AVO...No właśnie podziel się swoimi przepisami na przykład. Bo mi już brakuje pomysłów no i Alijence też się przyda na pewno.
Hej dziewczyny ja mam bardzo uboga dietę niestety bo inaczej cukry szaleją:
1 śniadanie: 2 malutkie kanapeczki razowego z połowa plasterka wędliny, albo jajkiem i herbata owocowa
2 śniadanie kawa zbożowa albo bezkofeinowa mała filiżaneczka pół kanapki albo zamiennie 3 herbatniki petitki albo jogurt naturalny i pół jabłka
obiad dzielę:
I danie zupa dowolna
II danie zazwyczaj: pierś z kurczaka z ziemniakami lub kaszą lub ryżem lub makaronem sałatka z ogórka, pomidora i sałaty z łyżeczka oliwy z oliwek i zazwyczaj pół jabłka szara reneta
podwieczorek: pół kanapki z serem i herbata
kolacja 2 kanapki cieniutkie z razowym chlebem z wędlina i ogórkiem lub pomidorem troche twarożku chudego
i przed snem II kolacja pół malutkiej białej bułki lub chlebek z masłem żeby cukier nie spadł za bardzo do rana
choć ostatnio zjadłam kotlety sojowe gotowane i trochę ryżu i było ok
zupełnie brak mi weny bo co bym innego zjadła to cukier za wysoki, chleb tylko w 1 miejscu kupuję bo po innym cukry wysokie...
na 1 rarytas mogę sobie pozwolić 1 kosteczka dziennie gorzkiej czekolady 85%
i jak tu przytyć? zazwyczaj mam 1800 kcal choć jak nie tyję zwiększają mi do 2100 kcal przy pierwszej ciąży bardzo się diabetolog czepiał bo zwiększali mi liczbę kalorii a ja nie tyłam ale dziecko przybierało na wadzę... ogólnie ja przytyłam 3 kg ale dziecko wyssało ze mnie resztę

A Wy jakie macie pomysły...na ulepszenie diety???
Ostatnia edycja: