reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam tłusto:)
Staram się doczytać, co komu się dziś przydarzyło i docieram do różnorakim boleści:
wszystkim współczuje:eek:

ja wczoraj oglądałam filmy na allegro o piątym miesiącu i trafiłam na jeden, jak spać w ciąży. Ciekawy.
I oczywiście w nocy... jak mnie noga zaczęła nawalać, to dobrze, że miałam instrukcje w głowie, naukładałam poduszek i jakoś mogłam dalej.
Nie wiem co to może być już od rana lepiej ale utykałam do południa - tak jakby kość udowa chciała mi wyskoczyć z biodra.
Położyłam poduszkę między nogi i pomogło bardzo ale aż się boję położyć dziś:(

macie coś takiego czasami?

Jutro idę na basen w ramach akcji Rozruszaj Się Ciężarny Leniu Jeden:-D

A z weselszych njusów: dziś miałam odebrać jednego rampersa zakupionego na gumtree a tu pani wyniosła jeszcze reklamówkę ciuszków i za dodatkowo 20 zeta zakupiłam parę naprawdę jakościowo dobrych i ładnych sztuk. Jak przypadkowa wyprawa do super lumpka:rofl2:

A teraz idę zjeść kolejnego racucha czy tam pączka.
Pozdrawiam:)

reklama
alijenka - ale wywołałaś uśmiech na mojej twarzy tymi wspomnieniami!!:-D:-D

Właśnie skończyłam robić pączki i zjadłam pierwszego w dniu dzisiejszym. Bałam się, że za świeży, ale nie mogłam wytrzymać. Wyszły przepyszne, gdybym mogła to bym Wam rozdała!!;-)

Staram się doczytać, co komu się dziś przydarzyło i docieram do różnorakim boleści:

ja wczoraj oglądałam filmy na allegro o piątym miesiącu i trafiłam na jeden, jak spać w ciąży. Ciekawy.
I oczywiście w nocy... jak mnie noga zaczęła nawalać, to dobrze, że miałam instrukcje w głowie, naukładałam poduszek i jakoś mogłam dalej.
Nie wiem co to może być już od rana lepiej ale utykałam do południa - tak jakby kość udowa chciała mi wyskoczyć z biodra.

A z weselszych njusów: dziś miałam odebrać jednego rampersa zakupionego na gumtree a tu pani wyniosła jeszcze reklamówkę ciuszków i za dodatkowo 20 zeta zakupiłam parę naprawdę jakościowo dobrych i ładnych sztuk. Jak przypadkowa wyprawa do super lumpka:rofl2:

A może kup sobie ten kojec dla kobiet ciężarnych, jest naprawdę super wygodny,a potem przydaje się jak jest już dzidzia.
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

mlodak - doszły namiary na terapeutę?

Ostatnia edycja:
AVO, Kasiulka_1980 dziękuje za doinformowanie :-) ginka będzie widziała wyniki dopiero w przyszłym tygodniu więc zinterpretowałam sobie póki co po swojemu a nie po ciążowemu ;-)
przekroczone mam minimalnie, norm aniby jest 10.0 a ja mam 10.7

oglądałaś filmy na allegro?

Ja bylam na kontroli w Zusie bo gdy zaszlam w ciąże to byłam na L4. Kontrolę miałam 7 października a 6 ginka stwierdziła ciążę i dała zwolnienie ciążowe bo miałam krwiaka. Także też sie nastresowałam. Ale kontrola w ciąży jest mozliwa jak najbardziej i pracodawca ma do tego prawo niestety. Moja ortodontka mi wczoraj opowiadała ze dostała wezwanie do orzecznika i w tym samym dniu urodziła.

nieźle...może to decyzja orzecznika wywołała poród;)... Pracodawca ma prawo i niestety moja skorzystała. Ale u niej to czysta złośliwość. Typ człowieka oby zniszczyć pracownika,mimo że nic z tego nie ma. Jak ktoś oglądał "Diabeł ubiera się u Prady", to ja miałam identyczne życie z nią...

Basen jest super. Ja chodzę z moim synkiem od kiedy skończył pół roku. Zrezygnuję dopiero z miesiąc przed porodem. Każdy ból kręgosłupa znika. Chodzimy raz w tygodniu pół godzinki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
uuu to faktycznie Ci sie nie dziwie jak jestes zla. Tez raz tak mialam. :wściekła/y:

Jeszcze raz tu piszę ;P
Byłam u gina i jest chłopiec
biggrin.gif
biggrin.gif
za 3tyg (7marca) do potwierdzenia,serduszko bije czterokomorowe, wg wymiarow glowki i kosci udowej ciaza starsza o tydzien, a no od poczatku ciazy 4,5kg na plusie, skierowanie na badania ->morfologia,badanie ogl moczu, glukoza 50gram (polozna powiedziala ze moge zjesc rano lekkie sniadanie tzn nic tlustego, slodkiego np.chlebek razowy z jakas chudziutka szyneczka) niestety anemia nadal jest :( wyniki troszkę lepsze niż ostatnio ale nie wiele mam sie nie denerwowac bo widac poprawe i dalej brac tabletki.

a no P bardzo sie cieszy, że synek ;D

GRATULACJE!!!

Witajcie- ja na szybko- nadrobię Was potem.

Dzisiaj mam nadzieję ostatni raz w pracy- od 2 dni jakos mi duszno:(
i wogóle mamw razenie,ze moje płuca mją mniej miejsca i nie mogę zrobić takiego mega pełnego oddechu- ma tak ktoraś?

Ja po wejściu po schodach - na które wchodze całe życie - nie mogę mówić tak mnie zatyka i musze usiąść... To chyba to samo;)

Dziewczyny, jak na razie jest DZIEWCZYNKA :-D:-D:-D:-D

GRATULACJE!!!

Kasiula gratuluję poznania płci maleństwa.

Dopiero godzinę temu z wyra wyszłam i ledwo co żyję. Od 2 w nocy walczyłam z bólem pleców. Wrócił niestety i chyba już nie odpuści do porodu samego. Płakałam, stękałam, krzyczałam... koszmar normalnie jakiś. Trwało to do 7 dan ranem. Potem o 9:30 powróciło, ale w dużo lżejszej formie. Tak czy inaczej zaciskało w płucach, bolało, nie mogłam mówić, ani oddychać. Odkąd się obudziłam próbuję się dodzwonić do chirurga-ortopedy, ale chyba ma dyżur i nie odbiera. Nie wiem co to będzie ze mną jak te bóle będą się tak często powtarzać przez kolejne 4 miesiące. Szkoda mi męża bo do pracy na 6 miał, więc spał 3 godziny tylko.
Dzwoniłam do ginki i pozwoliła jedynie na apap, ale on nic nie pomoże, więc nie widzę sensu jego aplikowania sobie. Ale za to pozwoliła zjeść pączusia. Ale co z tego skoro z domu się ruszyć nie mogę :angry:

Współczucie trzymaj się:)

ta ostatnia to jakaś pomyłka:-D prostownicę na porodówkę zabrała i w pełnym makijażu rodziła:-D

a jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja chodzę w legginsach z ciążowym panelem, ale zwykłe chyba też by się sprawdziły, na wiosnę/lato kupię sobie zwykłe
mam też jedną parę jeansów ciążowych, ale w getrach wygodniej ;-)

ja też w getrach po domu nawet takie ciemno szare kupiłam i chodzę do pracy do tuniki jak znalazł/a;) I jeszcze takie spodnie a'la getry tylko z zaszywka w miejscu kancika. Jak najbardziej sie rozciągają a nawet ciążowe nie są.
Choć ostatnio mam wrażenie, że codziennie brzuchol większy:szok:

AVO, Kasiulka_1980 dziękuje za doinformowanie :-) ginka będzie widziała wyniki dopiero w przyszłym tygodniu więc zinterpretowałam sobie póki co po swojemu a nie po ciążowemu ;-)
przekroczone mam minimalnie, norm aniby jest 10.0 a ja mam 10.7

oglądałaś filmy na allegro?

:-D:-D:-D:-D
Najwyraźniej ja już nawet filmy na allegro oglądam:-D to jest uzależnienie:rofl2:
Na you tube oczywiście:)

MsMickey - szukałam czy u nas takiej akcji nie prowadzą - Rozruszaj Się Ciężarny Leniu Jeden, ale niestety nie... w pracy też teraz mało ruchu, bo mój szef się rozchorował i mam zakaz zbliżania sie do Niego, więc mój mąż jeździ i zawozi Jemu jedzonko. Może w poniedziałek uda mi się tam dotrzeć i posprzątać, bo inaczej będę musiała wziąć ze sobą łopatę taką do odśnieżania, żeby odgruzować dojście do kuchni...

MsMickey - szukałam czy u nas takiej akcji nie prowadzą - Rozruszaj Się Ciężarny Leniu Jeden, ale niestety nie... w pracy też teraz mało ruchu, bo mój szef się rozchorował i mam zakaz zbliżania sie do Niego, więc mój mąż jeździ i zawozi Jemu jedzonko. Może w poniedziałek uda mi się tam dotrzeć i posprzątać, bo inaczej będę musiała wziąć ze sobą łopatę taką do odśnieżania, żeby odgruzować dojście do kuchni...

:-D
taką akcje trzeba sobie samemu zorganizować niestety:-D:-p

Bidulka... wstrętna ta twoja szefowa!!!:wściekła/y:

Powiem ci, że moja koleżanka była do orzecznika wzywana w ciąży, ale to ponoć jakiś błąd był... ale ja dość szybko na zwolnienie poszłam w 19tyg to było chyba i mój gin sie trochę boi kontroli i zaproponował, żebym sobie przyszła do niego na oddział na 4 dni... ale na razie się nie wybieram, bo m zaraz do Niemiec jedzie, jak wróci to pójde, albo dopiero przed świętami wielkanocnymi

miałam pączków dzisiaj nie jeść,a zjadłam 3 :zawstydzona/y:

Moja gin też się bała kontroli, bo to już moja 2 ciąża na zwolnieniu. Myślała o położeniu mnie na oddział, ale nie zdążyła, ZUS był pierwszy;/ Najgorsze, że człowiek nie udaje, a dokładają mu stresów. Przes.... Najpierw poronienie, potem długo nic... bo były torbiele, polipy... Teraz znowu się udało, ale tez nie bez dolegliwości. Ale...co ma być to będzie.

reklama
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamuśki!
Przepraszam, że rzadko zaglądam, ale Amelka jest tak absorbującą bo przez ta pogodę niestety więcej czasu spędzamy w domu niż na podwórku... że czasu brak. Przy pierwszej ciąży absorbowała mnie dieta cukrzycowa bo miałam aż 10 posiłków więc ciągle coś jadłam:) a przy tej ciąży moje Kochane dziecko bo jest tak energiczna, że nie daje odpocząć. Trzymam mocno kciuki za wszystkie mamcie już niedługo czerwiec i kolejne wyzwani z maluszkami:)
Pozdrawiam i życzę miłego nie tłustego czwartku dla cukrzycowych mam:-D

miki3274- witaj ja jestem z okolic Bieżanowa a TY?

Do góry