reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby :-) Ja jak zawsze nadrabiam z lekkim poślizgiem..

Jeśli chodzi o ruchy, to młody szaleje, rozpycha się i tak ja któraś z Was pisała - zdecydowanie nie podoba mu się moje leżenie na prawym boku, zaczyna się wtedy jakoś tak dziwinie szybko poruszać, interpretuję, że ma nerwa na tą pozycję, więc go nie drażnię i przekręcam się na lewy :happy:

Kolejki w sklepach - ostatnio miałam podobną akcję, podeszłam do kasy pierwszeństwa w markecie, przde mnąoczywiście tłum ludzi, więc pytam faceta, który miał zacząć wykładać towar na taśmę "czy Pan korzysta z kasy pierwszeństwa" (może inwalida jakiś choć nie wyglądał, więc wolę się upewnić). Pan zmieszany odpowiedział, że nie więc poprosiłam, żeby mnie przepuścił. Zrobił to, ale komentarze jakie potem słyszałam prawie mnie wytrąciły z równowagi. Kupowałam mmiędzy innymi parę piwek dla gości i .. rajstopy. A ten dziad do mnie z tekstem" ale w ciąży i piwo, rajstopy? Trzeba przynajmniej jakieś pozory zachować". Zagotowałam się, ale odpowiedziałam spokojnie, że nie jest nigdzie napisane, że kupowanie alkoholu w ciąży jest zabronione i skąd te jego przypuszczenia że to dla mnie? Potem taka młoda babka, co stała za nim z facetem zaczęła komentować pod nosem coś w stylu: ja jak byłam w ciązy, to musiałam stać w kolejkach, a jak się jest chorym to się nie biega po sklepach tylko leży w domu :szok::szok::szok:

No comments na naszą polską mentalność. Na zachodzie to byłoby nie do pomyślenia, cisnęło mi się na usta, że to nie ja tylko oni powinni się wstydzić, że korzystają z kasy która nie jest przeznaczona dla nich, ale dałam już sobie spokój, bo mi ciśnienie wzrosło :confused2:

reklama
Ninuszka no ja mam nadzieje ze nie:/ bo moj zaczyna kolo 22 wariowac a wtedy to greczne dzieci maja juz spac nie?:eek:

Właśnie... dobranocka i lulu :-D no zobaczymy :-)

Kolejki w sklepach - ostatnio miałam podobną akcję, podeszłam do kasy pierwszeństwa w markecie, przde mnąoczywiście tłum ludzi, więc pytam faceta, który miał zacząć wykładać towar na taśmę "czy Pan korzysta z kasy pierwszeństwa" (może inwalida jakiś choć nie wyglądał, więc wolę się upewnić). Pan zmieszany odpowiedział, że nie więc poprosiłam, żeby mnie przepuścił. Zrobił to, ale komentarze jakie potem słyszałam prawie mnie wytrąciły z równowagi. Kupowałam mmiędzy innymi parę piwek dla gości i .. rajstopy. A ten dziad do mnie z tekstem" ale w ciąży i piwo, rajstopy? Trzeba przynajmniej jakieś pozory zachować". Zagotowałam się, ale odpowiedziałam spokojnie, że nie jest nigdzie napisane, że kupowanie alkoholu w ciąży jest zabronione i skąd te jego przypuszczenia że to dla mnie? Potem taka młoda babka, co stała za nim z facetem zaczęła komentować pod nosem coś w stylu: ja jak byłam w ciązy, to musiałam stać w kolejkach, a jak się jest chorym to się nie biega po sklepach tylko leży w domu :szok::szok::szok:

No comments na naszą polską mentalność. Na zachodzie to byłoby nie do pomyślenia, cisnęło mi się na usta, że to nie ja tylko oni powinni się wstydzić, że korzystają z kasy która nie jest przeznaczona dla nich, ale dałam już sobie spokój, bo mi ciśnienie wzrosło :confused2:

Znowu mi o piwie przypomniałaś! Ostatnio mam na nie ogromną ochotę! :oo:

Yyyyy ja też w piżamie ;-) a jest po 12! Ale szpinak już mi sie rozmraża bo sobie wymyśliłam pierogi z nim więc za jakiś czas będe musiała się ubrać żeby chociaż obiad w normalnych ciuchach zrobić:-)
Dziękuje za miłe słowa :* mam nadzieje ze instynkt macierzyński zaczne mi działać jak tylko Mała się pojawi.
Umiesz robic pierogi?? Moja mama robi takie pyszne, ale ja nie miałam jeszcze odwagi sama zrobić,mimo, że notowałam ostatnio co i jak, to ona, ze na oko wszystko :sorry:.
Ja wczoraj zamarynowałam schab, więc zaraz wstawiam do piekarnika i będzie obiad pewnie i na jutro jeszcze.
Kurcze chyba się nie wybiorę na ten spacer, cały czas kropi coś, jakoś jestem nietomna cały czas.
Ale trzeba by jakieś pieczywo choć kupić i owoce. Mój T prawie juz nie pali, za to owoców się dopomina.
Tylko te kolejki mnie przerażają, o której nie wyjdę to kilkanaście osób do każdej kolejki :wściekła/y:. czy ja też za x lat będę chodziła po sklepach po 3 plasterki wędliny, by się nie nudzić? Oby nie...

Umiesz robic pierogi?? Moja mama robi takie pyszne, ale ja nie miałam jeszcze odwagi sama zrobić,mimo, że notowałam ostatnio co i jak, to ona, ze na oko wszystko :sorry:.
Ja wczoraj zamarynowałam schab, więc zaraz wstawiam do piekarnika i będzie obiad pewnie i na jutro jeszcze.
Kurcze chyba się nie wybiorę na ten spacer, cały czas kropi coś, jakoś jestem nietomna cały czas.
Ale trzeba by jakieś pieczywo choć kupić i owoce. Mój T prawie juz nie pali, za to owoców się dopomina.
Tylko te kolejki mnie przerażają, o której nie wyjdę to kilkanaście osób do każdej kolejki :wściekła/y:. czy ja też za x lat będę chodziła po sklepach po 3 plasterki wędliny, by się nie nudzić? Oby nie...

Umiem :tak: i w zasadzie tak jak Twoja mama :tak: na oko :-D żeby konsystencja ciasta było oki :-) nie za twarde ani nie za miękkie bo sie porozwala wszystko :tak: ale ze szpinakiem robie pierwszy raz :tak: bo tak to ruskie lub z kapusta i grzybami robiłam:tak:

Na spacer też nigdzie dzisiaj nie ide bo pogoda mnie odstrasza :/
Też sie kiedyś zastanawiałam jak to jest z tymi starszymi - moze oni chodzą do tego sklepu żeby nie ograniczać kontaktu z ludzmi? Bo takie siedzenie w domu to też nie za fajne jest:/ a w zasadzie straszy nie je za dużo wiec 3 plasterki jak nic wystarczy - żeby sie przypadkiem nie obsuszyła za bardzo :rofl2: ale NIEKTÓRZY są tacy hmmm... wredni... że jaby mogli to by laską cię zdzielili...

Niech mnie któraś kopnie w tyłek to może wreszcie się ubiorę i wyjdę na miasto po zakupy!!!!!! Że nie wspomnę o prasowaniu......

AVO - super, że z babcią lepiej. A jak już ją pionizują to naprawdę świetna wiadomość :-).

Niech mnie któraś kopnie w tyłek to może wreszcie się ubiorę i wyjdę na miasto po zakupy!!!!!! Że nie wspomnę o prasowaniu......

To ja Ci daję kopa, bo ja właśnie w końcu się ubrałam, umyłam główkę i zrobię make up.
W prasowaniu nie pomogę, bo mam swoje i niedobrze mi na samą myśl...i już wiem, że dziś tego nie zrobię!:no::-)

witajcie

Polaa - chodziło mi to (nie do końca), że owszem jedzenie szpitalne nie jest tu złe, tylko nie chcą trzymać w szpitalu - rach, ciach i do domu, więc nie wiem czy zdążyłabyś przytyć.. hihi.

Macie racje z tymi kolejkami, nawet nie chce sie pchać, zeby cisnienia sobie nie podnosic. Mysle ze kasjerka powinna wtedy zareagowac.

Ale ostatnio na poczcie nie chcialo mi sie czekac i skorzystalam z przywileju.

reklama
Do góry