reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

kasienka to oby dalej tak łagodnie przechodził:) Moja w łóżeczku w dzień za żadne skarby nie zaśnie. Tylko w wózku:D U sąsiadki dzieć to samo, a u opiekunki zasypia w 5 min. w łóżeczku. Coś w tym miejsc, że w innych miejscach dzieci inaczej się zachowują.

andzia co do ogólnego złego nastroju to współczuję. Wypiłabyś sobie winko, ale póki co d.upa. Ja w takich chwilach wlewam w siebie browarka bezalkoholowego Lech, właśnie mam zakupioną nową zgrzewkę:p A co je przed snem? Moja musi zawsze zjeść miskę kaszy żeby spać do rana, inaczej wybudza się na cyca.

aylin są zakwasy czy kondycja piękna i brak?

Kupiłam kubek ze słomką NUK i to jakaś tandetna porażka. Mam od 4 miesięcy kubek z rurką dr browns i bez porównania. Tańszy, banalniej się czyści, otwiera zamyka i w ogóle picie z niego normalnie leci, a ten NUK do kosza:/

reklama
kasiek - najczęściej jakies kanapki, bo te mu jednak lepiej wchodza niz kaszka.
Moj i tak sie wybudza, coraz rzadziej, ale jednak jeszcze i to nie po to żeby sie najeść, ale żeby possać.

andzia moja kanapek nie chce jeść, więc pozostaje mi kasza na kolacje.

kasienka wiem, że są, ale tyle co nic. Dlatego żłopię :)

młoda śpi już drugi raz a ja zrobiłam miodownik:)

Kasieńka kolacja to u nas najczęściej kanapki ( z szynką, serkiem) + 240 ml mleka w butelce. Ale ostatnio dostał kaszkę (na gęsto, łyżeczką) i zjadł całą miseczkę, potem jeszcze wypił 210 ml mleka o 19-tej, a mimo to obudził się o 23.30.

Iwon wierzysz troche w to, ze imie cos ze soba niesie z charakteru? Ja niekoniecznie... ale na tzw chwile obecna bedzie Julian;) wiec podziel sie, prosze, uwagami;-)

Kasienka jak ja bym chciala, zeby moja obecnosc przeszkadzala G w zasypianiu... ;)
Zdrowka dla Nikosia:)

Bylysmy wlasnie z sasiadka i dziecmi na takim bazarze - pozostalosci po stadionie 10 lecia. G wybrala sobie koraliki na reke a ja znalazlam jej babe (kojarzycie takie baby rosyjskie do wkladania jedna w druga?) wiec bedzie zabawa:)

14:20 a młody dopiero usnął, usypiałam go po 13tej i co podjechała cudowna śmieciarka którą jak usłyszy to musimy biec do okna, najgorzej jak podjeżdża o 7ej rano :baffled::baffled:

hej
czy wasze dzieci lubia szpinak? .
Tak :)

aga dokładnie, w końcu minie. Nie pocieszę cię, ale u kuzynki dzieć zaczął przesypiać całe noce do 8.00 rano równo od 23miesiąca:)
Eeee spokojnie to jeszcze tylko 6miesięcy :)
Dobrze, ze u Was nocka lepsza.

no i klops... szczepienie przelozone na przyszly piatek... w zlobku panuje jelitowka i zdziesiatkowalo dzieciaki a Nikos moze poki co lagodnie przechodzi ale tez go zlapalo bo po obiadku byl wymiot ... ajjjj a teraz polozylam go spac i oczywiscie w wozku zasypial a w lozeczku ryk :| raaaaany czy on nie moglby zasypiac tak jak w zlobku ...

Aga
oby szybciutko przybrala ... duzo jej zostalo?
No to niefajnie z jelitówką :/ A co do spania Nikosia nie możesz mieć kochana wszystkiego, nocnik, spanie itp :-D
Marcela waży 1890gr :) coś dziś wspominali, ze w poniedziałek ich wypuszczą :)

Kupiłam kubek ze słomką NUK i to jakaś tandetna porażka. Mam od 4 miesięcy kubek z rurką dr browns i bez porównania. Tańszy, banalniej się czyści, otwiera zamyka i w ogóle picie z niego normalnie leci, a ten NUK do kosza:/
Ja mam ten niekapek z NUK i to jest chyba jedyny z którego młod naprawdę nie wylewa.

Kasiek zadne piwo nie jest w 100 bezalkoholowe :p lech free ma ponizej 0,5% tak samo jak karmi... ale alkohol tam jednak jest :)
Kiedyś o te %% pytałam lekarza to powiedział, ze to tak samo jak mi jabłka w brzuchu sfermentują :D teraz w szpitalu na patologi widziałam pełno babek pijących karmi.

Bylysmy wlasnie z sasiadka i dziecmi na takim bazarze - pozostalosci po stadionie 10 lecia. G wybrala sobie koraliki na reke a ja znalazlam jej babe (kojarzycie takie baby rosyjskie do wkladania jedna w druga?) wiec bedzie zabawa:)
Oj też bym taką kupiła :)

Msmickey serio? Chcecie Julka? aaaaa, ale super! :rofl2: No co ja Ci mogę powiedzieć? :-p;-) Nie wierzę w "magię" imion, ale nasz Julek jest otwarty i energiczny, lubi dowcip, czasem nawet rubaszny :-D, ma muzyczny talent, więc coś tam się zgadza, bo sporo w Polsce utalentowanych Julianów ;) Ale fajnie jakbyście jednak się zdecydowali na Julka :blink:

Baby mam wyniki siuśków K. - dobrze, że zrobiłam, bo to jednak jakieś zapalenie :dry: Lekarka przepisała lek, mamy zapodać i za jakiś czas kontrola moczu. Ech ...

Ostatnia edycja:
Hej baby. Zdrowka dla wszystkich chorowitkow.

Piekna pogoda dzisiaj u nas - slonce swieci, ale jest tak cholernie zimno, ze ogrzewanie odpalamy rano. Mlody przeszczesliwy, bo po kilku dniach w domu (deszcz i zimny wiatr) mogl sie wybiegac na trawce. Oczywiscie gil do pasa i rumiane policzki bo picno. Ja juz nie wiem od ilu lat nie nosze czapek, ale chyba sie starzeje i czas przyszedl na zakup. Tylko co wybrac jak sie we wszystkim wyglada jak ksiezyc w pelni :dry:

Co do nocek... sa bardzo rozne. Potrafi sie z wrzaskiem obudzic o polnocy (to dzisiaj), a czasem przespi do 7 z malym kwekiem o 5.

Kto pytal o butelke? Mlody pije z butli rano - dostaje kasze z mlekiem i lezy na kanapie patrzac na baje (niepedagogiczne :sorry2::-p) a ja w tym czasie mam 5 do 10 minut zeby zrobic sobie kawe bez czegos uczepionego mojej nogawki lub ciagnacego za bluze z blagalnym spojrzeniem "wez mnie na rece". No i wieczorem tez dostaje kasze przytulajac sie do mnie. Nie mam cisnienia jesli chodzi o odstawienie... i tak nic nie przebije mojej kolezanki. Ciagnela z butli do 15 roku zycia. Zaczela sie wstydzic jak poszla do liceum :-p

Jesli chodzi o skok rozwojowy to u nas trwa niezmiennie od urodzenia chyba :/ Nowa umiejetnoscia jest rozwalanie wszystkich zabawek z wsciekloscia jesli tylko nie chca wspolpracowac (czyt kwadrat z sortera nie chce sie zmiescic w otworek), monologi prowadzone w nieznanym mi jezyku (czasem do telefonu), zadawanie pytan i czekanie na odpowiedz (gdzie oczywiscie nie mam pojecia o co cho) no i jazda na samochodziku (do tylu). Poza tym jest strasznie raczkowy, czasem nawet na spacerze chce zeby go brac (co sie wczesniej nie zdarzalo), no i dalej wielkim niezadowoleniem reaguje na slowo "nie" (bicie, wyrywanie sie - konsekwentnie przeze mnie tepione). Dalej mowi tyle co nic i nie wiem czy mam sie martwic :/ Dla tutejszych lekarzy wszystko jest normalne. Mowi w sumie tylko tata i mama. No i da (co znaczy daj, lub zrob cos z tym - otworz, wez itp) No i nasladuje odglosy zwierzatek jak je widzi. Z tego co czytalam w necie to do 18 miesiaca powinien wymowic minimum jedno slowo ze zrozumieniem, ale troche sie martwie patrzac na nasze forumowe gaduly. Czy ktorys z bobasow oprocz mojego nie garnie sie do gadania?

Poza tym to szykuje mi sie wyjscie jutro z babami na miasto i nie wiem w co sie ubrac.

MsMickey Julian - ladnie :)

Iwon wspolczuje zapalenia. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.

Aga uwielbiam smieciary :/ U nas ok 6-7 rano we wtorki radosnie tluka przed domem. Marcelinka sliczna :)

Ostatnia edycja:
reklama
O, niespo, jesteś! A ja zajrzałam na BB głównie w celu przywołania Cię do tablicy, tylko mnie Msmickey swoim newsem o imieniu rozproszyła ;-):-)

Do góry