Dorotka, powiem Ci szczerze,że ja nie za brdzo pamiętam te pierwsze dni....mała napewno duzo spała, jadła i robiła kupy- hehehe. Napewno też mówiłam od niej dużo, bo ona od samego poczatku maiąłw zrok jakby wszytsko rozumiała i widziała normalnie- hehehee.....Jak nie śpi mluch to napewno kładziemy na brzuszek- niech próbuje podnosić główkę......pamiętam tez ,ze bardzo duzo spacerowałam, potarfiłam być poza domem nawet 8 godzin Jak miała 2 miechy pojechalismy nad morze na 2 tygodnie
reklama
veritaserum71
Fanka BB :)
dorota to nie dziecko podporządkuje się tobie, lecz ty dziecku :-)
To ono ci powie kiedy wstać i co robić...albo ogłuchniesz
NIe martw sie, to przyjdzie samo...będziesz wiedziec i już
To ono ci powie kiedy wstać i co robić...albo ogłuchniesz
NIe martw sie, to przyjdzie samo...będziesz wiedziec i już
Tez mam takie pytanko do tych co biorą no spe.
więc bierzecie raz dziennie czy dwa? Bo ja mam brać a przyznaje bez bicia ze zapomniałam zapytać gina ile razy dziennie i wgl a sam też mi nie powiedział.
Ja biorę ze wskazaniem "gdy będzie potrzeba" - ale ja mam no spe forte i muszę brać trzy razy dziennie inaczej brzuch to skała i zaczynam czuć kłucia. Czasem w lepszy dzień - mało aktyny łykam 2 tab a czasem mam wieczory że 2x no spa forte jako trzecia dawka w tym dniu.
Jak lekarz nic nie powiedział to bierz kiedy potrzebujesz - jeśli nic nie twardnieje i nie boli to nie bierz - szkoda żołądka!
ninuszka - zartujesz???????
Kochana ja 3 kończe czytać.... Mama mi jeszcze 3 dostarczyła. Więc lekture mam. Oprócz tego laptop i ploty z babeczkami...
Wczotraj taki luzik był, że nawet połozne przychodziły pogadac i gazety pożyczać. Za to dzis nadrabiają. Koejny bebyboom
A na zgage mi dali gaviskon. Jak leze płasko to pomaga.
Ja miałam przez brzuch a teraz w szpitalu ze względu na szyjkę miałam i takie i takie.
W sprawie wagi dziecka - Dorota ty masz naprawde dorodnego chłopczyka. Moja niuńka ważyła 1350 w niedziele. 31 tydzień zaczeam w tym dniu. Nogi ma bardzo długie. Pomimo cukrzycy wcale szybko nie rośnie, i chwała jej za to moze uda mi sie ja naturalnie urodzic.
Z ruchów - to ja chyba w 42 tyg bede rodzic......
A co do wydatkó na gina i ciąże.... To jestem z tych mega oszczędnych najwidoczniej.
Wizyty na NFZ bezpłatne, w tym USG prawie za każdym razem. Płaciłam za połówkowe 200 zł. Lekarstw i witamin oprócz kwasu foliowego brac mi nie kazał bo wyniki cały czas idealne miałam. Więc gin mówi ze na faszerowanie się przyjdzie jeszcze czas.
KTG jak się u nas ma skierowanie to jest bezpłatne. Skierowanie dostałam, na wszelki wypadek ale nie zdazyłam z nim dojechać.
Jedyne za co od 3 tygodni płące to paski do glukometru.
A w szpitalu p[owiedzieli ze mam sama mierzyć cukier bo ich laboratorium to jakos po swojemu robi a nie wg zasady 1,5 godz po posiłku. I dzięki temu jutro chyba wyjde
Bo mi z ich wynikami cukier tylko na czczo sie zgadza. A tak to pobieraja o 6,30, 10 i 14. Poza tym kolacja o 17 a sniadanie o 9.... dobrze ze mąż jedzonko podrzucił
Do usłyszenia Ide ukryc laptopa - uzywać moge. Bylebym nie ładowała go oficjalnie
wyłaź a co sobie będziesz załowała;-) dzwon do męża żeby Ci jakąś książkę przywiozł, jak się wciągniesz czas szybciej będzie leciał...
Ja też mam taka zgagę że już mam dość jak by mi kwas sam w zoladku siedzial...
Kochana ja 3 kończe czytać.... Mama mi jeszcze 3 dostarczyła. Więc lekture mam. Oprócz tego laptop i ploty z babeczkami...
Wczotraj taki luzik był, że nawet połozne przychodziły pogadac i gazety pożyczać. Za to dzis nadrabiają. Koejny bebyboom
Mam tylko przez brzuch. Dopochwowo robiła tylko wtedy gdy chciała sprawdzić długość szyjki.
Snoopy - jestem dobrej myśli co do zakupów. Tyle kasy wydałam u niego, że olac nie może
Ja miałam przez brzuch a teraz w szpitalu ze względu na szyjkę miałam i takie i takie.
W sprawie wagi dziecka - Dorota ty masz naprawde dorodnego chłopczyka. Moja niuńka ważyła 1350 w niedziele. 31 tydzień zaczeam w tym dniu. Nogi ma bardzo długie. Pomimo cukrzycy wcale szybko nie rośnie, i chwała jej za to moze uda mi sie ja naturalnie urodzic.
A co do wydatkó na gina i ciąże.... To jestem z tych mega oszczędnych najwidoczniej.
Wizyty na NFZ bezpłatne, w tym USG prawie za każdym razem. Płaciłam za połówkowe 200 zł. Lekarstw i witamin oprócz kwasu foliowego brac mi nie kazał bo wyniki cały czas idealne miałam. Więc gin mówi ze na faszerowanie się przyjdzie jeszcze czas.
KTG jak się u nas ma skierowanie to jest bezpłatne. Skierowanie dostałam, na wszelki wypadek ale nie zdazyłam z nim dojechać.
A w szpitalu p[owiedzieli ze mam sama mierzyć cukier bo ich laboratorium to jakos po swojemu robi a nie wg zasady 1,5 godz po posiłku. I dzięki temu jutro chyba wyjde
Bo mi z ich wynikami cukier tylko na czczo sie zgadza. A tak to pobieraja o 6,30, 10 i 14. Poza tym kolacja o 17 a sniadanie o 9.... dobrze ze mąż jedzonko podrzucił
Do usłyszenia Ide ukryc laptopa - uzywać moge. Bylebym nie ładowała go oficjalnie
Dziękuję za odpowiedź no to ja muszę wtedy codziennie bo jak tylko się poruszam, trochę pochodzę od razu mi brzuch twardnieje i czuje jakby młody pchał się na dółJa biorę ze wskazaniem "gdy będzie potrzeba" - ale ja mam no spe forte i muszę brać trzy razy dziennie inaczej brzuch to skała i zaczynam czuć kłucia. Czasem w lepszy dzień - mało aktyny łykam 2 tab a czasem mam wieczory że 2x no spa forte jako trzecia dawka w tym dniu.
Jak lekarz nic nie powiedział to bierz kiedy potrzebujesz - jeśli nic nie twardnieje i nie boli to nie bierz - szkoda żołądka!
a co jest za różnica miedzy zwykłą no spą a tą no spą forte?
Jenki aż wsyd pytać ale naprawdę nie wiem zwłaszcze ze przed ciąża na ból brzucha od @ brałam tylko i wyłącznie ketonal
Aylin co do żywienia w szpitalu to faktycznie szkoda słów jak dobrze, że można jest coś prócz ich jedzenia bo tam człowiek by chyba padł z głodu te ich 2-3kawałki chleba kawałek masła cp nawet na te 2-3kawałki chelba nie starcza zeby posmarowac i oczywiscie 2-3plasterki jakiejs kielbasy. Masakra bynajmiej ja tak miałam jak byłam w szpitalu
Ostatnia edycja:
agaundpestka
Fanka BB :)
Aguś, a mocz badałaś, puchniesz? Moze dadzą Ci leki i puszczą do domu
Moczu nie badałam, ale puchne i nogi i twarz :/ i wzrok mi strasznie siada :/, ale mam nadzieje, ze mnie zbadają i do domu.
Ide jeszcze sobie jakies nr tel spisac, aby Was poinformowac.
Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
Witam się i ja.
Agaundpestka- trzymam kciuki- na pewno wszystko będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i mój gin od razu mi powiedział, że dostanę skierowanie na ostatnie już badania- zabrzmiało to jakoś proroczo i straszno
Ostatnio mam takie spanie, że szok- normlnie budziłam się przez całą ciążę o godzinie 6:30-7:15 max a wczoraj przespałam chyba do 10, poszłam spać o 22 i spałam dziś do 9... i mam takie miłe sny ....
Idę pisać pracę bo mam straszne zaległości... a w weekend do szkoły.
Agaundpestka- trzymam kciuki- na pewno wszystko będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i mój gin od razu mi powiedział, że dostanę skierowanie na ostatnie już badania- zabrzmiało to jakoś proroczo i straszno
Ostatnio mam takie spanie, że szok- normlnie budziłam się przez całą ciążę o godzinie 6:30-7:15 max a wczoraj przespałam chyba do 10, poszłam spać o 22 i spałam dziś do 9... i mam takie miłe sny ....
Idę pisać pracę bo mam straszne zaległości... a w weekend do szkoły.
Nie żartuje :-) siostra pożyczyła jakaś ksiażke od koleżanki o zielonych rodzicach (Jusis jest współautorem) i tam takie rzeczy wypisuje że miałam oczy jak denka wielkie ;-) pierze ciuchy w orzechach piorących takich specjalnych - niby fajnie ale ja miałabym wrażenie ze nie są doprane no i ma bzika na punkcie sody oczyszczonej :-) w sumie jak ogladałam taki program o pani domu to ona też wszytsko sodą sprząta :-) ale jak przeczytałam że zamiast dezodorantu smyrac sie sodą pod pachą to zwątpiłam... co można to można ale bez jaj!ninuszka - zartujesz???????
Mój laptop to ciągel na kabelku bo góra pół godziny wytrzymuje na baterii :-( ale go zajechałam :-( wieć nawet w szpitalu bym go nie mogła mieć
I ja mam pytanko - myślicie że mogę używać clotrimazolum? Używała któraś w ciąży? Bo mam coś dziwnego na policzku i nie chce żeby mi sie to rozniosło na całą twarz bo byłoby nieciekawie a clotrimazolum jest dobre na takie cuda
Ostatnia edycja:
reklama
ninuszka - zartujesz???????
Aylin na pąłsko CI zgaga nie dokucza? Mi włsnie anjbardziej dokucza
Jak to nie mozna ąłdowc laptopa? Przecież kużwa płacimy podatki!!!!