reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam i ja
maly problem mam dzisiaj - chyba sie czyms strulam wczoraj, troche czuje brzuch, w nocy musialam wstawac na dwojke co mi sie nigdy nie zdarza, i rano znowu ... poki co duzo pije, herbata mietowa, mam nadzieje ze to nic groznego i ze juz przechodzi:dry:

trzymam kciuki za wsze badania dzisiaj dajcie znac.

a jak nikt nie ma nic przeciwko to zakladam nowy watek wozkowy:)

reklama
Wy macie taki wybór tych mieszkan czy jestescie tak wybredni??? ;-):rofl2: A jakiego szukacie???

Wiesz szukamy nie w całym miescie tylko w tej jednej konkretniej dzielnicy... bo wyprowadzić sie chcemy tylko po to żeby mieszkać blizej obojga rodziców moich i męża ( na szczescie ani on ani ja na tesciow nie musimy narzekać wiec to dla nas duze udogodnienie) poza tym moj mąż z tej dzielnicy ma o wiele blizej do swojej firmy i drugiej pracy.... bo tak to codziennie musi przez cale miasto jechac....;/ no i to jest obrzeze miasta i jest mnostwo terenów zielonych a u nas w centrum to same kamienice ulice i nawet na spacer nie ma gdzie :pP
No i dodatkowo oprocz tego ze tylko ta dzielnica wchodzi w gre to musi to być blok albo dopiero budowany min.2008 rok osiedle zamkniete... garaz musi byc 3 pokoje ok 70m no i gdzies blisko przy tutejszym parku nadwiślańskim... duzo jest mieszkanw tej lokalizacji ale wiekszosc jest 2 pokojowa albo ponad 100 m... a nie chce drugiego tak duzego mieszkania jak obecne;/ albo cena prawie 400 tys a zrobione tak ze wszystko do zrywania... a ja bym chciala mieszkanie w ktorym nie bede musiala za duzo wkladac badz robic wszystko do zera... bo w takie ze 100% nas zadowoli to nie wierze:)

Wszyscy mowia ze mamy sobie dom wybudować...ale mamy na codzien dom niedaleko miasta... a poki mam sile latac po schodach na klatce schodwej to chce ladne mieszkanie... zeby zostaiwc je pozniej dziecko i wyniesc sie na emeryture do domku i opiekować sie ogrodkiem :))

xdorotaa- powodzenia w szukaniu wymarzonego mieszkania, wiem, ze nie jest latwo my cale szczescie mamy to za soba a wlasciwie jeszcze w trakcie bo to ze sie juz znajdzie TO odpowiednie to potem jest pelno papierkowej roboty ale idzie to przezyc najwazniejsze ze ma sie swiadomosc ze to co najtrudniejsze jest za Wami to co jak z ciaza i porodem hehheh. Powodzenia i cierpliwosci przede wszystkim :tak:

a ja uwielbiam soki wyciskane w domu, z pomarańczy, grejpfrutów, ale najbardziej ze świeżego ananasa:-)

sunshine ja mam w planach, że dzidziuś na początku spał u nas w sypialni. Ile czasu? nie wiem, na pewno przynajmniej tyle, ile będę karmić piersią, mamy 3-pokojowe mieszkanie, ale na razie pokoiku dla dzidziusia nie szykujemy (w 3 pokoju gniazdują nasze psiaki :-D), dlatego, że ciągle mam cichą nadzieję, że za niecały rok wyprowadzimy się wreszcie do domku, więc remontowanie tego pokoju byłoby bardzo zbędnym wydatkiem

josie biedactwo:-( kuruj się szybciutko!

Witam Was
Karamija
:tak: gratuluję!!!

Pola, Zaza ja też jestem jedną z ostatnich, ktora dowie sie kto mieszka w brzuszku

Krakaga Paulina sicil powodzenia na wizytach, trzymam kciuki!

Acha jeśli chodzi o gniazdko dla dzidzi to ja nie mam pola do popisu, będzie z nami w pokoiku bo póki co mieszamy z moją mamą i budujemy domek.
Planuję dokupić jakąś komodę na ciuszki, może ze dwie półeczki, naklejki na ścianę ( Buziak kiedyś wklejała) no i moje szaleństwo na tym się zakończy.

Ostatnia edycja:
MsMickey trzymam kciuki!

xdorota- my 6miesiecy szukalismy przedtem mielismy 70m2 ale po 5latach niestety przestalismy sie miescic w nim :no: Pewnie normalnie by i starczylo, ale bylo mocno nieustawne.
Teraz mamy prawie 2x tyle ale jakos jest przestrzenniej i np. mycie chatki to sama przyjemnosc :tak: mniej do odstawiania przestawiania

reklama
moze była na imprezie:-D:-D
a poprawiny to juz w zaleznosci od humoru:-)

Nie wiem co ona sobie tam urządziła, ale z pewnością dobrze się bawiła:-D

Muńka to ty będziesz mieć tancerkę a my chyba pływaczkę ;-)
Nasza księżniczka uwielbia dźwięki lejącej się wody, zawsze jak zmywam, biorę prysznic albo cokolwiek płuczę lub myje to mała się rozbrykuje a ostatnio nawet jak była reklama w telewizji na której lała się woda mała zaczęła swoje harce :biggrin2:

Heh, ale te dzieciątka mają upodobania:-)

Good morning dziewczyny :-)

Powodzenia na wizytach.

U mnie dzis dosc ponuro za oknem, sloneczka nie widac ale to nie psuje dobrego nastroju bo mam plan na dzis od razu po pracy ide do sklepu kupic biala farbe do drewna i mam zamiar pomalowac stara szafke (bo po co kupowac nowa ta ma fajny krztalt wystarczy ja odswiezyc) przy lozku na bialo zeby pasowala do wystroju sypialni i do mebelkow dziecka ;-) Powoli zaczelam planowac jak tu przyrzadzic pokoik dla malej, poprzegladalam katalogi w poszukiwaniu inwencji i cos mi zaleglo sie w glowie teraz tylko musze to zrealizowac. Najtrudniej jest przemeblowac dwa pokoje nasza sypialnie i pokoj dziecka bo na poczatku to bym wolala miec ja przy sobie zeby nie latac po nocy z pokoju do pokoju a jak juz bede spokojniejsza to wtedy sie ja przeniesie do jej pokoiku a Wy dziewczyny jakie macie plany opieki na malenstwem przez pierwsze dni, miesiace?

Ja na pewno będę miała małą przy sobie na początku, to znaczy łóżeczko w sypialni, żeby mieć ją cały czas na oku. Potem i tak będziemy się z mężem przeprowadzać, więc wtedy zrobimy pokoik dla dziecka.

Witajcie:)
Wchodzę tylko po to, żeby powiedzieć, że lecę do nowej ginki na wizytę więc trzymajcie kciuki, żeby okazała się w porządku :sorry2:

&&&&&&&&&&&&&

Do góry