reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

pektyny znajdują się w miąższu chyba... ciekawe czy picie soków z miąższem załatwiłoby problem?

reklama
ten gin mówił że nie wolno pić takiego soku i tyle znaczy może aby mocno na niego uważać, jakby można było to zapewne by powiedział pijcie z miąższem

Ostatnia edycja:
I ja się witam:-)

Powodzonka życzę tym, które mają wizyty!!

Powiem Wam, że moja mała przeszła wczoraj samą siebie. Odkąd się obudziłam to cały czas ją czułam, czy siedziałam, czy leżałam, cały czas dostawałam kopniaczki. Jak sie położyłam o 22.00 i zaczęłam rozmawiać z mężem przez telefon to tak wariowała, że myślałam, że wyskoczy mi z tego brzucha i tak dopóki nie zasnęłam. Obudziłam się dziś na siku o 5.30 a ona nadal mnie obkłada!! byłam w szoku!! chyba dziś będzie cały dzień spała, choć właśnie znów zaczęła kopać, hehe:rofl2: może będzie w przyszłości tańczyć tak jak mama!?:-D

moze była na imprezie:-D:-D
a poprawiny to juz w zaleznosci od humoru:-)

a ja sok pomaranczowy uwieeeeeeeeeeeeelbiam taki swiezutki wycisniety mniam:tak: a i tak nie pije nie wiem czemu /juz pomijajac teraz ten cukier:rofl2:

Blizniaki wyznały mi najszczersza miłosc za dzisiejsze sniadanie:-D dzieeeeci, tak niewiele im potrzeba czasem do szczescia:happy::rofl2:

Dzień dobry wszystkim :biggrin2: u nas dziś pięknie świeci słoneczko ale nadal -13

asiia_ sterydy podaję się dla dobra maluszków, na pewno im nie zaszkodzą a lekarze wiedza co robią, dbają i o ciebie i o maleństwa
Nie martw się tyle i pamiętaj że my tu wszystkie trzymamy za was kciuki a mają teraz podwójna, a czasem potrójną, moc ;-)

kasia.natka ja na takiej wizycie w szpitalu zapytałabym co mam za sobą zabrac do porodu, dla siebie i dla maluszka, obejrzała salę, zapytała czy dziecko jest 24h z mamą czy w osobnej sali, czy jeżeli razem z mamą to czy pielęgniarki w razie potrzeby zabierają maluszka na jakiś czas żeby odpocząć, jakie oferują formy łagodzenia bólu no i o to w jaki sposób można rodzić i chyba jeszcze o odwiedziny bym zapytała, w jakich godzinach i czy może ktoś poza mężem do ciebie przyjść po porodzie
Sama będę o to pytać moją lekarkę, mam nadzieje że mnie nie wyśmieje z takim wywiadem ;-)

PaulinaMaria mam nadzieję że infekcja zdąży minąć do wyczekanej podróży

karamija ale się cieszę :biggrin2: widzę że mimo wielkiego strachu tak samo jak u nas lekarz powiedział że maluszek rozwija się idealnie, wiem jak bardzo to cieszy bo przeżywaliśmy dokładnie to samo dwa tygodnie temu przy usg genetycznym w sprawie naszej pępowiny :biggrin2:
ciesze się razem z wami
Ja to byłam pijana samą myślą że wszystko jest ok ;-)
Nam też lekarz wyklepał na koniec formułkę że to i tak nie daje 100% pewności że dziecko urodzi się zdrowe ale skoro rozwija się idealnie i bez najmniejszych wątpliwości to człowiek jest już spokojny o swoje maleństwo :tak:

AVO
myślę że sok z żurawiny i sama żurawina na początek wystarczy i możesz sobie urosept łykać i wydaje mi się że powinna być poprawa

buziak ja ma podobnie z prawa ręką, jak śpię na prawym boku to właśnie budzi mnie drętwienie ból w barku ale ja miałam kiedyś ten bark pokiereszowany i łącze to z tym no i z magnezem oczywiście też

agaundpestka ciesze się z maluszkiem wszytko ok a z cukrem mam nadzieję że też już będzie wszystko ok nie będziesz musiała przechodzić na drastyczną dietę
polaa powodzenia na wizycie, mam nadzieje że maluszek nie ukryje małej tajemnicy na kolejne tygodnie ;-)

KamilaLublin jaki optymizm dziś od ciebie bije :biggrin2: aż się uśmiechnęłam do komputera ;-)

sicilpol trzymam kciuki za połówkowe :tak:

Muńka to ty będziesz mieć tancerkę a my chyba pływaczkę ;-)
Nasza księżniczka uwielbia dźwięki lejącej się wody, zawsze jak zmywam, biorę prysznic albo cokolwiek płuczę lub myje to mała się rozbrykuje a ostatnio nawet jak była reklama w telewizji na której lała się woda mała zaczęła swoje harce :biggrin2:

Dziewczyny ja dziś pozostaje bez odbioru, muszę na sobotę napisać recenzję książki więc zabieram się do czytania

Miłego dnia wszystkim życzę

zniknie za dwa dni, zobaczysz. Przemyj to czyms antybakteryjnym i nie grzeb wiecej!!! A ten Twój mały fiutek to naprawde z całowania sie wziął????:rofl2:

No nie grzebie nie grzebie ... smaruje kremem na trądzik i alkoholem przemywam moze sie wysuszy ;pp

No chyba nie sądzisz, że sie już bzykam z męzem :pP oczywiscie ze od całowania;pp

3mam mocno kciuki za dzisiejszy wizyty i usg! :)

A ja dzisiaj dalej ide ogladac mieszkania ... juz mam dosyć :D niestety mąż mi sie maruda znalazł i zawsze coś mu nie pasuje ;pp

Milego dnia kobiety!!

Hejka
Ja już mam wszystko w domku porobione łacznie z obiadem i znowu się nudze.:-D
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i połówkowe też :-)

No chyba nie sądzisz, że sie już bzykam z męzem :pP oczywiscie ze od całowania;pp

A ja dzisiaj dalej ide ogladac mieszkania ... juz mam dosyć :D niestety mąż mi sie maruda znalazł i zawsze coś mu nie pasuje ;pp

Milego dnia kobiety!!

no my po trzecim dziecku to juz chyba zaczniemy chodzic za rece:-D
Wy macie taki wybór tych mieszkan czy jestescie tak wybredni??? ;-):rofl2: A jakiego szukacie???

kasia.natka ja na takiej wizycie w szpitalu zapytałabym co mam za sobą zabrac do porodu, dla siebie i dla maluszka, obejrzała salę, zapytała czy dziecko jest 24h z mamą czy w osobnej sali, czy jeżeli razem z mamą to czy pielęgniarki w razie potrzeby zabierają maluszka na jakiś czas żeby odpocząć, jakie oferują formy łagodzenia bólu no i o to w jaki sposób można rodzić i chyba jeszcze o odwiedziny bym zapytała, w jakich godzinach i czy może ktoś poza mężem do ciebie przyjść po porodzie
Sama będę o to pytać moją lekarkę, mam nadzieje że mnie nie wyśmieje z takim wywiadem ;-)

moze jeszcze czy nacinaja krocze /niektore szpitale od tego odchodza i tylko w razie koniecznosci tna
ilu osobowe sa sale poporodowe
po jakim czasie puszczaja do domu sn/cc
co masz miec swojego a co oferuje szpital - kosmetyki dla noworodkow
i generalnie niech Ci podpowiedza o co pytac przeciez sa mądrzejsze w tym temacie;-)

reklama
Good morning dziewczyny :-)

Powodzenia na wizytach.

U mnie dzis dosc ponuro za oknem, sloneczka nie widac ale to nie psuje dobrego nastroju bo mam plan na dzis od razu po pracy ide do sklepu kupic biala farbe do drewna i mam zamiar pomalowac stara szafke (bo po co kupowac nowa ta ma fajny krztalt wystarczy ja odswiezyc) przy lozku na bialo zeby pasowala do wystroju sypialni i do mebelkow dziecka ;-) Powoli zaczelam planowac jak tu przyrzadzic pokoik dla malej, poprzegladalam katalogi w poszukiwaniu inwencji i cos mi zaleglo sie w glowie teraz tylko musze to zrealizowac. Najtrudniej jest przemeblowac dwa pokoje nasza sypialnie i pokoj dziecka bo na poczatku to bym wolala miec ja przy sobie zeby nie latac po nocy z pokoju do pokoju a jak juz bede spokojniejsza to wtedy sie ja przeniesie do jej pokoiku a Wy dziewczyny jakie macie plany opieki na malenstwem przez pierwsze dni, miesiace?

Do góry