reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
veritaserum71 - ja miałam praktycznie tak samo jak Ty ostatni okres i wczoraj pani ginekolog podala ze to 5 tydzien i pare dni :) wstępny termin ustaliła na 13 czerwca.

carla - super ze jest pęcherzyk! na nastepnym badaniu napewno bedzie juz piekna fasolka:))

Ja mialam schowany jeszcze jeden test ciazowy z ciekawosci zrobilam zeby sprawdzic jaka krecha wyjdzie i wyszla ciemniejsza od 1 testu ktory robilam w czwartek ale dalej nie jest tak mega mocna, nie mniej bez problemu rzuca sie w oczy:) a no i oba testy byly robione po godzinie 13;)

Co do zakupów ja raczej się nie będę z niczym spieszyć pewnie więkość kupie dopiero kwiecien-maj;) No poza nosidełko-fotelikiem RECARO do samochodu bo szwagierka ma teraz 4 miesiecznego szkraba i wiemy juz ze dam nam po swojej kruszynce:) bedzie trzeba dokupić tylko baze do samochodu :)

Ja dzisiaj jakos bezobjawowo ...lekkie ciagniecie w podbrzuszu i cycki bola ale tylko jak dotykam czasem lekko ciągną :) Łykam femibion i mam nadzieje ze wszystko bedzie w jak najlepszym porządku.
Rodzice zadnej ze stron jeszcze nie wiedza, czekamy.
W poniedziałek na 8 ide powtorzyc bete, a 25 ide na pierwsze usg :) Co do cery masakra!! Nigdy nie mialam tylu syfków naraz... to mi miedzy innymi podpadlo juz na początku:)

Pozdrawiam w ten piekny sloneczny dzien!

Ostatnia edycja:
Nanulina w takim razie zazdroszczę ci braku problemów z cerą

Asik no mam nadzieję że minie a jak wiadomo an hormonalne zmiany na twarzy raczej rady nie ma ale z drugiej strony to kolejny znak że nasz organizm jest w stanie wyjątkowym ;-)

Veritaserum71 ja suwaczek mam na podstawie @ ale dla samej siebie liczę sobie też według tego jaki wiek zarodka pokazało mi na usg tak więc na suwaczku mam 6tg i 6dn a fasolka ma 5tg i 2dn w pewnym momencie pewnie przejdę tylko na jedno liczenia ale narazie utrudniam sobie życie ;-)

Dzięki za odpowiedz dziewczyny :tak: :-)

Tak piszecie o tych kreseczkach i ich grubościach to i ja wam napiszę bo coś mnie zastanawia. Ja zrobiłam test po południu, jakiś tydzień od planowanej miesiączki (12.09) przy założeniu 29, ale nie zawsze było to dokładnie 29, czasem 32. Nie ważne. Zdziwiło mnie, że moja krecha wyszła ciemniejsza od testowej. Zastanawiam sie kiedy zaszłam, bo to wpadka:laugh2:.
W/g internetowych kalendarzy ok. 22 września, w/g mnie mogło to być albo tuż po miesiączce, albo tuż przed tą do której niedoszło:-D
Tak sie zastanawiam ile tyg. ma moja fasolka, bo po grubości kreski chyba więcej niż 5 :-p. Jak było u was? Zgodnie z internetowymi kalendarzami miałyście dni płodne?? Znaczy zgodnie z wyliczeniami??

Ostatnia edycja:
Veritaserum71 z tą grubością kreski to różnie bywa i czasem zależy od producenta testu. Jak byłam w poprzedniej ciąży to popołudniowy test wyszedł mi bardzo wyraźny a teraz robiłam w takim samym czasie i kreseczki blade, no i zależy też o stężenia hormonów w moczu, jak siusiałaś wcześniej to stężenie mniejsze i automatycznie krecha jaśniejsza

Dziewczyny, czytacie mi w myślach. Właśnie dziś się zastanawiałam czy inne czerwcówki mają problemy z cerą. Ja generalnie takich problemów nie mam, w poprzedniej ciąży nic mi nie wyłaziło, a teraz wyszły mi dwa paskudne syfy, bolące. Mój mąż nawet mi dziś rano powiedział - "Kochanie - brzydniesz, chyba będzie dziewczynka" :laugh2:. No cóż, zobaczymy ile w tym prawdy. A mnie słuchajcie poprzednim razem mały ustawił się odpowiednio już w 13tygodniu i już w maju wiedzieliśmy że będzie chłopak (urodziłam 22.11.)

jak tak mówicie to póki co wychodzi że chłopak....
a w sumie wolałabym dziewuchę:)
a tak naprawe to fasolko przybywaj w jakiejkolwiek postaci,płci i wcieleniu:) byle byś była, i byle byś się zdrowo chowała:)

test sikany- testem sikanym raz ciemniejszy raz jasniejszy, wazniejsza jest beta ;)

ja akurat wiem kiedy dokladnie fasola powstała bo z moim robilismy to tylko 1 raz w tym miesiącu -> znaczy we wrzesniu, wiec innej opcji nie ma;)

reklama
Do góry