razu mi dziecko zaczęło chodzić...ehh...pewnie coraz częściej będą teraz takie dziwne sny...

rozchorowałam się ;( aaaa.. wczoraj wieczorem dopadł mnie ból gardła.. dziś już nawet oddychanie boli ;( nie mogę z siebie wydusić słowa próbuję pić gorącą herbatę ale robię to ze łzami w oczach ;( Dawno mnie tak gardło nie bolało... W nocy wzięłam cholinex bo tylko to się znalazło z domowej apteczce:/ mam wyzuty sumienia bo w ciąży nie wolno tego brać ale nie mi:alam wyjscia. zaraz przyjdzie do mnie chlorochinaldin to bede sie kurowac. pech ze dzisiaj niedziela i przychodnia zamknięta :( nawet jak przekrecam glwe to czuje całą obolałą szyję.. :( ale masakra i co ja mam z tym zrobić skąd to się wzięęęęęęęlo.... pewnie od wczorajszego zimnego jogurtu :/ ale sobie narobiłam:/ :/ jeszcze boli mnei głowa i katar cieknie ale to nic w porównaniu z gardłem :((( dzisiaj tu na forum nie zabawie bede sie wygrzewac pod kołdrą o ile Wiktor pozwoli. Milego dnia.

zdrówka!!!

A Ja tak czytam o waszych szyjkach a mi nic polozna niesprawdza i praktycznie od konca lutego wcale lekarz tylko sprawdzal normalnie w paranoie mozna wpasc z opieka tutaj bo jak sie nic niedzieje to po co tam zagladac.....:wściekła/y:< NAWET TO ZE TE RZEBRA MNIE BOLA CALY CZAS > byla jakies 3-4 dni temu wydzielina taki bialy zbity budyn to powiedizeli ze to po antybiotykach ale niezajrzeli bo po co?????????? kto wie moze siedze na cykajacej bombce w nieswiadomosci:angry: a dzis podbrzusze juz ktorys czas ciagnie w dol jakby napieralo.......... i nawet jakbym pojechala to nieobejrza nic...........

Pewnie sprawdzi 17 na WIZYCIE PO 36 TYGODNIU I KAZE ZROBIC TEST NA PACIORKOWCA:baffled:

Czy wasze sutki tez maja taka brazowa barwe bo moje sie zmienily od wczoraj a teraz jeszcze bola jak nigdy?:crazy:

w sumie przyjżałam sie temu w switle dziennym to one sa jednak bardziej bezowe/karmelowe niz zółte i boli mnie jak na okres.......

tak moje sutki bardzo się zminiły- sa ciemno brązowe, ciut większe i same brodawki też sie powiekszyły. Kolorystycznie juz 2 miechy po ciązy piersi sa ok, otoczki też u mnie wróciły do swojej wielkosci natomiat te końcowki/brodawki nie wracają do siebie- zostają większe.

Ostatnia edycja:
AVO czop!I tej wersji sie trzymaj!
Paulina ja mam sutki wielki,prawie czarne i nie bolą tylko swędzą:wściekła/y:
Kamilka a może ciebie gdzieś zawiało?Kuruj się kochana!

Ruda 1979 No wlasnie caly czas mam dylemat. Ale jestem bardziej sklonna jednak rodzic ze znieczuleniem. Jeden porod przezylam bez, wiem jak to jest i drugi wolalabym juz bez bolu skoro mam taka mozliwosc. A wy jak zamierzacie rodzic dziewczyny z czy bez znieczulenia?

reklama
ja zamierzam mieć cc :-) o ile młody nie wywinie jakiegoś numeru i się nie odwróci...ale gdybym miała rodzic sn to :tak: ze znieczuleniem

Do góry