reklama
narobiłyście mi ochoty na pierogi ruskie, ale po weekendzie mam je w planach, wiec chyba wytrzymam tyle
W Rozmowach w Toku jest teraz o "świeżych" mamusiach, które chcą dobrze wyglądać;-) lecę oglądać
Właśnie oglądam
blond_20
Czarownica
Sicil to nie wszystko stracone. niedlugo bedzie piekarnik to zrobisz
ja tez te rozmowy w toku obejrzalam. kazda miala swoje przegiecie ale wiem ze jak sie do domu z tego szpitala wroci to mozna sie pomalowac, umyc wlosy i zalozyc dzinsy a nie dresy wiadomo. no ale zeby az tak to przezywac. one mowily o tym jakby to byl ich najwazniejszy w zyciu cel, jakby tych dzieci wogole nie bylo tylko te tipsy:/
nie mowie o tej pindzi na porodowce bo to jakas masakra byla przynajmniej w szpitalu mieli ciekawy " okaz:
ja w ciazowych nie chodze bo te co dostalam to 42-44 i moge sie nimi owinac , cos chyba nie tak z tym rozmiarem albo tak je kolezanka rozciagnela. narazie chodze w normalnych i pod brzuchem zapinam jesli to biodrowki a jak nie to guzik odpiety ale coraz bardziej mi niewygodnie.
KAmila trzymam kciuki za jutro
ja tez te rozmowy w toku obejrzalam. kazda miala swoje przegiecie ale wiem ze jak sie do domu z tego szpitala wroci to mozna sie pomalowac, umyc wlosy i zalozyc dzinsy a nie dresy wiadomo. no ale zeby az tak to przezywac. one mowily o tym jakby to byl ich najwazniejszy w zyciu cel, jakby tych dzieci wogole nie bylo tylko te tipsy:/
nie mowie o tej pindzi na porodowce bo to jakas masakra byla przynajmniej w szpitalu mieli ciekawy " okaz:
ja w ciazowych nie chodze bo te co dostalam to 42-44 i moge sie nimi owinac , cos chyba nie tak z tym rozmiarem albo tak je kolezanka rozciagnela. narazie chodze w normalnych i pod brzuchem zapinam jesli to biodrowki a jak nie to guzik odpiety ale coraz bardziej mi niewygodnie.
KAmila trzymam kciuki za jutro
zaza26
Fanka BB :)
ta ostatnia to jakaś pomyłka prostownicę na porodówkę zabrała i w pełnym makijażu rodziła
a jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja chodzę w legginsach z ciążowym panelem, ale zwykłe chyba też by się sprawdziły, na wiosnę/lato kupię sobie zwykłe
mam też jedną parę jeansów ciążowych, ale w getrach wygodniej ;-)
a jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja chodzę w legginsach z ciążowym panelem, ale zwykłe chyba też by się sprawdziły, na wiosnę/lato kupię sobie zwykłe
mam też jedną parę jeansów ciążowych, ale w getrach wygodniej ;-)
mamina karierowiczka
moje niektore kolezanki tez sie malowaly do porodu nie wiem w sumie czemu
co do ubrania to sukienki czarne i na to cos z kolorem np sweterek jasny rozpiety albo np zakladam czarne spodnie i bluzke/koszule i na to czerwona marynarke, albo inny kolor. Zazwyczaj to co zakrywam to jednolity kolor i inny przyciagajacy oko detal na to
co do ubrania to sukienki czarne i na to cos z kolorem np sweterek jasny rozpiety albo np zakladam czarne spodnie i bluzke/koszule i na to czerwona marynarke, albo inny kolor. Zazwyczaj to co zakrywam to jednolity kolor i inny przyciagajacy oko detal na to
Są szpitale, w ktorych nie wolno sie malowac a zwlaszcza paznokci bo po plytce można stwierdzic czy wszystko ok, dziwię się, że jej nie kazali zmyć.
Ja o malowaniu nie myslalam w szpitalu i prostownicy teź nie bralam (chociaż męża trochę to dziwiło), taka spuchnięta byłam, że zaden makijaż by nie pomógł
Ja o malowaniu nie myslalam w szpitalu i prostownicy teź nie bralam (chociaż męża trochę to dziwiło), taka spuchnięta byłam, że zaden makijaż by nie pomógł
klusiaM
Witam,
Chciałabym się podzielić tym co przeżyłam dziś przez nasz kochany ZUS. Dostałam wezwanie na badanie przez ginekologa. Pierwszą ciążę poroniłam. Druga była z problemami. No i teraz od początku: pierwsze miesiące wymioty, nudności dosłownie od kiedy oczy otworzyłam do północy, potem plamienia, krwiak, bóle podbrzusza itd. Także L4 nie bez powodu. Okazuje się, że to moja kochana szefowa poprosiła, by mnie skontrolować. Rozumiem, urząd urzędem. Ludzie kombinują. Ale żeby kobietę w ciąży stresować??? Przecież mimo, że ja uczciwie jestem na zwolnieniu, to po wyjściu ja wyłam z nerwów. I teraz jeszcze czeka mnie wizyta u Orzecznika. Kto wie jaka będzie decyzja? Może każą wrócić do pracy, może oddać kasę? Mało stresu ze staraniami, z ciążą... To jeszcze to. Czy macie podobnie nieprzyjemne doświadczenia?
Chciałabym się podzielić tym co przeżyłam dziś przez nasz kochany ZUS. Dostałam wezwanie na badanie przez ginekologa. Pierwszą ciążę poroniłam. Druga była z problemami. No i teraz od początku: pierwsze miesiące wymioty, nudności dosłownie od kiedy oczy otworzyłam do północy, potem plamienia, krwiak, bóle podbrzusza itd. Także L4 nie bez powodu. Okazuje się, że to moja kochana szefowa poprosiła, by mnie skontrolować. Rozumiem, urząd urzędem. Ludzie kombinują. Ale żeby kobietę w ciąży stresować??? Przecież mimo, że ja uczciwie jestem na zwolnieniu, to po wyjściu ja wyłam z nerwów. I teraz jeszcze czeka mnie wizyta u Orzecznika. Kto wie jaka będzie decyzja? Może każą wrócić do pracy, może oddać kasę? Mało stresu ze staraniami, z ciążą... To jeszcze to. Czy macie podobnie nieprzyjemne doświadczenia?
alijenka
Mamcia Nataszki :))
Właśnie wzięło mnie na wspomnienia :-)
Pamiętacie ????????????????????? To pierwsze co były na forum i są do dnia dzisiejszego
hhmmmmm ja jak narazie nie miałam żadnej kontroli a też jestem od początku na L4
Pamiętacie ????????????????????? To pierwsze co były na forum i są do dnia dzisiejszego
Witam Czy są już przyszłe czerwcowe mamy 2012? Ja zrobiłam bhcg i udało się, w końcu po kilku miesiącach walki jest fasolka. Licząc od dnia ostatniej miesiączki termin wychodzi mi na 02.06.2012
To ja tez sie witamu mnie w poniedzialek dwie kreski wyszlyTermin wychodzi na 2.06 a w nast tygodniu ide do gina potwierdzic
to ja też na razie nieśmiało się pochwalę. Mamy za sobą z 5 testów i badanie hcg...wszystko pozytywnie więc najprawdopodobniej zostanę mamą po raz drugi (mamy już 1,5roczną córkę) Ciesze się bardzo bardzo, ale czekam na wizyte u gina i oficjalne potwierdzenie mojego stanu. Z moich wyliczeń termin mam na 1 czerwca, ale to się okaże.
Mam pytanko do założycielki wątku....jaką wartość bety miałaś i kiedy ją robiłaś?
Hej ja jeszcze nie byłam u lekarza ale z wyliczeń od ost. mies. wychodzi termin na 2 czerwca To bedzie juz 2 maleństwo .
PS. Jak można dodać suwaczek taki jak Wy macie ?
Hej, hej Pozwolicie, ze sie dolacze? Niecale dwa tygodnie temu zrobilam test, ktory pokazal upragnione dwie kreseczki. Powiem szczerze, ze bardzo chcialam miec dzidzie, ale ze wzgledu na problemy zdrowotne mojego meza spodziewalam sie dlugich miesiecy staran polaczonych z leczeniem. A tu prosze! Mila niespodzianka Jestem bardzo szczesliwa, ale tez pelna obaw (pewnie jak wiekszosc kobiet w ciazy), wiec milo bedzie dzielic sie radosciami i troskami na forum.
Gratulacje dla wszystkich przyszlych i obecnych mam.
Witam serdecznie
I ja chętnie do Was dołączę
W lipcu postanowiliśmy starać się o dziecko i udało się w 2 cyklu.Byłam już u lekarza i wyliczył mi termin na dzień dziecka czyli 01.06
Bety nie robiłam zrobiłam tylko test, a na usg widziałam już pęcherzyk ciążowy 6mm
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie mamusie i fasolinki
Witam i ja
U mnie termin na 17 czerwiec- także 3 tydzień ciąży i 4 dni. Beta sprzed 2 dni to 50
Czerwówką zostanę po raz drugi Mam już córcię z czerwca 2009 roku
Pozdrawiam wszystkie Mamusie.
Ps. Jak wkleić suwaczek?
Witam!
Na razie zajrzałam orientacyjnie bo jeszcze mam sporo wątpliwości
U mnie podobnie jak u Rosvity brak @ od 28 sierpnia poza tym trzy pozytywne testy, choć pierwsze dwa dosyć blade, mdłości nie dokuczały mi tylko przez jeden dzień, bóle krzyża, za małe staniki i płaczliwość ale pewności i tak nie mam i pewnie długo jej nie będzie bo w lipcu straciliśmy naszą pierwszą kruszynkę i teraz towarzyszy nam stały lęk. W poniedziałek mam wizytę i dowiem się coś więcej
Gratuluję wszystkim kobitką ich fasolek i trzymam mocno kciuki za wszystkie maluszki
ja też się nieśmiało przyłączę :-)
beta 26.09. - 241
beta 29.09. - 597
usg 05.10. - pęcherzyk ciążowy - maks. 4 tydzień!!!
witam dziewczyny, ja tez 28 sierpnia mialam ostatni @, pozniej dwa testy, pierwszy negatywny ale drugi pozytywny! we wtorek ide do gina mam mega apetyt, slinotok, na szczescie poki co bez mdlosci, i tez ciagle chce mi sie spac... pozdrawiam!
Witam Póki co...śledzę Was...może dane mi będzie być czerwcową mamą...ale ze względu na wcześniejsze niepowodzenia nie mam jeszcze odwagi tak się nazwać...na koncie trzy pozytywne sikańce i jeden pomiar hcg (607)...jutro powtórka w celu kontroli przyrostu...wizyta u gina i usg 15.10...kciukasy za Was
Witajcie - ja mam termin na 1 czerwca (tak jak Koniczynka i Viola),
Viola i bobo - znowu się spotykamy!!! i tak juz do czerwca 2012r.!!!!!
Niespodzianka - znam ten ból, położna pewnie założy Ci kartę, pobierze krew do badania i być może zaproponuje szczepienie p/grypie.
Ja też pierwszy scan będę miała po 12-14 tyg., ale lekarz, albo położna na kolejnych wizytach będą słuchać bicia serduszka (Ty też).
Życzę spokojnych i miłych pozostałych 8 miesięcy.
Witam Was wszystkie mamuśki..
Otóz ostatnią @ miałam 4września. Planowo @powinnam dostać 1października. Nie dostałam. 2.10-tes-wynik pozytywny 3.10-kolejny test-wynik pozytywny. 5października wizyta u gina. 5tydzien ciąży według ostatniej miesiączki i pęcherzyk miał 3mm gin powiedZIał ze to wczesna ciąża. Trochę się martwie czy to oby nie za mało te 3mm
tialana pisała że była w 4 i pól tyg i miał 5mm
Czy oby napewno jest wszystko wporządku? Jutro dzwonie do innego gina i pójdę tam zobaczyć. Cały czas brzuch mnie pobolewa czy to normalne? Dodam, iż to moja pierwsza ciąża więc nie bardzo wiem. Mam nadzieje, że pomożecie.
aaa wg moich obliczeń termin mam na 10-11czerwca.
Witajcie
I ja się mogę dołączyć do Was. Jeśli wszystko będzie oki to termin będzie około 10 czerwca. U lekarki już byłam, ale na USG idę 20-tego października - już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że wszystko jest ok. My jeszcze nie powiedzieliśmy rodzinie. Chcieliśmy teraz, ale zastanawiam się czy nie poczekać do badania...
Objawów nie mam żadnych. Tylko bolące piersi,dlatego też nie czuje tego stanu za bardzo i chyba dopiero jak zobaczę USG to się rozkleję
Pozdrawiam:-)
hej laseczki,
dolaczam po raz pierwszy do grona ciezarowek......wg moich obliczen to juz 6tydzien zaraz pyknie, u lekarza jeszcze nie bylam ..chce pojsc z mezem
troche sie boje bo o tej ciazy dowiedzialam sie od wrozki (w ktora nie wierze ale poszlam z kumpela bo prosila) dowiedzialam sie takze ze ma byc blizniacza
poki co sram w gacie ze strachu, choc poza bolem cyca i brzucha nic mi nie dolega
no dobra mdli mnie na widok balsamow do ciala dziwne co
buziaki dla was super ze was znalazlam
Witamy dziewczyny)
Tyle miało być
Witam wszystkie mamusie,
Mam na imię Dorota i nieśmiało do Was dołączam. Dzisiaj testowałam - dwie kreski, czym prędzej poleciałam na bete wynik 2613,48. Okres powinnam dostac 8.10. Zastanawiam się czy ten wynik nie jest za niski...do lekarza pojde prawdopodobnie jutro jak się uda. Moje wątpliwości troche spowodowała moja szwagierka, która twierdzi, że to bardzo mało ze ona miała w tym samym "wieku ciąży" juz ponad 5000 ... nie wiem co myslec? Poza tym cieplutko gratuluje wszystkim mamusiom ) 3mam kciuki za Wasza i w tym również za swoją ciąże!
To moja pierwsza fasolinka.
Witam :-)
Nie było mnie tu od 2009 W środę zrobiłam test. Po sekundzie wyszła gruba druga krecha. Bolą mnie piersi no i @ brak Chyba jestem w ciąży. No powiedzmy, jestem pewna ale jeszcze lekarz nie potwierdził :-) Chciałam się tylko przywitać
witam dziewczyny! 2 kreski zobaczyłam w sobotę, dziś byłam u gina bo mam lekkie plamienia i na usg jeszcze nic nie widać oprócz powiększonej macicy, jestem rozczarowana, pobrali test na hcg, po południu wyniki. Pozdrawiam wszystkie, wątek już rozbudowany czytam i czytam i do końca jeszcze nie doszłam. To moja 2 ciąża jeśli wszystko będzie ok, mam już w domu 2,5 latka.
Objawów praktycznie nie mam oprócz lekkiego bólu brzucha jak na @. Żadnych mdłości ani zmęczenia..
Witam
Mam na imię Marta i jestem tu nowa
Tez przyszła EURO-CZERWCOWA MAMUSIA !!!
Pozdrawiam Was serdecznie
hhmmmmm ja jak narazie nie miałam żadnej kontroli a też jestem od początku na L4
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
blond_20
Czarownica
hihihih ale to sie dawno wydajefajnie sie to czyta. wszystkie jeszcze takie niepewne :d a mamina miala miec blizniaki