reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Nocka u nas jeszcze trwa :szok: O 23 maz sam sie zglosil po paracetamol dla dziecia, bo stwierdzil, ze brak snu jest jeszcze gorszy niz jeden czopek. W sumie przez te 1,5 roku dziec dostal (wlacznie z wczorajszym) 3 czopki - wszystkie na gorne trojki. Mysle wiec, ze to nie jest duzo.;-) Pol godziny po czopku zasnal ale budzil sie z placzem co kwadrans. Ewidenie go bolalo (przy wczesniejszych 2 czopkach paracetamol znosil 100% bolu), no ale drugiego czopka nie wolno, wiec maz krecil rundki po mieszkaniu. Okolo 6 zasnal spokojniej, no i teraz chlopaki dalej spia. Martwi mnie tylko, ze dziec po raz pierwszy odmowil UU :-(

Jestem pelna podziwu dla nocnikowych dzieci. Nasz udaje, ze nic nie zrobil, ba - ucieka mi, jesli uslyszy, ze chce mu sprawdzic pieluche :szok: Przy jego awersji do przebierania zapowiadamy sie jako ostatni z forum do odpieluchowania :sorry2:

Zdrowka dla wszystkich :tak: - chorowanie jest paskudne :no:

reklama
Witam, nocka z 4-5przebudzeniami już na nic nie zwalam tylko muszę przetrwać to :)

Dzięki, ze pytacie o Marcelinkę :) waleczna z niej dziewczynka :) czekamy do 2kg wtedy ją zaszczepią o do domu.

Kasienka mam nadzieję, ze tylko coś Nikosiowi siedziało na żołądku i już jest dobrze :)

Josie dobrze, ze Jasiek dał znać, ze ma kupsztala, bo strach pomyśleć w jakim stanie miałby rano pupe.

Aronia oj to się męczy to Twoje dziecie.

Asik super, ze wszystko dobrze załatwione, a dzieci grzeczne i zadowolone (z aparatu) :)

Andzia, a ja już miałam wizję dwóch obrantuchów :D

Kasiek jak Polka??

Zmykam mojego szkodnika przewietrzyć :)

hej
czy wasze dzieci lubia szpinak?
pracuje dizs z domu i chce zrobic dorsza ze szpinakiem, ale szczerze to srednio to widze:-D:baffled: no ale moze chociaz dorsza podje z ziemniaczkiem

i nie chce mi jesc zadnych surowek. wszystkim pluje, nawet marchewka na slodko... juz nie moge patrzec na te warzywa z pary!!!

z odpieluchowaniem u nas tez ciezko bo nie lubi siedziec na nocniku. usiadzie na 10 sekund i juz ma cos innego do roboty. niby wie jak sie spinac i cos tam cisnie ale nic z tego nie wychodzi ostatnio.

Hej baby :-)

Pytanie na początek - czy teraz jest czas na jakiś książkowy skok rozwojowy? Bo coś jest na rzeczy z moim J. Od czterech dni mimo, że ładnie zjada kolację i pije mleko przed spaniem, budzi się jak z zegarkiem w ręku o 23.30. Nie pomaga przytulenie, herbatka, tylko mleko! Potem znowu pobudka o 3. Czyli teraz ciągnie butlę dwa razy w nocy! :szok: O co cho? Mam nadzieję, że to przejściowe, bo się wykończę. 1,5 roku zarywanych nocek, padam :eek:

Josie moje chłopaki, i ten młodszy i ten starszy b. lubią szpinak :tak: Robię najczęściej z makaronem i kurczakiem :)

Kasiek strasznie mała się męczy z tmi trójkami. Oby jak najszybciej się przebiły! Cmoki dla Polci :) Dobrze, że sprawa duszności wyjaśniona.

Papitka zdrówka dla Kubusia :)

Aga fajnie masz z tą swoją mamą ;-)

G usnela - ide jesc zur:) dzis juz zjadlam dwie bezy, bulke slodka cynamonowa, kawaleczek ciasta z kremem, plus wczesniej sniadanie. Czas sie zakwasic;)

:-D

Andzia jestem w pozytywnym szoku, że dyrektorka żłobka ma taką empatię. Że dzwoni i pyta o dziecko? No, no :blink:

Prezentacja prawie skończona,jutro wieczorem dopinam ostatni guziczek i mam nadzieje,że w sobotę wsio ładnie pójdzie.

Powodzenia :-)

Asik
żałuję, że tak późno przeczytałam Twojego posta o wizycie w Sz-nie. Kurcze babo, następnym razem po prostu zadzwoń albo wyślij sms :sorry2:

Hej ;) plan wycieczki legł w gruzach bo leje. Więc wracamy do domu. Wczoraj szalałam aż za dużo, nawet pić niemiałam kiedy. grał zespół z ukrainy - pod nóżke a u nas panowie roztanczeni. I mieli pretensje do kierownika że za mało dziewczyn na wyjazd pojechało. A pro porcję - 2 na 1 ;)

U nas noc przespana z jedną pobudką na cyca. A na przeciwbólowych, więc dlatego. W dzień masakra, ciągłe jojczenie, marudzenie i krzyk z bólu i wszystkie palce w buzi. Ma tam wielkie spuchnięte baniaki. Jak jutro będzie tak samo to idę do kontroli. Oczywiście nic nie je, tylko jajka przepiórcze od dwóch dni:/

aronia
dobrze, że nie musieliście dawać przeciwbólowych. Im mniej tym lepiej. Moja wczoraj też uu nie chciała.

aylin
ale za to baby miały lepiej:pNo i szkoda, że nie wypaliło...

andzia
super macie tą p. dyrektor:) Co do robienia kupy na nocnik to wielkie gratki i szacun! A dajesz mu kaszki na mm czy już takie gotowe mleczne?

kasienka
oby już mu na dobre przeszło!

muńka gratki za prezentację:)

aga dokładnie, w końcu minie. Nie pocieszę cię, ale u kuzynki dzieć zaczął przesypiać całe noce do 8.00 rano równo od 23miesiąca:)

josie moja uwielbia szpinak, taki liściasty najbardziej. Wciąga aż się kurzy:) Surówek i sałatek też nie jada - pluje jak Jasiu! Nawet buraków czerwonych nie ruszyła.

iwon
coś jest na rzeczy, bo jakoś większość dzieci na BB zaczęło budzić się w nocy:/

Aylin- przykro ze wyjazd nie do konca sie udał, ale wczorajszy dzień chyba to zrekompensował. No i dla Pań proporcje idealne:-)
Iwon- ja mam wrażenie ze nasze dzieci to cały czas w przez jakiś skok przechodzą.
Asik - czyli nowa biżuteria dla Oli nabyta:-) Damian to bardzo grzeczny chłopczyk. Mati rozniósłby to centrum:-D
Kasiek - nacierpi sie ta Twoja królewna :((
Kaszkę gotowa jakąs "na dobranoc" daje mu bardzo rzadko, jak wiem,że moze byc głodny pzred sapniem i cyc moze nie wystarczyć.
Josie - ja nie lubie szpinaku, wiec nie gotuje i chłopcy nie jedli :zawstydzona/y: Musze spróbować w końcu.

Hehe panowie by się nie zgodzili. Od 19 do 1 usiadlam 2 razu. Bo kapela miała przerwe. przy 3 przerwie nasi panowie nam już usiąść nie dali - przecież muzykę z baru słychać

no i klops... szczepienie przelozone na przyszly piatek... w zlobku panuje jelitowka i zdziesiatkowalo dzieciaki a Nikos moze poki co lagodnie przechodzi ale tez go zlapalo bo po obiadku byl wymiot ... ajjjj a teraz polozylam go spac i oczywiscie w wozku zasypial a w lozeczku ryk :| raaaaany czy on nie moglby zasypiac tak jak w zlobku ...

Asik wdzisz jakie masz grzeczne dzieci :D

Aronia widocznie tak boli ze nawet cyca nie chce

Aga oby szybciutko przybrala ... duzo jej zostalo?

Josie moj zjada szpinak :) ale moj wszystko zjada :p

Iwon ja juz ze skokami dalam spokoj bo co chwile cos :)... a moze Julcio po prostu potrzebuje wiecej zjesc :) a na kolacje co dostaje ?

Kasiek umeczycie sie z tymi zebami <przytulam>

Aylin​ to sie udala impreza :)

Edek wyszlam i sam se do siebie gada ... a jak tam bylam i to sie po lozku rzucal i ryczal ... oszaleje ... on chyba po prostu wie ze mama do spania nie kladzie ... chyba ze czasem na noc ...

no i spi :| oszaleje

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry