reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

to i ja sie witam w ten cuuudny dzien;-);-) cholera, ciemnica za oknem taki marazm ze szok... ja nie wiem co sie dzialo dzis w nocy ale i ja mialam straszna, malo co spalam, przekrecalam sie z boku na bok, mialam jakies dusznosci no i chyba spuchlam, dlonie i stopy jakos tak mi dziwnie dretwialy...
dla dziewczynek lezacych w szpitalu &&&&&&&&&&&&mocno zacisniete

reklama
Ja ostatnio mam tyle energii :) wczoraj grabiłam i zamiatałam na działce, bo nic innego mi nie pozwalają robić, bo trzeba się schylać, ale do domu (3km) nogi ledwo mnie prowadziły :) dziś od rana sterte wyprasowałam i wyprałam fotelik, leżaczek itp. Potem jadę do siostry, więc dzień miło zleci, a od jutro upały więc zamierzam całę dnie spędzać na działce :)

Waris Trzymajcie się kochane jeszcze trochę!!!
Stokrotka to fakt Borowska to masa studentów, choć jak byłam na IP to byłam super potraktowana.

Witajcie!

Oj, jak ja nie lubię złych wieści od rana...

Waris - trzymaj się dzielnie!! jeszcze tylko troszkę zostało, mam nadzieję, że dotrwacie!

ja mam jutro wizytę.

&&&&&&&&&&

Mimo, że zupełnie cały dzień przeleniuchowałam to i tak przez te bóle jestem padnięta. Spływam więc do łóżka, chociaż ostatnio spanie wcale mi nie idzie. Wręcz się męczę, a nie odpoczywam.
Jutro rano muszę iść na badania - proszę o kciuki co by mi znów całej ręki nie rozwalono :szok:.

Dobrej nocki :-).

powodzonka!!

Witam z rana

Ja dzisiaj też wybieram się na wizyte, jakieś 1,5 tygodnia temu byłam i miałam usg więc dzisiaj nie wiem co mnie czeka.

&&&&&&&&&&&

Jestem nadal na porodowce, w nocy spadam tylko 2 godz.co tu się dzieje to masakra. Czekam co ze mną zrobią. Mała waży ok2350 no ale lekarze twierdzą że trzeba jej dac szansę podrosnac pocieszajacy jest tez fakt że tfu tfu chyba przestaje krwawic no i mam oczywiście nakaz lezenia.
Oczywiście nie dziękuję za kciuki.
Avo osttania om to 4.09.2011 a co?

Ja ostatnią miałam 7.09. i właśnie zaczynam 33 tydzień, więc Ty na pewno nie jesteś w 32.

Hejka ja dziś wizyta już się doczekać nie mogę aż dowiem się co u mojej kruszynki jestem strasznie ciekawa czy się odwróciła bo ostatnio była miednicowo ułożona
Waris zaciskaj nóżki jeszcze troszke przynajmniej do tego 36 i będzie oki :-) trzymam kciukasy

Dam znać co po wizycie pozdrawiam i miłego dnia życze

Kciuki!!!!:-)

Cześć i czołem. W sopocie leje i pogoda pod psem generalnie. Nie chce mi się nawet z łóżka wstać.

Josie - to chyba Ty jesteś na wakacjach nad morzem - szczerze współczuję i przepraszam za pogodę :)

Waris - trzymaj się dzielnie, wszystko będzie dobrze:)

Tyle się tu pisze o wcześniejszych porodach a do nas za tydzień dopiero wchodzi ekipa remontowa :) Mam nadzieję, że zdążą przed rozwiązaniem i nie będę musiała wracać ze szpitala do matki :)

Pytanie: czy to prawda, że w szpitalu zabierają kartę ciąży i ona tam zostaje? I w związku z tym warto sobie zrobić ksero dla siebie ?

Ostatnia edycja:
hej,
wczorajszy dzien zaliczony.
Wizyta u gina:
Witam,
wczorajsza wizyta jak najbardziej pozytywnie.
Zrobione USG i szyjki i małej.
Wymaz na posiew pobrany.
Waga moja -100 g.... hmmm od 20 marca nic mi nie przybyło a nawet ubyło biorąc pod uwage fakt, iz klusia wazyła wtedy 960 a wczoraj 2300. Szyjka idealnie zamknieta (dziwne bo w szpitalu twierdzili ze rozwarcie na pół palca) długość 3,6. Więc też bez zmian od ostatniej wizyty. Cisnienie tylko mi skoczyło - 130/100. Położna kazała kontrolować.

Gin powiedział ze w sumie to za 4 tygodnie swobodnie moge intensywanie zacząć spacerować, sprzątać, seksic sie do woli :)
A jezeli chce w idealnym terminie rodzic to magnez, no-spa i sie oszczędzać :)

potem byłam u mamy, nastepnie u przyjaciółki na plotach, u dziewczyn w pracy.
Wrócilismy na szybki obiadek i szkoła roadzenia.
Kompanie plastikowego niemowlaka zaliczone.
I urodziny siostry.

Dzis panowie układaja mi płytki na balkonie. A ja zabieram sie za prasowanie kluskowych ciuszków. Dzis kolej na róz :)

December ja 2 lata temu rodzilam corke i mam karte ciazy. nawet sobie prownuje od czasu do czasu jak przebiega ta ciaza w porownaniu z tamta.
Aylin az tak przygotowujecie sie do nadejscia niemowlaka kapiac plastikowego? :) u nas pierwsza kapiel wykonal tata poniewaz ja bylam w szoku poporodowym :) taka bylam szczesliwa ze mam wsparcie w moim mezu ze glowa mala....potem jak juz ogarnelam temat to poszlo. teraz jestem drugi raz w ciazy i wiadomo juz inaczej podchodze i do porodu i do dziecka i wogole... nie mam takich emocji jak przy pierwszej ciazy :)

December to chyba od szpitala zalezy z tymi kartami, bo mi oddali wszystko, i moge sobie teraz porownywac, ale skyszalam ze wlasnie po porodzie dziewczynom czesto te karty "giną". ja bym zrobila sobie skan karty na Twoim miejscu jesli Ci zalezy na niej bo roznie to bywa. a fajnie moc porownac przy kolejnej ciazy

ide do apteki i malemu paszport zalatwiac bo zaraz moge nie miec na to czasu.

reklama
Do góry