reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, to ja pisalam o tym ze jestem w ciazy, mam okres, ze zarodka nie widac.... okazało sie, po 5ciu usg i obserwacjach w szpitalu, ze to była niestety ciąża pozamaciczna :sad:
zarodek rozwijał sie w jajniku, a na poczatku była to niby torbiel, bo tak to opisywano, jednak byl to dzidzius, ktory odpowiadał 6ciu tygodniom :(
byłam w szoku, ale lekarz ktory mnie o tym poinformowal byl bardzo mily i wszystko mi dokladnie wytlumaczyl, zaraz po tym ostatnim usg byla decyzja o zabiegu. znieczulenie od pasa w dol, otwierali mnie i usuneli to co trzeba, okazalo sie ze jeszcze cyste mialam i tez juz usuneli. takze ciesze sie ze wszystko bylo wykanane na czas, bo lekarz powiedzial ze jest pelno takich przypadkow, ale sa to juz przypadki zagrazajace życiu kobiety, kobiety zglaszaja sie juz w krytycznym stanie, z krwotokiem itp
zabieg mialam 31 pazdziernika, teraz juz czuję się o wiele lepiej, mozliwe ze szybko wroce do domu, bo juz w piatek beda 2 tyg jak tu leżę :/
za pół roku możemy się starac ponownie o dzidziusia :) mam nadzieję, że to się już nie powtórzy

także, dziewczynki zdrówka wam życzę i Waszym fasoleczkom, niech rosną zdrowe i duże :D pozdrawiam

Trzymam kciuki za następna dzidzię !!! Będzie dobrzeee

Witam dziewczyny !!
Witam nowe mamusiki :-)
Ja tylko na chwilkę bo zaraz uciekam opiekować się synkiem mojej koleżanki :-)

A dlaczego Wy aż tyle płacicie za wyniki co to za badania robicie ??

reklama
Dziewczyny ciekawi mnie dlaczego badania w laboratoriach robicie prywatnie a nie na nfz?? Ja wszystko wale na nfz i tyle mi kasy w kieszeni zostaje ze szok jak widzialam cennik tych wszystkich badan.

Dziekuję wszystkim Wam za te słowa wsparcia:)
ja też już nie śpię od godziny.... choć niestety ni jest to objaw ciąży....
za to przeziębionam na maxa,w nocy oddycham przez usta i rano masakra z gardłem... do tego mega kaszel! Że też mi się to wszystko tak zwaliło na raz....

tialana, carla81
ja zwolnienie chcę tylko do końca przyszłego tygodnia... Też nie chcę zadręczać się w domu i zasmucać.... zresztą ktoś musi dowodzić tym moim porzucoym teraz działem....
ale tydzień po trzebny mi jeszcze, raz ze to cholerne przeziębienie, a dwa... jakoś tak czuję po prostu...

trzymam kciukasy za Ciebie !!! Jesteś silna wiec spokojnie dasz radę i za niedługo juz wrócisz do nas :-)

Dokładnie - rodzinny nie może dać skierowania na większość ciążowych badań, tylko ginekolog. A jak mam czekać 2mc na wizytę u ginekologa na nfz i jeszcze prosić go o zdjęcie usg, to wolę iść prywatnie.
Ja ostatnio obdzwoniłam w Trójmieście chyba z 20 przychodni i albo już nie mają pieniędzy z nfz na wizyty ginekologiczne, albo terminy są takie odległe, że prędzej urodzę, niż dostanę się do ginekologa. Więc dlatego wolę zapłacić, ale chociaż czuję, że mam dobrą opiekę.

Ale rodzinny nie może dać skierowania na wszystkie badania, kiedyś się pytałam

przeciez morfologia i mocz to podstawowe badania i bez problemu na nie dostaniesz skierowanie, a te co sa platne to sa platne ja tez za niektore placilam

no to ja nie wiem ja zaplacilam tylko za toxo i WR reszte mialam za darem :-) i glukoze i białko itd

Ostatnio edytowane przez moderatora:
morfologia i mocz kosztują po 5 zł, ale cała reszta jest droga i nie każdy lekarz da skierowanie, mi rodzinny powiedział że mam zamiast do prywatnego chodzić do przychodni,że skoro stać mnie na gin pryw to na badania też.
A gin w przychodni powiedziała że nie da od razu skierowania na wszystko bo później do niej nie przyjdę bo tak pacjentki to wykorzystują i ona daje skierowania na badania po kolei nie wszysko od razu.

reklama
morfologia i mocz kosztują po 5 zł, ale cała reszta jest droga i nie każdy lekarz da skierowanie, mi rodzinny powiedział że mam zamiast do prywatnego chodzić do przychodni,że skoro stać mnie na gin pryw to na badania też.
A gin w przychodni powiedziała że nie da od razu skierowania na wszystko bo później do niej nie przyjdę bo tak pacjentki to wykorzystują i ona daje skierowania na badania po kolei nie wszysko od razu.

Zgadza się, u mnie jest tak samo! Stać Panią na prywatne wizyty, to i stać Panią na badania. Taka to Polska dziwna, niestety. Mnie to strasznie denerwuje, bo człowiek pracuje, płaci składki zdrowotne, podatki i po co?! Po nic i tak jak chcesz być zdrowy, to trzeba prywatnie się leczyć.

Do góry