reklama
veritaserum71
Fanka BB :)
Właśnie siedzę na poczekalni...zobaczymy co z tym moim czopem.
Rurrka trzymaj wody i nie daj się
Aga a ty mi się nie denerwuj bo tylko stresujesz maluszka
Rurrka trzymaj wody i nie daj się
Aga a ty mi się nie denerwuj bo tylko stresujesz maluszka
MsMickey
MsMIckey Idź do mojej teściowej,to dopiero wysiądziesz. Ona nie dość, że się podnieca wszystkim, to swojemu mężowi widać słowo w słowo powtarza co ja nie raz jej opowiadam i oczywiście jeszcze dodaje od siebie. I np słyszę od jej G.: A co Ci wtedy było, że miałaś taki humor?? Człowiek nie pamięta co robi danego dnia, a ten mnie pyta o coś co było miesiąc temu.
No i najgorsze co mnie wk..., że oboje gadają przy Kubie przekręcając i pieszcząc się. On już pięknie zaczął mówić przed 2 rokiem, a ta nie dość, że używa końcówek -om, co mnie zawsze strasznie irytowało, to jeszcze zamiast k używa t. No i Kuba przez to mówi tak jak ona zazwyczaj. Czyli np. Dziadek mi kupi takom wętte. Oni zamiast poprawić to powtarzają. Jak Kuba był malutki to nasłałam jej synusia na nią, a on tak to rozegrał, że ona: "a co? Monice się nie podoba jak mówię?" On oczywiście przytaknął. Myślałam, że coś mu zrobię, ze tak to rozegrał. Nie chciałam ja jej zwracać uwagi i tak mi wyszło. Te jej zdania typu "Jakom nabombowanom pielute mas" .
A teraz zawsze gadam jak mi coś nie pasuje, czasami aż może za ostro, ale co z tego jak ona przytaknie i robi swoje.
No chyba bym się wściekła
Ale dzięki za pocieszenie
MsMickey jeśli mogę zapytać to w jakim celu jedziesz do Bielska? Chyba nie doczytałam a z okolicy jestem ;-)
Mamy tam przyjaciół mieszkają właśnie w Bielsku i chcemy ich odwiedzić bo obstawiam, że po porodzie przez jakieś 2 miechy to chyba nie bardzo, a nie wiem, kiedy się rozpakuje. Zresztą tam też ciąża się okazała termin na sierpień
Dzisiaj mam dzien pytajacy- czemu i dlaczego;p tak wiec i tu zadam glupie pewnie pytanie.
Pytanie przede wszystkim do mam ktore juz maja pociechy mysle.
Jak wyglada taki rozklad dnia dziecka- ja wiem ze u kazdego inaczej ale taki ramowy, szablon.
Powiedzmy ze wstaje sobie o 8 dziecko daje mu jesc... przewijam...i znowu klade spac?? jak sie obudzi dajmy na to 2 h pozniej znowu karmie przewijam... ide na spacer... po spacerze kolejne 2 h karmie przewijam i co.... znowu klade spac....badz czyms zajmuje dziecko?!?!potem znowu karmienie,kapanie, przewijanie, spanie i w nocy karmienie i spanie ?
Hmm... no dziecię robi wiele rzeczy, m. in. je, pije, sika, kupka, pluje się, ślini, płacze, stęka, marudzi, jęczy, oddycha, patrzy, rusza rękoma, rusza nogami, gurgoli coś pod nosem... I dzień mija No i jeszcze czasem jakąś książkę przeczyta, spotka się z doradcą finansowym...
To moje pierwsze, ale z obserwacji wiem, że twoja chęć położenia spać nie oznacza wcale, że Ci bobas uśnie. Będzie leżał po prostu... I przemyśliwał złożoność tego świata
Ale widzę, że optymistycznie założyłaś pobudkę o 8...:-)
Czego oczywiście Ci życzę, żeby nie było;-)
Myślę, że to trochę tak jak z małym szczeniaczkiem - z całą sympatią dla szczeniaczka - zje, kupa, siusiu, powzdycha, poleży, pośpi i od nowa.
Mamy fajnie, bo latem będziemy mogły na spacerach dnie spędzać. Moja koleżanka (dziecko z końca marca) całe dnie latem spędzała w parku z wózkiem.
Tez mam takie pytanko do tych co biorą no spe.
więc bierzecie raz dziennie czy dwa? Bo ja mam brać a przyznaje bez bicia ze zapomniałam zapytać gina ile razy dziennie i wgl a sam też mi nie powiedział.
Ja od wczoraj na twardnienie mam dwa razy dziennie po jednej nospie forte przez 2 tyg i zobaczymy jaki efekt to przyniesie bo 20. mam następną wizytę. Ale wiem, że można też wtedy, gdy Ci się stawia brzucho. Ale jeśli się stawia często, to lepiej brać regularnie.
No i forte to wzmocniona dawka, razy 2 zwykłej, jest na receptę jako taka, która już lekarz musi zaaplikować. Zwykłą możesz kupić bez recepty. No i forte wychodzi taniej.
Sunshine6
Dziewczyny trzymajcie kciuki o 2pm mam USG i sie okaze czy lozysko sie unioslo czy nie..... i czy wszystko jest OK. Po wizycie napisze co i jak.... Ale mam stresa...................
Rurka- trzymaj sie, bedzie wszystko dobrze- musi!
Rurka- trzymaj sie, bedzie wszystko dobrze- musi!
tialana
agaundpestka powodzenia w tym szpitalu, mam nadzieję że zrobią badania i wszystko będzie ok i będziesz mogła do domku wrócić
Rruurrkkaa trzymam mocno kciuki żeby z maleństwem wszytko było w porządku
Mnie też dziś coś brzuszek męczy, twardnieje mi i 4 razy miałam taki bolesny skurcz ale szybko przeszło i teraz już jest spokój. Spadek ciśnienia dzisiaj i chyba tak reaguję.
Nie wiem czy wam wspominałam ale jak aj się urodziłam w czerwcu to był czas burz i w nocy była potworna burza a przy niej skoki ciśnienia efekt był taki że ja urodzona o 6 rano byłam 13 porodem na nocnej zmianie chyba ciśnienie atmosferyczne też daje nam o sobie znać
Rruurrkkaa trzymam mocno kciuki żeby z maleństwem wszytko było w porządku
Mnie też dziś coś brzuszek męczy, twardnieje mi i 4 razy miałam taki bolesny skurcz ale szybko przeszło i teraz już jest spokój. Spadek ciśnienia dzisiaj i chyba tak reaguję.
Nie wiem czy wam wspominałam ale jak aj się urodziłam w czerwcu to był czas burz i w nocy była potworna burza a przy niej skoki ciśnienia efekt był taki że ja urodzona o 6 rano byłam 13 porodem na nocnej zmianie chyba ciśnienie atmosferyczne też daje nam o sobie znać
asiia_
Napisalam na watku szpitalnym , bo tutaj zapewne nie wszystkie z Was by doczytaly
Zaraz uciekam do maluszkow , postaram sie wstawic Wam tez dzisiaj kilka fotek moich miniaturowych chlopaczkow
Az trudno uwierzyc ze ten czas tak zapierdziela, a jeszcze ciezej ze juz mam wszystko za soba. ,chcialabym jeszcze poczuc kopniaczki od srodka ,no ale coz. najwazniejsze ze wszystko jest na dobrej drodze
Dziewczynki ktore mialy cesarke,powiedzcie mi prosze jak dlugo dochodzi sie po cieciu do siebie ? po jakim czasie rana przestaje bolec, kiedy brzuszek zaczyna sie chowac,no i kiedy mozna zaczac robic jakies cwiczenia,czy cos ??
Zaraz uciekam do maluszkow , postaram sie wstawic Wam tez dzisiaj kilka fotek moich miniaturowych chlopaczkow
Az trudno uwierzyc ze ten czas tak zapierdziela, a jeszcze ciezej ze juz mam wszystko za soba. ,chcialabym jeszcze poczuc kopniaczki od srodka ,no ale coz. najwazniejsze ze wszystko jest na dobrej drodze
Dziewczynki ktore mialy cesarke,powiedzcie mi prosze jak dlugo dochodzi sie po cieciu do siebie ? po jakim czasie rana przestaje bolec, kiedy brzuszek zaczyna sie chowac,no i kiedy mozna zaczac robic jakies cwiczenia,czy cos ??
niezapominajka123
Asia super, że się odezwałaś Martwiłyśmy się tutaj o Ciebie Twoi chłopcy zdrowi, a ty już jesteś szczęśliwą mamusią i to jest najważniejsze- cała reszta to pikuś Jeszcze trochę i my będziemy się chwaliły bobaskami W temacie cesarki Ci niestety nie pomogę ale jest tu dużo doświadczonych mam, które zapewne udzielą Ci rad Całuski i uściskaj swoje skarby
reklama
Agaundpestka i Rruurrkkaa trzymam z całych sił kciuki aby wszystko się dobrze skończyło!
Ktoś przepowiadał aby się w Święta nie wysilać bo się później problemy zaczną - i to chyba było coś z prawdy
Mam nadzieję, że przez najbliższe 3 tyg nie będzie żadnego porodu!!! Jejku Kobitki to chyba to EURO nam te dzieciaki pogania - one nie chcą opuścić meczy :-)
Ktoś przepowiadał aby się w Święta nie wysilać bo się później problemy zaczną - i to chyba było coś z prawdy
Mam nadzieję, że przez najbliższe 3 tyg nie będzie żadnego porodu!!! Jejku Kobitki to chyba to EURO nam te dzieciaki pogania - one nie chcą opuścić meczy :-)