reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hejka :)
powinni mi zablokowac allegro bo nic nie robie tylko w nim buszuje!:) własnie kupiłam kołdre z poduszkami!:D a co najdziwniejsze to nie dla Dzidziusia tylko dla mnie z M.:-D żeby Nam było jeszcze milej pod kołderką ;-)

Oj zgadzam się... napisac wypracowanie dla mnie to był koszmar.
Moja mama do tej pory wspomina jedno z pierwszych moich wypracowań pt widok z okna. Napisałam szczerze w jednym zdaniu że z mojego okna widac ściane przeciwleglego bloku :)
Polonistka nie doceniła niestety starań.
Ale mature zdałam, zeby było smieszniej lepiej z polskiego niz z matematyki

Też zawsze wychodziłam z założenia że nie ma co się rozpisywac na 2 strony jak można coś opisać w 2 zdaniach ;-) minimalizm!

Aga Dobrze, że mówisz, ja właśnie dziś zamierzałam zrobić zakupy. Kilka z Was wspomina ten Raj Rodzica. Nie macie innego dostawcy na allegro? Wczoraj sobie pododawałam do obserwowanych trochę rzeczy i dziś miałam kupować, ale i tak on nie ma wszystkiego czego mi potrzeba, np. kosmetyków.

Tak jak zaza kupowałam u Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale nie wiem jakie są rzeczy bo własnie czekam na przesyłkę i jeszcze u Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo w Krk mogłam odebrac wiec koszty przesyłki mi odpadły :-)

Mam pytanie: Czy wiecie może gdzie mogę kupić księgę dziecka (żeby wpisywać ważne chwile, jakieś tam różne szczegóły z życia maluszka itp.) i księgę gości dziecka, żeby pierwsi goście mogli napisać coś od siebie?? coś mało tego w necie.

Coś takiego widziałam w empiku :tak: najlepiej chyba pochodzić po ksiegarniach niz na necie kupować bo przynajmniej się poogląda jak to w środku wygląda ;-) też chce takie :-) pod choinkę dostałam "dziennik ciąza dzień po dniu" i tam zapisuje sobie wszystko :tak: jest miejsce na wszystko - zapis ruchów płodu, wizyty lekarskie itp :tak: za pare lat jak do tego wróce to sobie poczytam :-D

Dzień Dobry :-)
Zaraz ponadrabiam co stworzyłyscie przez weekend a teraz tylko szybko sie przywitam i pochwalę.
Otóż pierwszy raz z powodu ciązy ktoś mnie potraktował ULGOWO:tak:w ten weekend.
Mój wykładowca powiedział mi, że zwalnia mnie z egzaminu i mam przyjść tylko do niego na następnym zjeździe to mi wpis zrobi:-).
Aż nie mogę w to uwierzyć.

Hehehe ;) no to gratuluje ;-) pewnie reszta grupy się wściekła bo przeciez "ciąza to nie choroba" :rofl2:

Dziewczyny jakie uczucia do maluszków towarzyszą Wam na tym etapie ??

Przyznam szczerze, że ja dopiero wczoraj zakochałam się w tym małym robaczku co mi dziurę wierci właśnie w pęcherzu :))

w dalszym ciągu dla mnie to jakiś kosmos że w brzuchu mam małego człoweczka :zawstydzona/y: i boję się dzieci! przedtem uwielbiałam bawić sie z moją siostrzenicą a odkad jestem w ciazy to boje się :zawstydzona/y: i unikam tego jak ognia :zawstydzona/y: nie wiem co mam robić wiec jak się zajmę własnym dzieckiem? Matka ze mnie będzie do kitu :zawstydzona/y: jak jeszcze bede miała baby bluesa to już w ogołe porażka!

Mam sprawę do Was. Kupiliśmy ostatnio dzbanek z filtrem do wody Britta i zaczęłam się zastanawiać, czy przefiltrowana kranówka nadaje się do picia bez obróbki termicznej? Jakiś czas temu w Wawie już się wypowiadali specjaliści od wody, że kranówka jest zdatna do picia, bo tak ją oczyścili, ale ja im nigdy nie uwierzyłam i zawsze piłam gotowaną, a na zimno to butelkowaną. A ta filtrowana wygląda w dzbanku bardzo zachęcająco, a z tego co wiem, normalne wody źródlane sprzedawane w sklepie są oczyszczane podobną metodą tylko na wielką skalę - też poprzez filtry węglowe. Nikt tego przecież nie gotuje :eek:

Jak w ciazy nie byłam to piłam taka bez przegotowania wodę :tak: ale teraz jakoś bym sie nie odważyła :eek:

A te z flaneli pieluszki to lepsze będą? Bo kupiłam tetrowych 10 szt ale zastanawiam sie czy nie dokupić jeszcze z pare, w tym z flaneli właśnie:tak:

reklama
aga a nie możesz tego reklamować???
ninuszka ja sobie je kupiłam właśnie jako prześcieradło do wózka,albo lekkie przykrycie,bo jak gorąco będzie to młodego pod koc nie dam.
blond ja wiem,że wszystko drogie,ale jak sobie tal czasem przeliczam,to mi wychodzi,że u mnie rzeczy dla takich maluchów jednak tańsze są.No fakt są też markowe z super wysokiej półki,ale ja mówię o takim zdroworozsądkowym podejściu-żeby było dobra jakościowo,ale kosztowało też w miarę.

j tez wracam do zywych:)Własnie dostałam telefon,że babcia już ma dzisiaj chodzić:)Mówi ywrazniej i póki co nie odpływa. Nawet nie wiecie jaka jestem SZCZEŚLIWA!!!!!

Co do zpalenia opon to moja mam wypytała dzisiaj miła pielęgniarkę i było to zapelnie 2 tygodnie temu i zaraz wyieżli tego pacjenta- poza tym bkteryjnym tylko przez bepośredni i syzbki kontakt z krwią lub innymi wydzeilinami:)

kamień z serca:) trzymjacie dalej kciuki, bo czynią cuda:)Dziekuję Wam bardzo:)

ja tez kupiąłm taki album w realu:)
co do pepmpuszków to wsytrczy zwykły spirytus i gazik:) albo nasączone gaziki i z pępuszkiem się nie bawimy tylko przemywamy zdecydownie i dość mocno- szybko odpadnie:)

Dorotko, utuliłabym Cię:) wiem co czujesz.....

Co do wózków to ja juz mam dawno- pokazywalm Wam- nie wiem czy pamiętacie. Cam Pulsar Exlusive w kolorze jasno kremowym.

Dziewczynki,
Ja mam konkretne pytanie. Widzę, że teraz do pępuszka używa się Octeniseptu, ja go mam w apteczce, chyba przy ospie dostałam dla Kuby. Czy tym się po prostu psika i już?
Przy Kubie zajmował się tym mój T, używaliśmy gazików nasączonych. A teraz patrzę, że to jest modne:tak:. Kurcze czasami kilka lat, a nawet miesięcy różnicy i coś nowego...

Hmm dobre pytanie bo jeśli chodzi o tę sprawę to nie mam nic dla Malca! UPS!
Czekam też na odpowiedź!

Dziewczyny czy Wy też czujecie kłucia w kroku - wewnątrz jakby w szyjce? Co to może być?

Witam dziewczęta;)
Cały weekend mnie nie było i prawdę mówiąc jestem wykończona. W sobotę cały ranek sprzątałam w domku, a potem pomagałam mamie. A w niedzziele wstałam o 3 bo mój G jechał na giełdę i zawiózł mnie do mamy i dzień miałam ostro rozwalony..na dodatek całą niedzielę próbowałam się uczyć efektem czego był jedynie bolący od siedzenia tyłek.,;/
Trochę przesadziłam i muszę chyba na serio zacząć leżeć i odpoczywać bo boli mnie brzuch. Nie umiem opisać tego uczucia. Boli jak na okres, często gania mnie biegunka, a jak złapie skurcz to płakać się chce. I to wszystko na raz. Ciągle. Nocami spać nie mogę..I jeszcze ten ból krocza w tym wszystkim...takie uciski w cipce, jakby mnie rozrywało...to wszystko razem nie jest fajne...;(

Przepraszam, że ja tak tylko o sobie, ale nie mam siły. Za oknem leje i wogóle pogoda do bani..
A jeszcze mój mężulek ma dzisiaj urodzinki..eh

Atagata moj to sie zakochal w abc design 3 tec, a potem ja ale jak poczytalismy opinie i pojezdzilismy to nam sie odwidzialo. bo sliczny jest to fakt ale co z tego...potem byl wybor xlander xa, potem ze xq a teraz ten :D:D:D:D mojemu sie podoba wyglad i stabilnosc i mi ze gondola ma 83 cm a ja chce sprobowac zime przejezdzic z malm w gondoli bo to jednak pizdzi a maly jeszcze na zime nie bedzie tak super siedziec i wygodniej mu bedzie pewnie w gondolce, ona ma regulowane oparcie wiec jak bedzie chail usiasc to tez usiadzie:) a ktory xlander bo z tymi diodami to mnie zaskoczylas :D i z jakiej czec GW jestes?:)no w koncu tu ktos z gorzowa:)

Ruda jak sie ma kase na rzeczy markowe z wysokiej polki to tez sie juz mniej uwagi zwraca na cene:) a dla nas szaraczkow:p cena jednak gra role.wogole u nas wszystko przez ten podatek podrozalo od stycznia. widze po pepco chociazby , ze przed styczniem pajace kosztowaly 8.99 a teraz 14.99,17.99. no ciekawe o podatek 23 procent a cena skoczyla o 100:wściekła/y:

Hej:)

Wpadlam tak na szybko bo Kuba ogląda samoloty na youtubie:tak::-D

Ja mam tez pieluszki flanelowe, przy Kubie sie sprawdzily (np. wycieralam Go po kapieli nimi na poczatku, milsze niz reczniki) wiec kupilam kilka sztuk:tak:

Kamila jakie uczucia? hmm, nie mogę sie doczekac az sie urodzi i najbardziej jestem ciekawa czy bedzie podobny do Kuby:-D
Kocham Go za to, ze mnie tak kopie pol nocy:-)
pytalam kilka dni temu ale chyba nie przeczytalas:
Wiktorek calkowicie juz odpieluchowany? Czy np. na noc zakladasz mu pampersa jeszcze??

Odezwe sie pozniej, milego dnia;-)

reklama
Witam dziewczęta;)
Cały weekend mnie nie było i prawdę mówiąc jestem wykończona. W sobotę cały ranek sprzątałam w domku, a potem pomagałam mamie. A w niedzziele wstałam o 3 bo mój G jechał na giełdę i zawiózł mnie do mamy i dzień miałam ostro rozwalony..na dodatek całą niedzielę próbowałam się uczyć efektem czego był jedynie bolący od siedzenia tyłek.,;/
Trochę przesadziłam i muszę chyba na serio zacząć leżeć i odpoczywać bo boli mnie brzuch. Nie umiem opisać tego uczucia. Boli jak na okres, często gania mnie biegunka, a jak złapie skurcz to płakać się chce. I to wszystko na raz. Ciągle. Nocami spać nie mogę..I jeszcze ten ból krocza w tym wszystkim...takie uciski w cipce, jakby mnie rozrywało...to wszystko razem nie jest fajne...;(

Przepraszam, że ja tak tylko o sobie, ale nie mam siły. Za oknem leje i wogóle pogoda do bani..
A jeszcze mój mężulek ma dzisiaj urodzinki..eh

Hmm współczuję tylko czy Ty nie powinnaś z tymi objawami pojechać się pokazać lekarzowi? Trochę dużo ich i niepokojące! Nie chcę straszyć, ale ja bym się wybrała na kontrolę lub podjechała na IP.
A brałaś magnez i no spe?

Do góry