reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Jesli chodzi o skok rozwojowy to u nas trwa niezmiennie od urodzenia chyba :/ Nowa umiejetnoscia jest rozwalanie wszystkich zabawek z wsciekloscia jesli tylko nie chca wspolpracowac (czyt kwadrat z sortera nie chce sie zmiescic w otworek), monologi prowadzone w nieznanym mi jezyku (czasem do telefonu), zadawanie pytan i czekanie na odpowiedz (gdzie oczywiscie nie mam pojecia o co cho) no i jazda na samochodziku (do tylu). Poza tym jest strasznie raczkowy, czasem nawet na spacerze chce zeby go brac (co sie wczesniej nie zdarzalo), no i dalej wielkim niezadowoleniem reaguje na slowo "nie" (bicie, wyrywanie sie - konsekwentnie przeze mnie tepione). Dalej mowi tyle co nic i nie wiem czy mam sie martwic :/ Dla tutejszych lekarzy wszystko jest normalne. Mowi w sumie tylko tata i mama. No i da (co znaczy daj, lub zrob cos z tym - otworz, wez itp) No i nasladuje odglosy zwierzatek jak je widzi. Z tego co czytalam w necie to do 18 miesiaca powinien wymowic minimum jedno slowo ze zrozumieniem, ale troche sie martwie patrzac na nasze forumowe gaduly. Czy ktorys z bobasow oprocz mojego nie garnie sie do gadania?

tjaa twój to przy mojej wygadany jest. U nas w uzyciu tylko dialekt martynkowy

a bo i tak za duzo sie chwalę :)

A na imprezie byłam tu:
http://www.wilczajama.pl/
fajnie, dostosowane do dzieci, plac zabaw, lózeczka w pokojach. Jedzienie przepyszne i odpocząć można.
zespół nam grający zwie się na drabinie.

reklama
hej

no i ze szpinaku nici oczywiscie:dry::dry::dry:

co do butelki to moj 3x dziennie - rano po obudzeniu pije z nami w lozku, pozniej przed drzemka, i przed spaniem wieczorem. z niekapka nie wypija tyle co z butelki wiec biorac pod uwage jego ogolny opor do jedzenia postanowilam sie poddac.
:-D:-D:-D Padłam. Myślałam, że tylko ja tak mam :-p U mnie to coś jest potem najczęściej na moim lewym biodrze i ręce. Sztukę ogarniania obiadów, śniadań, mieszkania jedną ręką mam opanowaną do perfekcji ;-)

Jak ty dajesz rade dzwigac 10 kilo?? ja mojego sadzam na blacie daje jakis przyrzad albo pozwalam otwierac taka szafke z roleta. i siedzi.

bezalkoholowa bavaria jest NAJLEPSZA na swiecie:tak:

Sylka u nas byl problem z siusiakiem podobny jak u was, nawet bylam u lekarza i nic nie znalazla, powiedziala ze moze tak odczuwa splywanie cieplego moczu, albo ze mu sie jakos niewygodnie siusiak zawinie w pieluszce. no ale mocz warto zbadac

dziewczyny czy ktoras moze kupila w koncu te sniegowce z decathlonu?
http://www.decathlon.pl/buty-zimowe-dla-malucha-bibou--id_8188951.html

misze cos mlodemu kupic, 7 grudnia jedziemy do livigno i jest juz 70cm sniegu podobno :D

Ostatnia edycja:
Piję se piwko, już drugie... chyba się upiję:zawstydzona/y: a co tam? Raz na jakiś czas można a że K jutro ma wolne to do dzieciaków wstaję a ja osypiam

Aga
oby Calineczka wyszła w poniedziałem do domku

Josie ja szpinaku nie lubię więc go nie robię ale dzieciaki jadły i im smakował

Iwon oby Kornelowi szybko przeszło zapalenie. Co do skoku nic nie wiem. D w ogóle nie pije mleka w nocy. A jak już się przebudzi i nie może zasnąć to dostaje wodę
A wiesz, nie pomyślałam, żeby dać Ci znać na tel. No i nie chciałam Ci przeszkadzać w pracy.
Dopiero w styczniu będziemy w Sz-nie bo w gródniu sobie odpuszczamy to może wtedy cosik wykombinujemy;-)

Aylin szkoda, że wycieczka nie wypaliła

Kasiek oby szybko P przeszło

Andzia, Kasienka tia, grzeczny nie licząc jednego "liścia" którego sprzedał mamie gdy wyciągnełam go z autka:baffled:
Kasienka mam nadzieję, że N łagodnie przejdzie tą jelitówkę

MsMickey Julek b. ładne imię:-)

Niespoja nienawidzę czapek ale zakładam jak już jest tak z -10 C

Sylka oby dobre samopoczucie szybko wróciło

Hejka!

Wpadam tylko,zeby powiedzec,ze wczoraj o 2.00 skonczylam prezentacje,jestem mega niewyspana,a do tego wstalam z jakas ranka z tylu na pięcie i mnie okropnie piecze!!!! Ciekawe jak ja założe buty - nowe i pierwszy raz bardzo wysokie :-/:-/
A zeby tego bylo mało G wczoraj jak wychodziłam do pracy odstawiła taką histerię,że nie wiem,czy nie będziemy musieli zabrać jej i teściowej na imprezkę (jest tam pokoik). Tak się mnie uczepiła,wyła w niebogłosy,że nie mogłam się ruszyć. Strasznie po tej chorobie na nas wisi i boję się,że jak ją zostawimy u teściów,to będziemy szybko wracać (imprezka oddalona od tesciow o jakies 40km).
Także wesoło! Pewnie do tego dojdzie później migrena ze zmęczenia.

No nic,zbieramy tyłki,pakowanie i w drogę. Odezwę się jutro/pojutrze :-*

Spokojnego weeekendu!!!!!

Muńka udanego weekendu i oby Twoje przypuszczenia byly bledne i wszystko sie udalo ...

Asik ten lisc to pewnie niechcacy :p mama sie sama nawinela

Josie ja kupilam w koncu w lidlu i zadowolona jestem tylko tam rozmiary od 24. w decathlonie chcialam ale musialabym ten rozmiar 24/25 a wtedy mialby chyba z 1,5 cm zapasu wiec za duzo ... w tych smiga super :) ale Kasiek pisala ze sa fajne ... jak Wasze zdrowko ?

pobudka o 6:30 i wolanie mmaaaammmmaaaa.... ehhh ja juz do smierci sie nie wyspie :p ale na szczescie poki co zero wymiotow i kupki do tej pory jeszcze nie bylo

Muńka super, że prezentacja skończona na czas. Może Gabi płacze jak widzi, że wychodzisz i jak już zostanie z babcią to się uspokoi.... baw się dobrze;-)

Kasienka tia, odganiał niewidoczną muchę a mama podeszła w nieodpowiednim momencie :baffled: w ogóle ostatnio jak coś mu nie pasuje to zaczyna bić
Super, że N nie wymiotuje już i nie ma biegunki

A właśnie, czy Wasze dzieci biją? I jak reagujecie?

Ach, leżę jeszcze w wyrku:happy: młody obudził się o 8 ale K. do niego wstał.

u nas zdarzalo sie ze podchodzil i pac ... ale ja mowlam ze nie wolno jak na to nie reagowal to lapalam mu reke ... wtedy zazwyczaj szedl bic jakies meble ... a jak lapalam jak bil meble to ryczal ... ale zrozumial ze nie mozna ... no i ostatnio mu sie odpukac nie zdarza ... a z tym biciem to takie odreagowanie zlosci ,..

josie ja mam te śniegowce są zajefajne

wpadłam na chwilkę napisać co u mnie bo mój K pojechał po drzewo do palenia, mała śpi więc mam chwilkę ale bez nadrabiania Was niestety jedyne co przeleciałam na szybko ostatnia stronę :szok::szok::szok:

Tak się chwaliłam że moja mała ostatnio śpi to już się nie chwalę i już nigdy w życiu nie powiem tych słów !!!!!!!!!!!! od dwój nocy mam koszmar z nią, przedwczoraj nie spała chyba pół nocy nawet nie miałam siły na zegarek spoglądać jedyne co wiem to że się obudziła o 0.47 i to że o 5 wylądowała u nas w łóżku bo już nie miałam siły na nic, wczorajszej nocy obudziła się o 21 i do 24 z nią walczyłam chyba ją brzuch bolał bo na wieczór zjadła naleśniki u mojej babci, a to chyba za dużo tłuszczu było, w końcu zrobiła wielkiego kupsztala, dałam jej czopka i po 30 min już spała

Mój K na urlopie i wczoraj w końcu poszłam sobie sama na zakupy miałam 1,5 godz bez małej :-D, a tak by mi się przydał cały dzień :-):-):-)

asik moja mnie szczypała ale jakoś jej się zapomniało ostatnio znając moje szczęście to napisałam o tym i zaraz małej się znowu przypomni :szok::szok::szok:

Wczoraj poszalałam z przyjaciółkami do 23.30:) M siedział z P, która bez cyca darła się w niebo głosy za mamą i nie chciała usnąć. Ponoć ledwo widziała na oczy, ale chodziła i szukała mnie:/ Bidulka...zawsze musi być ten rytuał, że mama usypia. Kiedyś mógł byś tato, ale coś się zmieniło. W każdym bądź razie u mnie noc przespana do 8.00:)

Zęby dalej wychodzą, gorączki jakiejkolwiek brak. Od 3 dni na śniadania jada 2 jajka przepiórcze, na obiad 2-3łyżki zupy (dosłownie), na kolację kilka łyżek kisielu i do spania cyc...nic więcej. Normalnie mam dość, a jeszcze przed nami górne trójki kiedyś tam.

sylka
mam córę, ale przy złym wyniku moczu miała zaczerwieniona cipcię i pokazywała że ją boli/piecze.

iwon
a więc aby szybko mu przeszło. A co dostał za lek? My zawsze braliśmy furagin z wit. C i herbatka lub syrop z żurawiny.

alijenka
super, że K ma wolne! Głos oddany:)

aylin
już nie bądź taka skromna :D Tylko u was takie atrakcje:p Wilcza Jama jest cudowna!

muńka
oby mała zbytnio za wami nie tęskniła, a wy szalejcie!

josie ja P też noszę, ale już się tak przyzwyczaiłam, że nie czuję 11kg:D Darmowa siłownia:p Ja i Alijenka mamy śniegowce z Decathlona. Mega cieplutkie, mięciutkie i leciutkie. Łatwo wchodzą na nóżkę.

asik P nie bije:)

reszty nie pamiętam i brak czasu...wybaczcie

reklama
Kasienka juz rozmiar 24??? To ja sie zastanawiam czy 22 nie za duze beda, no nic, musze go wziac do tego decathlonu
My zdrowi jestesmy:)

Noce u nas wracaja do normy...chyba! Ale zrobil sie za to strasznie absorbujacy, sam nic nie chce robic tylko caly czas za reke nas prowadza i pokazuje co mamy robic. Jak akurat mam cos do zrobienia to dostaje szalu. I kompletnie stracil zainteresowanie ksiazeczkami a mogl godzinami siedziec...

Usmazylam mu dzis pulpety, dla mnie przepyszne, ale nawet nie chcial sprobowac, musialam pod marchewka przemycac po kawalku i wtedy jadl :/

Alijenka i co zakupilas? Ja wczoraj mlodemu kupilam kombinezon sweterek i spodnie. Sobie oczywiscie nic! No ale nich ma, super wyglada:)
A w ogole wypuscilam go w sklepie z wozka i normalnie podpatrzyl jak sie przeglada ubrania i sobie wszystkie polki obszedl, podotykal, cos tam nawet powybieral:))) myslalam ze padne ze smiechu, zakupoholik po mamie:)

Ostatnia edycja:
Do góry