reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiulka...to super, ciekawe czy sie uda w tym samym terminie urodzic :D Ja przy Bartoszu mialam termin na 19 listopada, a urodziłam 2 listopada...takze jeszcze nic nie wiadomo...ale fajna jest swiadomosc, ze moze dotrwamy razem prawie do konca czerwca, bo chyba tutaj wiekszosc mamus z poczatku czerwca? ;) No i wiekowo tez chyba jestesmy podobne, ja rocznik '79, a ty 80?

Karamija , ja tez mam ochote na same niezdrowe rzeczy do jedzenia...słodycze, chipsy, oliwki, ogórki konserwowe...

reklama
Czesc,

Popsul mi sie laptop, I teraz musze czytac Was w telefonie, tak wiec przepraszam za brak polskich liter.

Bardzo mi przykro z powodu kilku informacji. Dziewczyny mam nadzieje ze szybciutko pod serduszkami zagoszcza nowe fasolki.

Gratuluje nowym czerwcowkom, oraz wszystkim ktorzy widzieli swoje pociechy na usg.
U mine wszystko po staremu. Ciagle mine mdli, a jestem glodna, staram sie cos zjesc I jest ... Tak wiec staram sie nie jesc... Ale ile tak mozna? No I problemy z brzuszkiem - ciagle jak balonik, I ze snem ( dobrze poczytać ze nie dotyczy to tylko mnie)
Dzis do tego strasznie boli mine glowa.
Jutro mam wizytę u lekarza, czasem mam już dość. Mam nadzieje ze to wszystko minie bo ciezko sie tak funkcjonuje.

Sciskam wszystkich gorąco

a no i też walczę z przeziębieniem, zaczęło się od gardła, nie mogłam przełykać, teraz jeszcze katar i trochę drapie w krtani. Leczę się domowymi sposobami, czyli głównie czosnek i syrop z cebuli, strasznie musi capić u mnie w domu ale to nie jest teraz najważniejsze

Co do terminów, to rzeczywiście różnie to bywa. Ja z Maksem miałam termin na 15 marca a urodziłam dopiero 24go

josevina jak ja bym chciala miec wstret do kawy.... niby mam mdlosci czasem nawet od rana do popołudnia, ale jak tylko pomysle o kawie to juz mi slinka cieknie...pije wiec słabą z duza iloscia mleka.

Mój mózg marzy o kawie, ale nos jest sprytniejszy i jak tylko poczuje zapach kawy, to nic z tego - wymioty. Nie mam sposobu, jak go przechytrzyć ;-)

Dziewczyny mam pytanie. Tsh mi wyszło 6.5 (norma 0.3-4.9) ale ft3 i ft4, wyszły w normie. Co mam o tym myśleć?:confused:

Na niedoczynnosć leczyłam się pół życia (dawka 75 euthyrox lub letrox) , po ciąży lekarz jednak stwierdził, że nie mam już:baffled: niedoczynności. Od pół roku nie biorę lekarstw. Wynik podwyższony ale nie aż tak, a ft3/4 dobre. Najbliższą wizytę wyznaczono mi za 2 tyg (prywatnie!) i nie wiem czy mam się martwić czy nie:-(

Niedoczynność jest taka niebezpieczna we wczesnej ciaży, a ja nie wiem czy ją mam:baffled:

Cześć dziewczyny,

Ja tez marzne okropnie i opatulam sie ciagle. No i nadal nie śpię, dziś w nocy zaledwie 4,5 h a pózniej wykończona sie czuje - ale wybudzam sie strasznie wcześnie 5-5.30 rano - nie wiem co z tym zrobić :(
Versitum niestety zupełnie sie nie znam na niedoczynnosci ...

Dziewczyny mam pytanie. Tsh mi wyszło 6.5 (norma 0.3-4.9) ale ft3 i ft4, wyszły w normie. Co mam o tym myśleć?:confused:

Na niedoczynnosć leczyłam się pół życia (dawka 75 euthyrox lub letrox) , po ciąży lekarz jednak stwierdził, że nie mam już:baffled: niedoczynności. Od pół roku nie biorę lekarstw. Wynik podwyższony ale nie aż tak, a ft3/4 dobre. Najbliższą wizytę wyznaczono mi za 2 tyg (prywatnie!) i nie wiem czy mam się martwić czy nie:-(

Niedoczynność jest taka niebezpieczna we wczesnej ciaży, a ja nie wiem czy ją mam:baffled:

Kochana, ja również leczę sie na niedoczynność( po pierwszej ciąży zaczęły mi hormony wariować)

Z tego co się orientuję TSH nie powinno przekraczać 2, 5( według niektórych nawet powinno być w okolicach 1, ale ja się z tym nei zgadzam), a ft 4 powino stanowić co najmniej 60% normy, Ft 3 też powinno być w połowie- jednka podobno najwazniejsze jest ft4:)

A mozesz napisać swoje wyniki wraz z normami? TSH według mnie jest stanowczo za wysokie i powinnaś zacząć przyjmowac leki. Jednak tak jak napisałam nie denerwuj się , bo najważniejsze jest FT4:)

Mnie ostatnio TSH wyszło 2, 2 i znowu musze powtórzyć badania,żeby zobaczyć czy nie wyszło poza 3- jeśli tak będę musiała zwiększyć dawkę Letroxu, a mam już wysoką, bo 100 i wcale mi się to nie uśmiecha, ale co zrobić:(

hej dziewczyny.
pare dni mnie nie bylo i tyle do czytania.
karamija ja mam podobnie jak ty bol gardla,przelykac nie moge.jestem juz caly tydzien na chorobowym,ale tez bym mogla caly dzien tylko spac.bylam u lekarza tylko ze wzglegu na zwolnienie do pracy.lecze sie tez tylko syropem z cebulki i herbatka z miodem.Zycze szybkiego powrotu do zrdrowia

Dzięki AVO :-)

Tak właśnie próbuję się pocieszać, ze ważniejsze jest ft4:sorry2:
To moje wyniki
tsh 6,537 ulU/ml norma 0,350-4,940
ft3 2,8 pg/ml norma 1,71-3,71
ft4 0,89 ng/dl norma 0,70-1,48

Nie mam 60% normy ft4:-(

Chyba nie wytrzymam 2 tyg. Będę próbować wcisnąć sie jeszcze na dziś. Spróbuję na biedną, przestraszoną ciężarną....może się uda:baffled: chociaż panie w recepcji są bardzo uparte:crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
Buziak ja mam dwujajową i dwuowodniową
Jeżeli chodzi o założenie katy ciąży to ja miłam ją już na drugiej wizycie a zaświadczenie wziełam na pierwszej następną wizyte u gina mam 17 listopada także jeszcze dwa tygodnie a co najlepsze byłam dzisiaj u dentysty i co zobaczyłam karteczke dr nieobecny do odwołania i nici z mojej wizyty super :-)

Do góry