reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

madziara- pod koniec ciazy jak sie chce wywołac poród to zalecają polatać po schodach, ze moga przyspieszyc skurcze. Wydaje mi sie, ze na początku ciąży tez moga byc niebezpieczne przy ciąży zagrozonej. Sam wysiłek robi swoje. mnie z 4pietra maż znosił i wnosił:blink:

reklama
Kobitki...ale duzo piszecie...nie wiem czy nadaze za Wami :D

MONILLA...dobrze ze wszystko w porządku...ne wiedzialam ze byle ból może być niepokojący...mnie cZasem mocno zakluje...jakby w boku...co lekarz radzi wtedy? NO-SPA?

Pollaa ja mam tak prawie od poczatku,ze mi jest zimno...maz w koszulce z krótkim, a ja w bluzie i jeszcze narzekam,ze mi chłodno. Poza tym strasznei mi sie spac chce..
Pijecie kawe?
Ja piłam 3 dziennie, teraz ograniczyłam do 1 szt. bo bez usnełabym przy biurku na siedzaco!

b_margot ja nigdy nie piłam kawy, nie lubię jej po prostu:no:
za to uwielbiam colę:zawstydzona/y: i piłam ją litrami. Teraz prawie w ogóle ale zdarza się, że się napiję:tak:

Ja zrezygnowałam z kawy zupełnie. Przed ciążą piłam 2-3 dziennie, a teraz jedyne co to INKA, chociaż ostatnio jak czuję jej zapach to zbiera mi się na wymioty.

Mi też jest okropnie zimno - wieczorami siedzę w dresie, ciepłych skarpetach i z termoforem, a mój ukochany w krótkich spodenkach i dziwnie się na mnie patrzy, bo w domu mamy dosyc ciepło 20-21 stopni.

Kobitki...ale duzo piszecie...nie wiem czy nadaze za Wami :D

MONILLA...dobrze ze wszystko w porządku...ne wiedzialam ze byle ból może być niepokojący...mnie cZasem mocno zakluje...jakby w boku...co lekarz radzi wtedy? NO-SPA?

Lekarz zelecił mi nospę, bo działa przeciwskurczowo i rozluźniająco. Ja też nie wiedziałam, nawet na necie czytałam, że często w poczatkowej fazie ciąży ból w podbrzuszu jest normalny. Ale on mi powiedział, że ciąża nie powinna boleć i w 1/3 przypadków takie bóle prowadzą do wczesnych poronień. Zmieniam moją gin i się przeniosłam do poradni K w szpitalu, bo i tak tam będę rodzić i będzie mi raźniej jak poznam lekarzy, położne:tak:

josevina jak ja bym chciala miec wstret do kawy.... niby mam mdlosci czasem nawet od rana do popołudnia, ale jak tylko pomysle o kawie to juz mi slinka cieknie...pije wiec słabą z duza iloscia mleka. A przybyłyscie już na wadze? Mnie juz doszło niestety 1,5kg, zreszta to był jeden z objawów ciąży, jeszcze przed zrobieniem testu miałam prawie 0,5 kg na plusie...a waga mi stoi w miejscu od prawie 3 lat.

witajcie kochane!
jestem cały czas z wami, choć mało piszę. Cieszę się wszystkimi sukcesami, płaczę z tymi, którym się tym razem nie udało, śledzę na bieżąco choć ruch na forum jest spory :)
witam i gratuluję wszystkim nowym mamusiom
Ja cierpię na permanentny brak sił, senność i zmęczenie, zasypiam w każdych okolicznościach, dobrze, że nie pracuję i że dziecię trochę samo sobą się zajmie bo nie wiem co by było.
Jem jak świnia, nie mam ochoty na nic zdrowego. Moja ciąża wciąż zagrożona, za dużo się z kanapy nie ruszam, malutkie plamienia wciąż są (już 3 tygodnie!) jutro kolejna wizyta i usg (już siódme)

Dziewczyny nie palcie papierosów!!!!!!!!!!
ja w poprzedniej ciąży rzuciłam jak tylko się dowiedziałam o ciąży mimo tego, że byłam wieloletnim nałogowcem palącym do 2 paczek dziennie, przez całą ciążę śniło mi się, że palę ale nie wzięłam do ręki ani ust ani razu. Da się choć lekko nie jest. Jak można zatruwać taką małą kruszynkę?? Może i niektóre dzieci palaczek rodzą się niby zdrowe ale jak wasze dziecko w wieku kilku lat zachoruje np. na astmę to sobie nigdy nie wybaczycie
całuję was wszystkie bardzo mocno!!

reklama
na zgagę polecam migdały bo naprawdę działają a jeżeli chodzi o przeziębienie to herbatka i pod kołderkę ale skoro kaszlesz to może dobrze byłoby przejść się do lekarza

Dzięki:-) Mam od lekarza leki i leżę pod kołderką:-) Do końca tygodnia nie mogę wychodzić z domu, bo gardło mam paskudne, chociaż mnie nie boli. Jutro idę na pierwszą wizytę u gin:-) Mam nadzieję, że zobaczę już coś:-)

Do góry