reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ruda w tesco u nas przynajmniej te flanelowe kosztuja 7.99 za sztuke , dlatego ja kolorowe kupilam w pepco za 4.99, a tetrowe mam po mlodym 10 szt bialych z czego uzyte 2 :D u nas to wogole nie szlo. tedwie to na zmiane uzywane pod glowke w rozku jak spal albo do odbicia. a reszta nowa. teraz flanelowe tylko 2 kupilam zeby bylo zamiast przescieradelka do wozka albo jako cieniutki kocyk czy reczniczek:)

reklama
blond_20 wózek kupujemy w Patiimax - mają chyba najlepszy wybór. Zdecydowaliśmy się że kupimy teraz x-landera z gondolą (dziadki się dorzucili sporo) wraz z fotelikiem samochodowym, a spacerówkę się później dokupi.
Jeżeli chodzi o szpital to cały oddział jest odremontowany i odświeżony (szkoda że łóżka nie są nowe - choć nie wiem jakie są na oddziale poporodowym:p ) Położne bardzo miłe i pomocne. I baaardzo cierpliwe:) Lekarze bardzo fajni i konkretni. Moja prowadząca - dr Hanna Kozber przebadała mnie na wszystkie chyba możliwe sposoby. Z kolei ordynator Brych interesuje się każdym przypadkiem i uśmiech mu nie jest obcy:))
Ogólnie bardzo dobre wrażenie. No - okropne jedzenie. Np. na obiad niesolone ziemniaki i smażona kaszanka. ble.
Ja leżałam z wielowodziem na obserwacji - ale na szczęście mogę monitorować się codziennie sama w domu. Jeśli przybędzie mi w pasie 3 cm w pasie w ciągu doby to mam wrócić do szpitala i odciągać wody będą. Ale mam nadzieję że będzie dobrze:) Synek bardzo duży - bo już 2180 gr ma i zmienili mi termin porodu z 21 na 3 czerwca. Wielki chłop będzie
:szok:. A na kiedy masz termin?

Dzień dobry! :-)
Mam pytanie: Czy wiecie może gdzie mogę kupić księgę dziecka (żeby wpisywać ważne chwile, jakieś tam różne szczegóły z życia maluszka itp.) i księgę gości dziecka, żeby pierwsi goście mogli napisać coś od siebie?? coś mało tego w necie.
Spoko jest (było?) tego na allegro. Jest jeszcze jedna fajna rzecz, a mianowicie "Księga matki dla córki/syna" czy coś w ten deseń :tak:
JA taką księgę zrobię sama i strasznie się cieszę, że w końcu będę mogła to zrobić dla własnego dziecka, bo do tej pory robiłam dla cudzych ;-)

Rurka trzymaj się! :tak:

ja w sumie mam 5 tetrowych i 5 tych flanelowych,bo też myślę,że za bardzo ich nie poużywam;)kurczaczek to drogie chyba te pieluchy nie?ja już za bardzo nie mam porównania...

czołem, brzuchate ślicznotki!

zaza26, a ja myślałam, że spawacze, elektrycy, hydraulicy itd. mają roboty aż za dużo :baffled:od dawna się mówi, że brakuje specjalistów.

Kamila, a propos pytania o uczucia względem małego lokatora... wiecie, ja byłam do niedawna wystraszona bardzo, bo nie jestem z tych, które zachwycają się cudzymi dziećmi, zaglądają do obcych wózków i lubią dostawać mailem spamy z obrazkami z małymi, słodkimi bobasami. Bardziej zachwycają mnie małe zwierzęta szczerze mówiąc. Na moim dziecku od początku mi zależy, ale te głębsze uczucia... sama nie wiedziałam, czy w ogóle potrafię, mimo że Tomek jest chciany, zaplanowany itd. Wszystko zaczęłó się zmieniać całkiem niedawno, od kiedy jego ruchy są silniejsze, robi górki kończynami, miewa czkawki. Pewnego dnia dotarło do mnie, że ta górka na moim brzuchu to np. jego maleńka nóżka, która nie jest wirtualną nogą teoretycznego dziecka, tylko nóżką mojego syna (!), syna mieszkającego tuż pod tą warstwą skóry i powłoką macicy, czyli tuż tuż! To był przełom.
Co nie zmienia faktu, że nadal nie do końca do mnie dociera, że mam zostać mamą i ten szkrab za jakiś czas pojawi się na świecie i zmieni moje życie na zawsze ;-)

Mam sprawę do Was. Kupiliśmy ostatnio dzbanek z filtrem do wody Britta i zaczęłam się zastanawiać, czy przefiltrowana kranówka nadaje się do picia bez obróbki termicznej? Jakiś czas temu w Wawie już się wypowiadali specjaliści od wody, że kranówka jest zdatna do picia, bo tak ją oczyścili, ale ja im nigdy nie uwierzyłam i zawsze piłam gotowaną, a na zimno to butelkowaną. A ta filtrowana wygląda w dzbanku bardzo zachęcająco, a z tego co wiem, normalne wody źródlane sprzedawane w sklepie są oczyszczane podobną metodą tylko na wielką skalę - też poprzez filtry węglowe. Nikt tego przecież nie gotuje :eek:

Aga popatrz w tesco,bo ja kupiłam taki 5-pak kolorowych,tylko że z flanelki takiej grubszej i po praniu są super.Tylko,że nie pamiętam ile one kosztowały;-)
Ja kopiłam flanelowe kolorowe(5szt) i są super, tylko wkurzyłam się, ze tetra jeszcze przed użyciem jest całą w oczkach i popruta- rozumiem po praniu, ale kupić nową i od razu nadaje się na szmate :/

Dziewczynki,
Ja mam konkretne pytanie. Widzę, że teraz do pępuszka używa się Octeniseptu, ja go mam w apteczce, chyba przy ospie dostałam dla Kuby. Czy tym się po prostu psika i już?
Przy Kubie zajmował się tym mój T, używaliśmy gazików nasączonych. A teraz patrzę, że to jest modne:tak:. Kurcze czasami kilka lat, a nawet miesięcy różnicy i coś nowego...

blond_20 wózek kupujemy w Patiimax - mają chyba najlepszy wybór. Zdecydowaliśmy się że kupimy teraz x-landera z gondolą (dziadki się dorzucili sporo) wraz z fotelikiem samochodowym, a spacerówkę się później dokupi.
Jeżeli chodzi o szpital to cały oddział jest odremontowany i odświeżony (szkoda że łóżka nie są nowe - choć nie wiem jakie są na oddziale poporodowym:p ) Położne bardzo miłe i pomocne. I baaardzo cierpliwe:) Lekarze bardzo fajni i konkretni. Moja prowadząca - dr Hanna Kozber przebadała mnie na wszystkie chyba możliwe sposoby. Z kolei ordynator Brych interesuje się każdym przypadkiem i uśmiech mu nie jest obcy:))
Ogólnie bardzo dobre wrażenie. No - okropne jedzenie. Np. na obiad niesolone ziemniaki i smażona kaszanka. ble.
Ja leżałam z wielowodziem na obserwacji - ale na szczęście mogę monitorować się codziennie sama w domu. Jeśli przybędzie mi w pasie 3 cm w pasie w ciągu doby to mam wrócić do szpitala i odciągać wody będą. Ale mam nadzieję że będzie dobrze:) Synek bardzo duży - bo już 2180 gr ma i zmienili mi termin porodu z 21 na 3 czerwca. Wielki chłop będzie
:szok:. A na kiedy masz termin?
no patrz to moze sie spotkamy bo ja mam termin na 2.06 :p mnie prowadzi dr Jewusiak( hmmm nie bede mze komentowac, zle nie jest ale nie ufam do konca wiec na konsultacje poszlam do dr Brycha wlasnie i na USG, teraz za 3 tyg bede szla do niego znowu. przyjmuje prywatnie na Moscickiego i naprawde jest swietny)
to masz wesolo z tym wielowodziem:/ ale przynajmniej szpital zwiedzilas :sorry::sorry::eek:
my wozek mielismy kupowac w patimaks, tez xlandera ale pojechalismy do nilago( nie chcialam za bardzo bo myslalam ze strasznie drogo) i wybralismy CamareloQ12, jest troszke tanszy ale jakos na zywo bardziej jednak nam sie spodobal niz xlander, tzn nie chwial nam sie na boli w rekach( nie wiem jak to opisac hehe)
takie cos
Manufacturer of baby strollers - Pushchairs, Car seats, Prams :: Out offer :: Q12 - The best products for your child.

Ruda no wlasnie drogie jakies te pieluchy:/ale co nie jest drogie...:/

Witam, u mnie sloneczko swieci i jest cieplutko w pruwnaniu do wczorajszej pizgawicy....

Kamila- ja od kiedy czuje mala bardziej intensywnie kocham ja jeszcze bardziej, dzis od rana tak mi skacze ze w pracy nie moge sie skupic....
A moj P jak ktos go pyta jak to jest zostac tata i tego typu to mowi..... ze najbardziej bedzie mu brakowac tych kopniaczkow bo one daja tyle radosci i smiechu.... :-D:tak:

Dobra uciekam do pracy ostatnie 3tygodnie zostaly..........

reklama
Magnii - Britta jak najbardziej jest dobrym filtrem. Też go kupiliśmy. I kranówę pić można:)

Blond_20 - fajnie by było się spotkać w szpitalu:) Wózeczek fajny i funkcjonalny. Ja wybierałam chyba przez miesiąc i taki mętlik sobie w końcu w głowie zrobiłam że ostateczną decyzję mój luby dokonał i stwierdził że świecące diody w ciemnościach i prosty fason najbardziej do niego przemawiają:)) FACECI -hehehe...

Do góry