reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

AVO z tego co wiem,to może być różny -biały,brązowy,różowy,właśnie taki karmelowo-śmietankowy,no i może być podbarwiony krwią,ale wtedy to już bym się przeszła do szpitala,bo tak mi sugerowała położna,że jakby coś z krwią to lepiej sprawdzić,bo to w sumie drugi poród i może się szybciej potoczyć.Na razie sobie spokojnie czekam...skurczybyki co 20 minut takie 15-20 sekundowe...
Dorotka mój gin też twierdzi,że raczej urodzę wcześniej,chyba że będę leżeć:no::no::no:i mam takie bóle jak na @ właśnie i też mnie tak kłuje dół brzucha a czasem mam takie uczucie,że mi coś na odbyt naciska...

reklama
może i taki może być...wiesz,że w ciąży nie ma reguł:tak:ja myślę,że to czop,a o ile pamiętam to w pierwszej ciąży też ci odszedł wcześniej,więc może taka Twoja ciążowa uroda?

właśnie doczytałam w mojej mądrej książce nt ciąży,że czop może być początkowo żółty,a potem zmienić kolor na brąz lub zabarwić się krwią i może to trwać od kilku do kilkunastu dni...
ewentualnie mogą to byc zwiększone upławy

Ostatnia edycja:
może i taki może być...wiesz,że w ciąży nie ma reguł:tak:ja myślę,że to czop,a o ile pamiętam to w pierwszej ciąży też ci odszedł wcześniej,więc może taka Twoja ciążowa uroda?

właśnie doczytałam w mojej mądrej książce nt ciąży,że czop może być początkowo żółty,a potem zmienić kolor na brąz lub zabarwić się krwią i może to trwać od kilku do kilkunastu dni...
ewentualnie mogą to byc zwiększone upławy

wiesz co w pierwszej ciazy w 36 tygodniu mleczno biały kawałek podbarwiony lekko krwią. i przenosiłam ciążę:)Nie miałam zadnych boli, twardnień do 39 tygodnia....

AVO a teraz masz już skróconą szyjkę nie?Jak Cie to niepokoi to może podjedź na IP niech sprawdzą albo zadzwoń do gina...ja mam o tyle fajnie,że i do położnej i do gina mogę zadzwonić jak coś mnie niepokoi i mi właśnie położna o tym czopie mówiła.

Avo to co zostaje na wkladce ma mocno żółty kolor prawie czasem w lekki pomarancz, ale nie jest to codziennie o wiele czesciej mam takie wodniste bezbarwne uplawy ktore moczą mi cala wkladke i przelatują na majtki;//

no to idenycznie masz dorota jak ja- a mówiłas o tym ginowi?
Szyjkę mam 2, 5 cm miękką, ale bez tragedii:)

Tak tak mówiłam... i szyje też mam troche ponad 2 cm, ale trzymającą jeszcze ;) i tak jak mowie dal mi 2 tyg i zaproponowal ze jak chce to moge sobie poczekac na oddziale;p ale podziekowalam;p ale ja mam i tak przeczucie ze przenosze ;p - bo mam zamiar jutro na wizycie walczyc o porod naturalny... zobaczymy co wywojuje...?!

reklama
O matko już coraz bliżej do porodu. U mnie też jakieś skurcze od czasu do czasu są. Wczoraj jeden to taki naprawdę mocny był na wieczór aż się zlękłam. I już troche zaczynam się bać porodu. Nie wiem jaki mam szpital wybrać.w jednym pracuje moja gin koleżanka ale tam o znieczuleniu zewnątrzoponowym mogę zapomnieć bo po prostu nie dają i już, a w drugim szpitalu dają na życzenie jak oczywiście nie ma przeciwskazań i rodzisz rodzinnie taka samo jak w tym pierwszym tylko bez bolu. Można chodzic, skakac na pilce itd. Czuje sie skurcze ale nie bol. I nie wiem teraz cholera ktory wybrac. Szczerze mowiac wolalabym sie nie mordowac jesli moge wybrac. Ale tez kolezanka do porodu do mnie wtedy nie przyjedzie. Kurde:no:

Do góry