reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Mooni mój też jeszcze.miewa stekajace noce. Do tego ostatnio budzi mi się ok 6 i uparcie twierdzi, że się wyspal. W granicach 15 zaczyna marudzić jak szalony,.ale na drzemkę czasu nie ma. Oszalec idzie.

Sylka no trochę szkoda, że tak tu forum umiera. Jednak trochę życia tu spędziłam :(

Mój Szymek już gada jak najęty. Tekst z niedzieli gdy zaserwowalam mięso w sosie a on woli kotlety "mamo, to mięso kiepsko wygląda " :)))))

reklama
hejka.
Nie mam weny twórczej ani pismienniczej. Spojenie tak mi daje we znaki ze o ile w pierwszej ciazy dało sie z tym zyć to teraz masakra. Rehabilitant mnie obkleił tasmami i dzieki temu funkcjonuje.

Poza tym Tyś gada jak najeta, jak wczesniej nic tak od 2 tyg mówi o wszystkim, opowiada co widzi za oknem. Słownictwo bogate i cały czas mnie zaskakuje skad ona zna ten wyraz. Wczoraj mnie zaskoczyła "bakłazan niedobly" skad ona to wytrzasneła??? musze mussake zrobić :) bo w tamtym roku bardzo lubiła

A i jak to u niej ze wszystkim - siusiu chodzi sama. Potrzebni jestesmy tylko do zaswiecenia swiatła w łazience. Potem nas wygania.

Aylin a tak się martwiłaś:) Super!

Sylka Alijenka jestt w trakcie wielkiego remontu domu więc zarobiona;)

U nas OK. Młody anioł, noce przespane, kolok brak, nawet ostatnio P zaczeła jeść:D W święta chrzciny, no i porządki wiosenne zaczęłam robić a więc jestem zagruzowana:D

Aylin no super, że Tysia się tak rozgadala. Teraz czekamy aż napiszesz, że masz dość jej gadania :)))))))

Kasiekz to mega niesprawiedliwe, że Twoje dzieciaki takie grzeczne. I te noce przespane........

My po jakimś dziwnym.przeziębieniu. Młody złapał od K bo tamten miał znów chore zatoki. Dwa dni lekkiej gorączki, charczenie.w.nosie i to wszystko. Mnie wczoraj zatkało na maksa, ale rano wstałam jak nowonarodzona...... Nie wiem co to było. Oby już nie wróciło bo wieczorem myślałam, że się udusze.

Jak u Was nastroje przedświąteczne? Ja zupełnie ich nie czuję w tym roku......

Mlodak mnie taki katar od tygodnia trzyma. Oddychać nie mogę.

Mloda jest taka śmieszna z tym gadaniem ze na razie mi się nie znudzi :)

Ciesze sie, ze nie tylko nasz prycha na odpieluchowanie.

Aylin - z tych toaletowych czynnosci, ktore wymienilas, to nasz tylko swiatlo wlacza samodzielnie :rolleyes2:

Uwielbiam dzieciece teksty. Nasz na przyklad mawia: "Zaraz to zadna odpowiedz" :-) Polska gramatyka sprawie mu jednak niebywale trudnosci :sorry:

Powiedzcie: jakie macie filmy rysunkowe do polecenia - takie krotkie ok. 10 minut, zeby mowili po polsku i zeby byly przeznaczone dla (+/-) trzylatkow, nie oglupiajace. Obejrzelismy juz wszystkie 104 odcinki Misia Uszatka, 39 Kota Filemona, 39 Wrobla Cwirka i juz zaczelismy sie powtrzac. Sa jakies dobre wspolczesne kreskowki?

Mnie w tym roku wyjatkowo ogarnal klimat swiateczny. Moze dlatego, ze dziec dostal ksiazeczki o zajacach wielkanocnych (bajeczki, chce by czytac mu je kilka razy dziennie) i wszedzie sa dekoracje swiateczne (dziec pokazuje palcem pisanki, komentuje) ale ze ja jakos Wielkanocy za zbyt podniosla nigdy nie uwazalam to nie wykluczone, ze do swiat ten nastroj przejdzie ;-)

Aronia - moj Kuba tez ma w nosie korzystanie z toalety. Malo tego jak niespodzianka jest w pampku, to uparcie twierdzi, ze nie ma (choc smrod w oczy szczypie I roj much lata).

aronia ja niestety nie dałam żadnych ozdób wielkanocnych a co roku powtarzam sobie że przyszykuję. Na Bożenarodzenie choinka, gwiazdy, lampki a Wielkanoc taka łysa:/ Z bajek to moja namiętnie ogląda Dorę i Diego. Nauczyła się z nich liczyć, nazw różnych dzikich zwierząt czy słów po angielsku. Z polskich kreskówek nic nie znam, bo nigdy nie lubiłam więc nie pomogę.

my dziś zainaugurowaliśmy grilla;) znajomych wpadło sporo i siedzieliśmy na dworze z dzieciakami aż do 21;)

reklama
Do góry