reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Więc widzę że każda z nas ma inne odczucia, uczucia i obawy co do nowonarodzonego. Ja nie używam raczej określeń " gdy przyjdzie na świat" bo przecież ono jest już na świecie! tylko, że schowane kilka cm. pod naszą skórą :) Ale jest tam, żyje, stuka puka pije czka robi siusiu :) Także ono już jest na świecie ! pamiętajmy o tym.. jedynie wyjdzie na "światło dzienne" w dzień porodu.. :) poza tym nic się nie zmieni, bedzie tak samo nasze jak i jest do tej pory .. będzie tak samo jadło piło ruszało się.. dojdzie tylko jedna czynność.. oddychanie płucami. :)

Pola
przepraszam ale ostatnio rzadko zaglądam i jak wchodzę to nie nadrabiam wszystkiego - jedynie część ;)
Wiktor jeszcze nie odpieluchowany :zawstydzona/y: noc pampers i spacery też.. jedynie w domu już bez pieluchy. Jak tylko będzie cieplej na dworze to będziemy się uczyć chodzenia na spacery bez pieluszki. a noc... to już powoli ze spaniem bezpieluchowym mi się nie śpieszy :) najpierw dzienne odpieluchowanie a później już powolutku ..

Niezapominajka
ja również radzę pojechać na IP ... takie dolegliwości nie wróżą nic dobrego więc może lepiej było by to sprawdzić . . . ?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam 10 tetrowych, ale tych podwójnie tkanych , a flanelowe tylko 2, raczej do wózka jako prześcieradełko je mam zamiar używać

a jeśli chodzi o uczucia do tego małego glutka w moim brzuchu to są już od dawna i na prawdę nie spodziewałam się, że tak można pokochać maleństwo zanim się jeszcze urodzi:happy:

zaza26, a ja myślałam, że spawacze, elektrycy, hydraulicy itd. mają roboty aż za dużo :baffled:od dawna się mówi, że brakuje specjalistów.

mój to się w zyciu nie zgodziłby na duże miasto, nie przepada za takim klimatem, poza tym tu mamy zaczętą budowę domu, ja mam na prawdę dobrą pracę, więc m szuka czegoś w okolicy

magnii
no właśnie jak się nie szuka to ofert mnóstwo, cv złożył na prawdę sporo, ale odzewu żadnego :(

czołem, brzuchate ślicznotki!

Mam sprawę do Was. Kupiliśmy ostatnio dzbanek z filtrem do wody Britta i zaczęłam się zastanawiać, czy przefiltrowana kranówka nadaje się do picia bez obróbki termicznej? Jakiś czas temu w Wawie już się wypowiadali specjaliści od wody, że kranówka jest zdatna do picia, bo tak ją oczyścili, ale ja im nigdy nie uwierzyłam i zawsze piłam gotowaną, a na zimno to butelkowaną. A ta filtrowana wygląda w dzbanku bardzo zachęcająco, a z tego co wiem, normalne wody źródlane sprzedawane w sklepie są oczyszczane podobną metodą tylko na wielką skalę - też poprzez filtry węglowe. Nikt tego przecież nie gotuje :eek:

Ja mam dzbanek zelmera, ale można używać do niego filtry Britty. Tylko, że ja go kupiłam bardziej po to, żeby nie mieć kamienia w czajniku elektrycznym i powiem szczerze, że ja zlewam z niego wodę do czajnika i gotuję. Jakoś nie mogę zaufać, że ta woda jest super ok, bo tak czy tak w razie czego taki filtr nie usunie potencjalnego świństwa. Moi rodzice mają filtr do wody zamontowany pod zlewem i woda leci z małego kraniku obok kranu nad zlewem. Ten filtr działa na zasadzie odwróconej osmozy, co usuwa wszystkie zanieczyszczenia, także te mikrobiologiczne, dlatego z niego spokojnie piję wodę niezagotowaną, no ale to już większe koszty.

Hejka :)

Coś takiego widziałam w empiku :tak: najlepiej chyba pochodzić po ksiegarniach niz na necie kupować bo przynajmniej się poogląda jak to w środku wygląda ;-) też chce takie :-) pod choinkę dostałam "dziennik ciąza dzień po dniu" i tam zapisuje sobie wszystko :tak: jest miejsce na wszystko - zapis ruchów płodu, wizyty lekarskie itp :tak: za pare lat jak do tego wróce to sobie poczytam :-D

Też mam taki kalendarz ciąży, fajnie będzie przypomnieć sobie te etapy przy następnej.
Znalazłam coś takiego:
ALBUMY PAMIĄTKOWE KSIĘGI KSIĘGA PAMIĄTKOWA DZIECKA (2232880383) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KSIĘGI ALBUMY PAMIĄTKOWE KASIĘGA ALBUM DZIECKA (2245573126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KSIĘGA KSIĄŻKA PAMIĄTKOWA ALBUM ALBUMY DZIECKA (2228155850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nawet fajnie i widać, co jest w środku, no ale może wybiorę się jeszcze do jakiegoś sklepu. Nie ma tylko za bardzo na allegro księgi gości dziecka, a to też fajne.

Ja mam dużo pieluch, 10 flanelowych i chyba 20 tetrowych, bo widzę ile tego u Siorki idzie, a jak jest więcej to przynajmniej nie trzeba non stop prać.

Avo - ciesze się bardzo z powodu Twojej babci !!!:) I wiem ze mnie teraz rozumiesz jak nikt.

No ja co do kikutkow to chyba nie bede sie bawic w octanisepty tylko gazik spirytus i tyle... podobno tak najszybciej... znam pare przypadkow gdzie po octanisepcie sie papralo....

AVO - no widzisz :-) super! Twoja babcia bedzie jeszcze szaleć że ho ho :-D

Pisałam chwile temu ze nie mam przesyłki od rodzyneczki wiec nie wiem jakie rzeczy są i "mówisz masz" własnie listonosz przyniósł :-D obejrzałam i super:-D także polecam:-D

BMR - ja też czasami odczuwam takie kłucia w ciągu dnia, szczególnie jak sobie leżę, bo może wtedy po prostu bardziej to czuję. Ale to raczej nic groźnego.

Pola, moja córcia w dzień od dawna bez pieluchy- jak miąła 2 lata to zdjęłam i od razu skumała o co chodzi. Od 3 tyg zrezygnowałam w nocy z pieluchy i powiem Ci,że róznie to wygląda- są 2-3 noce suche, a potem 2 mokre.....dzwoniłam do swojej lekarki i ona mi powiedizął,ze widocznie na nią jeszcze za wcześnie i najlepiej zrobić tak,że jak dziecko będzie wstawać z sucha pieluchą to wtedy zrezygnować. Dzieci mają prawo sikać w nocy do 5 roku życia( fakt sa 2 latki co już nie sikają) ale to w nocy to nie zalezy od dziecka , a od dojrzałosci jego ukąłdu moczowego .....ja chyba znowu założę i jak skończy 3 lata to znowu spróbuję.....

Dorotko dziekuję i tulę......

Ostatnia edycja:
kurcze teraz dojrzałam wieści od rureczki - kochana trzymam za ciebie i małą kciuki&&&&&&&&&&&&&&&

No ja co do kikutkow to chyba nie bede sie bawic w octanisepty tylko gazik spirytus i tyle... podobno tak najszybciej... znam pare przypadkow gdzie po octanisepcie sie papralo....

ja się połasiłam na nasączane gaziki, jak się nie sprawdzą to w ruch pójdzie właśnie zwykły spirytus i wacik

Niezapominajka ja mialam podobne objawy, w sumie mam dalej, wcoraj to juz tragedia byla wieczorem, no spe forte tylko kazal mi brac ale bylam sprawdzic tydzien temu co sie dzieje i to rozrywanie i skurcze skrocilo mi szyjke z 4 do 1.5 cm wiec tez bym poszla na Twoim miejscu sprawdzic, moze nie na IP od razu ale normalnie do swojego lekarza zadzwon ze dziejesie cos takiego i czy masz isc do niego na wizyte czy na IP jechac. mi kazal nie szalec bo cos za szybko sie skraca, bo w 2 tyg u mnie taka zmiana sie zrobila.

Avo ciesze sie bardzo!!!!:) moj sasiad tez po udare ale on chodzic zaczal po roku dopiero, wiec widzisz ze Twoa babcia to silna kobieta!

Kamila ja do Twojego opisu co sie zmieni po porodzie to dopisalabym jeszcze pare rzeczy, dosc istotnych, w tym efekty dzwiekowe ktore dosc mocno zmieniaja nasze zycie :rofl2:

reklama
Do góry