reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Polaa, Sunshine[/B] - na Wyspach test na tolerancje glukozy robią tylko wtedy, gdy są ku temu przesłanki, nie wszystkim ciężarnym. U nas tez tylko sporadycznie, ja akurat mam chorą wątrobę i chyba to skłoniło lekarza, żeby mnie do tego zakwalifikować, ale już w przypadku koleżanki, której tato miał cukrzycę, to nie było wystarcząjacym powodem... nie rozumiem trochę tego.

tak wlasnie myslalam, mnie polozna pytala wlasnie kto w rodzinie mial cukrzycę:tak: na szczescie nikt z najblizszych wiec nic nie mowila o glukozie, tu jednak duzo inaczej niz w Polsce ale mi to odpowiada:tak:

reklama
Witam Was porannie moje drogie Panie - pełna dobrego nastawienia witam kolejny dzień lutego oczekując na czerwiec :-)

Życzę miłego dnia :*

witam z laboratorium....glukoza wypita....nie bylo źle, naprawde da sie to wypic,moze nie jest pyszne,ale smakkuje jak rozgazowana przestarzala oranzada ;)
teraz tylko te godzinne czekanie i do domku. Dzisiaj maz ma wolne wiec zabieramy mala do fikolandu,zeby sie wyszalala

milego dnia dziewczynki

Dzien dobry .Po przespanej swędzącej nocy dotrwałam do rana. O 14 dowcipna wizyta lekarska......i ostania deska ratunku przed wylotem:-(mam nadzieje że nic tam złego się niedzieje i dostane cos co do niedzieli mi pomorze.........
A tak właśnie chciałam zjeść kaszkę manne mojej chrześnicy bo mały buntownik niechciał Ja za łyżkę a ona mi zabrała talerz to się najadłam...........:tak:

buziak Ty to możesz, a my nie :-(

ja też mam mrożone truskawki ale są kwaśne :crazy:

no współczuje Wam baaaaaaaaaaaardzo!!!!!

A ja mam pytanie z innej beczki... na brzuchu w poblizu pepka wyrosl mi bolący przy dotyku bąbel/wyprysk ....od czego to moze byc, jak to zwalczyc...dozwolonymi srodkami w ciazy... moze ktos mial stycznosc i czy to moze miec jakies negatywne skutki dla bobo-> wiem pytanie ostatnie idotyczne z cyklu calowalam sie z chlopakiem czy moge byc w ciazy... ale jakos jestem przewrazliwiona od kiedy jestem w ciazy...;/

zniknie za dwa dni, zobaczysz. Przemyj to czyms antybakteryjnym i nie grzeb wiecej!!! A ten Twój mały fiutek to naprawde z całowania sie wziął????:rofl2:

witam z laboratorium....glukoza wypita....nie bylo źle, naprawde da sie to wypic,moze nie jest pyszne,ale smakkuje jak rozgazowana przestarzala oranzada ;)
teraz tylko te godzinne czekanie i do domku. Dzisiaj maz ma wolne wiec zabieramy mala do fikolandu,zeby sie wyszalala

milego dnia dziewczynki

to moja oranzada była chyba bardziej wygazowana niz moja:no: Najgorsze było to, ze to ciepłe było fuuuuu
A ile mg miałyscie do wypicia?

Kamilka - Ty konczysz 24tydz a zaczynasz tym samym 25 jacieeeee:tak: Kiedy masz ta wizyte u profesora????

witam z rana:tak:

Hejka
Jejku jaka ja niewyspana dzisiaj nie wiem czemu ale myslalam że dziś już czwatek a tu dopiero środa lipa... jeszcze 3 dni pracy przede mną

ja mialam 75g i czekam godzine....moja byla zimna bo o taka poprosilam

tez miałam 75g i ciekawe czemu inaczej to robia bo ja miałam po 1 i po 2godzinach;-) Mi babka powiedziała, ze w zimnej glukoza sie nie rozpuszcza i do goracej dolała zimnej z kranu:baffled: i i tak było ciepłe fuuu wole nie pamietac... A piłyscie z cytryna? bo ja chyba wolałąm bez:sorry2:
A siniaka po igle mam do tej pory:sorry2:

Witajcie :)
Ja dzis zostalam porannie skopana przez Mrowa- no nie lubi on budzike swojego tatusia, nei lubi- wpierw zostal zaskoczony i dostal czkawki, teraz byl przygotowany i mnie skopal :baffled:
Chyba to znak dla mnie, bym wstawala przed tym budzikiem

Pyt do dziewczyn, które biorą żelazo
czy też musicie to łykać albo godzinę przed śniadaniem albo 2 godziny po jednym posiłku i 2 przed kolejnym?? dla mnie jest to praktycznie niewykonalne bo nie daję rady tak długo bez jedzenia, robi mi się strasznie niedobrze, słabo i zaczyna boleć mnie głowa...

Karamija- Ja tak biore :tak:
Ale nie biore tak dokladnie na czczo- popijam lekka kawa i tak przetrzymuje 1godzine, ja mam jeszcze gorzej, bo biore euthyrox, ktory musi byc na czczo i nie laczony z zelazem :baffled:
Wiec wpierw zelazo, potem 30min po euthyrox i za 30min juz moge jesc :tak:

My dzis lecimy na wizyte o 16- polowkowe :baffled: oby bylo wszystko ok

reklama
Witam!
Moje maleństwo już drugi dzień z rzędu budzi mnie kopniaczkami, chyba nie lubi gnić w wyrku do 8 tak jak mamusia:-D

polaa nie jesteś wcale ostatnia, ja mam połówkowe dopiero za tydzień... Powodzenia!!! oby się maleństwo ujawniło;-)

krakaga Paulina sicil powodzenia na wizytach!

Hejka
Jejku jaka ja niewyspana dzisiaj nie wiem czemu ale myslalam że dziś już czwatek a tu dopiero środa lipa... jeszcze 3 dni pracy przede mną
źle liczysz;-) dzisiejszego dnia nie bierze się już pod uwagę, więc tylko 2 dni zostały;-)

Do góry