reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Oj Alijenka gdzies ty to wygrzebala :-p Ja juz prawie zapomnialam jak sie stresowalam, czy w ogole w ciaze zajde, pozniej lek czy aby wszystko ok, czy nie ciaza pozamaciczna.... ehhh. A teraz juz tylko 15 tyg. do porodu

reklama
Oj Alijenka gdzies ty to wygrzebala :-p Ja juz prawie zapomnialam jak sie stresowalam, czy w ogole w ciaze zajde, pozniej lek czy aby wszystko ok, czy nie ciaza pozamaciczna.... ehhh. A teraz juz tylko 15 tyg. do porodu
z nudów chciałam sobie przypomnieć jak to było na początku !!!!!!!! jaki to był szok nie tylko dla mnie !!!!!!!

Ja tak jak Tialana nie mam ochoty po tej glukozie na nic slodkiego :p

Odebralam wyniki morfologia ogolnie ok hematokryt troche ponizej normy. Mocz w porzadku, zelazo, potas i magnez tyz.
Glukoza na czczo 76, po 2h - 98 wiec wychodzi na to ze tez ok:)

Kasienka- gratuluje corci :)

A ja teraz leze u tesciowej bo ja odwiedzilam bo strasznie mnie ciagnie po prawej stronie brzucha... nie wiem czy tam wysoko tez sie cos rozciaga??://Ała!!

Witam,
Chciałabym się podzielić tym co przeżyłam dziś przez nasz kochany ZUS. Dostałam wezwanie na badanie przez ginekologa. Pierwszą ciążę poroniłam. Druga była z problemami. No i teraz od początku: pierwsze miesiące wymioty, nudności dosłownie od kiedy oczy otworzyłam do północy, potem plamienia, krwiak, bóle podbrzusza itd. Także L4 nie bez powodu. Okazuje się, że to moja kochana szefowa poprosiła, by mnie skontrolować. Rozumiem, urząd urzędem. Ludzie kombinują. Ale żeby kobietę w ciąży stresować??? Przecież mimo, że ja uczciwie jestem na zwolnieniu, to po wyjściu ja wyłam z nerwów. I teraz jeszcze czeka mnie wizyta u Orzecznika. Kto wie jaka będzie decyzja? Może każą wrócić do pracy, może oddać kasę? Mało stresu ze staraniami, z ciążą... To jeszcze to. Czy macie podobnie nieprzyjemne doświadczenia?

Bidulka... wstrętna ta twoja szefowa!!!:wściekła/y:

Powiem ci, że moja koleżanka była do orzecznika wzywana w ciąży, ale to ponoć jakiś błąd był... ale ja dość szybko na zwolnienie poszłam w 19tyg to było chyba i mój gin sie trochę boi kontroli i zaproponował, żebym sobie przyszła do niego na oddział na 4 dni... ale na razie się nie wybieram, bo m zaraz do Niemiec jedzie, jak wróci to pójde, albo dopiero przed świętami wielkanocnymi

miałam pączków dzisiaj nie jeść,a zjadłam 3 :zawstydzona/y:

witam objedzona paczkami, od jutra chyba zaczne troszke racjonalniej jesc

gratuluje wszustkim udanych wizyt, co do wspomnien to ja dzisiaj przegladajac dokumenty trafilam na wynik bety wlasnie

nioooo miłe wspomnienia choć mi się przykro bardzo zrobiło jak doszłam do tych postów gdzie zaczęło się piekło i poronienia :-:)szok:
O tym samym pomyślałam jak już posta wkleiłam

hehe, smaczne, nie? :rofl2:
Moja paskudna, gdyby nie sąsiad którego spotkałam w przychodni który mnie zagadywał to bym tam nie wyrobiła

Ja tak jak Tialana nie mam ochoty po tej glukozie na nic slodkiego :p

Odebralam wyniki morfologia ogolnie ok hematokryt troche ponizej normy. Mocz w porzadku, zelazo, potas i magnez tyz.
Glukoza na czczo 76, po 2h - 98 wiec wychodzi na to ze tez ok:)

Kasienka- gratuluje corci :)

A ja teraz leze u tesciowej bo ja odwiedzilam bo strasznie mnie ciagnie po prawej stronie brzucha... nie wiem czy tam wysoko tez sie cos rozciaga??://Ała!!
Łącze się w bólu glukozowym
Poleż sobie to może przejdzie, wydaje mi się że wysoko też się rozciągamy, mnie np ciągnie i czasem boli nad samym pępkiem i w tym jedynym miejscu robi mi się rozstęp

U mnie z poniedziałkowych wyników prawie wszystko w normie poza białymi krwinkami, mam minimalnie podwyższone i to podobno świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie a mnie ostatnio z rana w gardle podrapuje to chyba od tego

Ja bylam na kontroli w Zusie bo gdy zaszlam w ciąże to byłam na L4. Kontrolę miałam 7 października a 6 ginka stwierdziła ciążę i dała zwolnienie ciążowe bo miałam krwiaka. Także też sie nastresowałam. Ale kontrola w ciąży jest mozliwa jak najbardziej i pracodawca ma do tego prawo niestety. Moja ortodontka mi wczoraj opowiadała ze dostała wezwanie do orzecznika i w tym samym dniu urodziła.

O tym samym pomyślałam jak już posta wkleiłam

Moja paskudna, gdyby nie sąsiad którego spotkałam w przychodni który mnie zagadywał to bym tam nie wyrobiła

Łącze się w bólu glukozowym
Poleż sobie to może przejdzie, wydaje mi się że wysoko też się rozciągamy, mnie np ciągnie i czasem boli nad samym pępkiem i w tym jedynym miejscu robi mi się rozstęp

U mnie z poniedziałkowych wyników prawie wszystko w normie poza białymi krwinkami, mam minimalnie podwyższone i to podobno świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie a mnie ostatnio z rana w gardle podrapuje to chyba od tego

od żadego stanu zaplenego ...tylko od ciąży- ja mam juz od 2 miesięcy poza normą. W ciązy norma jest do 16 tysięcy, a wg niktórych nwet do 20 tysięcy.

reklama
Kamilka - trzymam kciuki za usg.
Tialana,gosiaczek30 - mam nadzieję,że wasze wyniki będą ok i współczuję,że glukoza była taka niedobra;-)

I już zapomniałam co miałam napisać:(od paru dni jestem nieprzytomna o tej porze i najchętniej to bym spała,a w środku nocy się budzę i nie mam co ze sobą zrobić:angry:

Lecę się wypluskać.
Miłego wieczorku;)

Do góry