reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam, ja wlasnie wrocilam do de i w drodze dostalam sms od gina, ze moje HCG poniedziałkowe za mało urosło od piątkowego :( kurcze boje sie i nie wiem co robic :(

A co do lekarza to mam swojego prywatnego od 5lat i będe u niego prowadzić na razie ciąże, ale będę też chodzić do ginekologa w przychodni na nfz dla wyników. W piątek poszłam pierwszy raz przed 8rano do rejestracji i 20min później byłam już przyjęta.

Nanulika całuję...

mamaNatki - Współczuję mocno i trzymam kciuki, zeby za pół roku biło piękne zdrowe serduszko!!!!

mi tez niestety zaczynaja juz dokuczac bóle głowy:crazy: wczoraj przeszło mi po spacerze, moze czasem swieze powietrze pomoze..

badania tez robie prywatnie, ale mnie to wyniosło 100zł. nie robiłam tsh, bo tarczyce lecze u endokrynologa wiec moj gin stwierdził ze sie nie bedzie wtracal. nastepna wizyte mam 16list, z tego co widze jest nas kilka;-) .

Dzień dobry czerwcowe mamusie :) Gratulacje dla wszystkich :) Chciałam do Was dołączyć, mam termin na 24 czerwca, byłam na pierwszym badaniu, kropeczka miała wtedy 2 mm :)

Witam Was:-) Nie było mnie kilka dni, bo w poniedziałkowy wieczór traume przeżyłam. Ok 21 dostałam krawienia i natychmiast pojechałam do szpitala przyjęli mnie około 22 na oddział dali Duphaston i Scopolan. Wczoraj miałam usg. Umierał ze strachu przed nim:-(
Na szczęście dzieciątko żyje ma 26mm czyli 9tydz i 3dni. przyczyną krawienia były bóle brzucha, a zwłaszcza ten niedzielny skurcz. Moja doktor mówiła, że te bóle to normale w ciąży. Natomiast w szpitalu lekarz powiedział, ze absolutnie nie wolno nawet łagonych bóli lekceważyć ,bo powodują poronienia. Mam niewielki szczelinowy krwiak pomiędzy jajem płodowym, a przedniej ściany macicy. Krwawienie było niewielkie i ustało, ale ciąże mam teraz zagrażającą poronieniem - zero sexu, zero dzwigania:szok: Ah biedny mój mąż;-) 3 majcie się ciepło i bagatelizujcie bólów brzucha!!!!!

monilla - dobrze ze skonczyło sie tylko na strachu! nie wolno ci równiez brac za ciepłych kąpieli, unikaj schodów i najlepiej polez kilka dni.
Ja przy pierwszej wizycie miałam krwiaki podkosmowkowe i jedna rada - bezwzgledne lezenie!!! wstawałam tylko na siku i na szybki prysznic, po tyg okazało sie, ze sie wchłonęły. oczywiscie dhupaston.

miki - gratuluje dwójeczki!!! wysypiaj sie na zapas!!!:tak: oj wysypiaj .)) wiesz juz jedno czy dwujajowe?

kurcze znowu chce mi sie jesc .(

witam nowa mame

buziak napisałaś "unikaj schodów"? Czy to też ma jakiś wpływ na ciążę? Mieszkamy na czwartym piętrze i są dni że nawet kilka razy latam na dół i spowrotem. Chyba muszę sobie windę zamontować prywatną. :)

A tak przy okazji to dobrze wiedzieć dziewczyny, że jak będę chodział prywatnie do gina to badań nie będę mogła robić na NFZ. W takim razie przeniosę się poprostu do przychodni, ale nie zmienię lekarza :)

reklama
Witajcie dziewczyny,

ale dużo piszecie hehe:szok: ale to dobrze;-) jest co nadrabiać:-)

Veritaserum wspolczuje bólu głowy:-(
Oby szybko przeszło:tak:

Miki gratuluje bliźniaków:tak:

MamaNatki bardzo mi przykro:-( trzymaj się!!

b_margot witaj wśród nas ;)

KamilaLublin ja za to wiem po kim Kubuś ma takie spanie hehe:-D po mnie i po mężu razem wziętych:tak::-D

Monilla dobrze, że wszystko w porządku :)

A ja się dzisiaj beznadziejnie czuje:-( nie wiem czy chce mi się jeść czy nie:no: i w ogole zimno mi jak nie wiem co od rana:-( dobrze, że Kuba poszedl teraz spać to można odpocząć:tak:

Do góry