reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Lekarz nie widział nic niepokojącego (szukał mięśniaków itp.)...najprawdopodobniej pęcherzyk się mocniej gnieździł stąd plamienie ;) Ogólnie powiedział, że póki co podtrzymujemy luteinę. Wielkość pęcherzyka odpowiada wielkości ciąży 15mm-5tygodni i 6 dni wynikającej z terminu ostatniej miesiączki. Pęcherzyk żółtkowy 3,3 mm...

reklama
cześć kobietki :-)
carla super wieści :tak: zobaczysz że wszystko będzie dobrze! trzymam kciuki &&& a tym odpoczywaj, nie stresuj się niczym i niech inni dbają o WAS!
tialana najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło a teraz przynajmniej nie będziesz miała dylematu jak i kiedy powiedzieć w pracy :-D

Witam wszystkie nowe czerwcówki:-D

Carla tak się ciesze że wszystko dobrze:biggrin2: a za 2 tygodnie to już zobaczysz jak serducho będzie pięknie biło :biggrin2:
Tialana musisz teraz tylko odpoczywać, zero stresu :-)

Dziś poszłam do apteki na osiedlu po duphaston i okazało się że kupiłam ostatnie opakowanie, chyba będzie dużo nowych dzieciaczków na osiedlu :-D skoro takie zapotrzebowanie

wczoraj powiedziałam moim rodzicom, mamma stwierdziła że już 2 tygodnie temu miała się pytać czy jestem w ciąży ale stwierdziła że jeśli tak to sama się pochwalę ( w rodzince 2012 będzie popularny bo ja jestem 3 w ciąży :-))

Dziewczyny,

Czy macie jakies pojecie jak sie ma usuwanie owlosienia swiatlem IPL do ciazy? Ja bylam na takim zabiegu,bo nie wiedzialam jeszcze ze jestem.To bylo ok. 5 dnia po zaplodnieniu,wiec chyba nie powinno sie nic stac,ale caly czas sie martwie.Niby wyczytalam na forach,ze to nie ma wplywu na plod,tylko chodzi o hormony,dlatego nie mozna stosowac.
Myslicie juz o swoich wymarzonych wozkach i nosidelkach?Ja wczoraj mialam wkreta i siedzialam pol nocy przegladajac wozki:-DPewnie niedlugo zaczniemy ten temat!
A o plci myslicie? Ja bym bardzo chciala dziewczynke,ale zaplodnienie bylo dzien po owu,wiec moze byc chlopak.Chociaz wg chinskiej metody wychodzi D:
Ciąża i poród - planowanie płci dziecka. Metody planowania płci.
Od ktorego tygodnia widac plec? Ja musze wiedziec do lutego,bo wtedy u nas jest wyprzedaz w sklepie z ubrankami 70%, do tej pory zaopatrywalam wszystkie dzieci w rodzinie, teraz bede szalec dla swojej dzidzi:-)

mammina bylas dzis u tego lekarza?

Milego weekendu!

Cześć dziewczyny

My własnie wrócilismy. Jak na razie wszystko jest ok. Pojedynczy piekny zarodek:) wg usg termin na 10go czerwca wg@ 4 czerwca. Badania tez juz dzis zrobione. Ulżyło mi :) Za dwa tygodnie kontrolne usg.

Pozdrawiam

Asik. Ja pamiętam ze jak bylam w pierwszej ciazy to mi gin. mowila ze w ciąży zabroniona jest depilacja.. jedyny sposob to golenie . A co do plci to jest rozpoznawalna mnej więcej kolo 18-20 tygodnia :) oczywiscie jak dzidziuś wystawi sprzęt do obejrzenia :) Ja na szczescie mam duzo rzeczy jeszcze po synku ;p ale wózki juz patrze w komisach i na allegro :) Chciala bym miec coreczke i wszystko w cukierkowych różowych kolorkach :)

ania2004 to super :) zazdroszczę;p

ania2004
to super,że wszystko ok:) życzymy dalszej spokojnej ciąży:)

KamilaLublin

ja chyba też wolałabym córeczkę:) jednak co córcia to córcia:) może nie do końca różowa musiałaby być ale te sukienusie, warkoczyki.... mmm.....

wózka i innych sprzętów też chyba będę szukać na allegro i innych takich.... ja wiem czy jest sens wszystko "najnowszy model" kupować.... chyba nie....

oj rozpędziłam się chyba...

póki co muszę fasolkę zobaczyć! oby była:)

Ja póki co jeszcze nic nie kupuję ale wózek mam już upatrzony u nas w smykolandzie bordowo-czarny czyli uniseks firmy kaps3 lekki na pompowanych dużych kołach 3w1. Niestety nigdzie w necie nie znalazłam tego modelu.

Podejrzałam ,że nasze koleżanki majóweczki już szaleją z zakupami:)

Myślę że małe zakupy zacznę robić po nowym roku , no może jakieś coś małego pod choinkę;)

Ania gratuluje fasolki:)

reklama
Witam :-)
Nie było mnie tu od 2009 :zawstydzona/y: W środę zrobiłam test. Po sekundzie wyszła gruba druga krecha. Bolą mnie piersi no i @ brak:-D Chyba jestem w ciąży. No powiedzmy, jestem pewna ale jeszcze lekarz nie potwierdził :-) Chciałam się tylko przywitać :tak:

Do góry