reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Blondi_20 Wózek X-lander X-Move - 2012 - NOWOŚĆ - Najnowszy wózek X-lander! na ten się zdecydowaliśmy. Leciutki do tego, a jak się mieszka w bloku to też na to patrzeć muszę:) Cena koszmarna, ale myślimy że po gdzieś 2 latach postaramy się jeszcze o jednego bobasa więc inwestycja będzie dobra.
Od niedawna mieszkamy na Manhattanie blisko SP 20 blisko najlepszej piekarni w mieście - na moją zgubę...

reklama
to są już tylko dodatki do dziecka ; -))
no to oby ten bonus do mojego dziecka nie byl zbytnio wypasiony albo mial chociaz w nocy opcje wyciszania:confused2: nie zebym jakas nieczula i niewrazliwa byla na wlasne dziecko no ale milo by bylo hihi:rofl2:

Atagata no to jego nie bylo jeszcze jak bylismy w patimaks. fajny on ale ta cena rzeczywiscie koszmarna:/ ale jak na 2 dzieci planujecie to co innego w sumie. my tez w bloku mieszkamy ale na szczescie parter wiec waga wozka nie ma znaczenia , a mi sie wygodniej jezdzi jednak ciezszym wozkiem. tylko zastanawiamsie gdzie ja go zmieszcze w tym mieszkaniu, na klatce nie zostawie bo tu tragedia na tym osiedlu( Staszica:/)

Ostatnia edycja:
Byłam w środę u lekarza, w sumie wszystko było sprawdzone no i kazał leżeć bo niepokoiły ją te skurcze i parę rzeczy. A ja niekoniecznie posłuchałam.Brałam no spe. Spróbuję się położyć, odpocząć, jak nic nie da to zadzwonię do mojej ginki.

Aylin Ja jeszcze w piżamie…szok nie mogę się zebrać:szok:
Ninuszka Oj z allegro to jakieś uzaleznienie, wiem coś o tym, u mnie to praktycznie nie ma dnia bym czegos nie kupiła, czy to dla Kuby, do wyprawki czy dla siebie. Odzwyczaiłam się od stacjonarnych sklepów, nie mam czasu i czasami możliwości by wejść z Kuba do sklepu
Dzięki za linki, dziś zamierzam skompletować wszystko, więc trochę kaski pęknie:zawstydzona/y:
I będziesz wspaniałą matką, zobaczysz. Ja mam dziecko a teraz jakos nawet nie umiem takiego noworodka trzymać, boję się, ale ze swoim to jest inaczej;-)
Te pieluszki z flaneli to ja miałam kilka dla Kuby, ale właściwie nie używałam, czasem latem w wózku bardziej jako okrycie… Za to ze zwykłymi tetrowymi Kuba nie umie się rozstać… nauczyłam go przytulać je sama i teraz bez pielusi ani rusz ;/, nie wiem czy i kiedy się tego oduczy…

Byłam w środę u lekarza, w sumie wszystko było sprawdzone no i kazał leżeć bo niepokoiły ją te skurcze i parę rzeczy. A ja niekoniecznie posłuchałam.Brałam no spe. Spróbuję się położyć, odpocząć, jak nic nie da to zadzwonię do mojej ginki.

Oj Oj Mamuśka! Jak jesteś mało grzeczna to później tak jest! Kładź się i podwójną no-spe weź i magnez! Mogłaś przesadzić z tą aktywnością!

no włansie Dziewczyny, korym tak brzuch twrdnieje zróbcie sobie poziom magnezu- nawet prywatnie to koszt 15-20 zł. Moze na kroplówe wystarczy podejchać:)

Bmr moja kumpela ma takie klucia, bedzie rodzic na dniach...ponoc to oznaka skracajacej sie szyjki.
Oby to nie bylo to.

Kupilam proszek i plyn do prania bobasowych ciuszkow. Czyli powoli do przodu.
Ogladalam ostatnio one born every minute. Kurna sie naryczalam jak gupek. Przeciez ja tam zamiast rodzic to bede oplakiwac rodzace i siebie. Masakra. A jak zobaczylam cesarke to oszalalam ze strachu.

Aylin Ja jeszcze w piżamie…szok nie mogę się zebrać:szok:
Ninuszka Oj z allegro to jakieś uzaleznienie, wiem coś o tym, u mnie to praktycznie nie ma dnia bym czegos nie kupiła, czy to dla Kuby, do wyprawki czy dla siebie. Odzwyczaiłam się od stacjonarnych sklepów, nie mam czasu i czasami możliwości by wejść z Kuba do sklepu
Dzięki za linki, dziś zamierzam skompletować wszystko, więc trochę kaski pęknie:zawstydzona/y:
I będziesz wspaniałą matką, zobaczysz. Ja mam dziecko a teraz jakos nawet nie umiem takiego noworodka trzymać, boję się, ale ze swoim to jest inaczej;-)
Te pieluszki z flaneli to ja miałam kilka dla Kuby, ale właściwie nie używałam, czasem latem w wózku bardziej jako okrycie… Za to ze zwykłymi tetrowymi Kuba nie umie się rozstać… nauczyłam go przytulać je sama i teraz bez pielusi ani rusz ;/, nie wiem czy i kiedy się tego oduczy…

To kupię jeszcze z flaneli jakieś :tak:
Yyyyy ja też w piżamie ;-) a jest po 12! Ale szpinak już mi sie rozmraża bo sobie wymyśliłam pierogi z nim więc za jakiś czas będe musiała się ubrać żeby chociaż obiad w normalnych ciuchach zrobić:-)
Dziękuje za miłe słowa :* mam nadzieje ze instynkt macierzyński zaczne mi działać jak tylko Mała się pojawi.

Blond_20 - też chce funkcję wyciszania na noc! :-D byłoby genialnie :-D ale tak się zastanawiam czy jak Ona mi tak broi teraz w nocy to jak juz wyjdzie to też sobie tą pore upodoba na harce?:confused:

niezapominajka - do łóżka i to już! Zrelaksuj się i przejdzie :tak: a jak nie.... to telefon do ręki!

reklama
Do góry